Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vrangelov - специалист
Твоите пелети има тази топлотворност(която си написал), когато са абсолютно сухи. Законът позволява те да имат влажност до 10%. Сами се сещаш, че щом е законно и изгодно, масово ще се възползват. Твоите пелети реално трябва да имат в себе си около 4.55kWh/kg или 3912kcal/kg.
Според мен всички лъжливи корекции ти играят лоша шега. Няма смисъл да мериш 1700, а да въвеждаш 1650грама. С калорийте е същото.
Радиаторите ще ги проверя утре и ще ти напиша, но КПД се мери само и единствено с топломер.

Поздрави!
DimitarD - специалист
achmonek написа:
Споделяйте при вас как е!
Да се отчета и аз. Взех 4тона пелети микс бук и чам и 2.5 тона фъстъчени като другата седмица ще взема още 500кг.
От 06.10 до 16.10.2016 разход 140 кг, на програма от 17.00 до 10.00ч.
Гледам genya също е на фъстъчени пелети :). Тази година нещо са миксирани със слънчогледа, доста бяло се образува.
lakosste - специалист
DimitarD написа:
achmonek написа:
Споделяйте при вас как е!
Да се отчета и аз. Взех 4тона пелети микс бук и чам и 2.5 тона фъстъчени като другата седмица ще взема още 500кг.
От 06.10 до 16.10.2016 разход 140 кг, на програма от 17.00 до 10.00ч.
Гледам genya също е на фъстъчени пелети :). Тази година нещо са миксирани със слънчогледа, доста бяло се образува.
От къде са буковите с чам и на каква цена?
vrangelov - специалист
andy_forresite написа:
Моите са 4 панелни и един алуминиев Хелиус. Панелните ми са:
600/1000 - 2200 вата
600/1400 - 3105 вата
600/1800 - 3996 вата
20 глидера Н500 - 3320 вата (по 167 вата от глидер)
500/2200 - 4200 вата
@andy_forresite, сметнах ти радиаторите, както ти бях обещал, но както ти казах, не знам как ще ти помогне това.
При тези данни, които си дал за dT 60 и мощност от 16821W , ако твоите радиатори работят при dT 35,5 имат мощност ... 8233W.

Поздрави!
шоп - майстор
Главата ме забоял от спореве Грайко или Торч :-) Ми за мен е все едно.

Понеже темата е за пелети...тези системи горят ли пелети ф14 от въглища? При цена 180 лв/тон и калоричност до 4600 cal/g за мен това е калибрирано гориво с прилични показатели.

Екоенергия 35 ги гори отлично, доволен съм...кучката също-)
Единственият недостатък според мен е остатъка от пепел. Двойно спрямо донбаса. Почти 17% :shock:
На снимката се вижда колко пепел остава от 25 кг чувал.

Прикачен файл

SAM_8907.JPG

Прикачен файл

SAM_8906.JPG
andy_forresite - майстор
vrangelov написа:
... сметнах ти радиаторите, както ти бях обещал, но както ти казах, не знам как ще ти помогне това.
При тези данни, които си дал за dT 60 и мощност от 16821W , ако твоите радиатори работят при dT 35,5 имат мощност ... 8233W.
Поздрави!
E, 8233 вата биват. На теория се подаваха по 10 000 вата/час, така че като сложим КПД ( :?: не го знам), като сложим загубите на топлина от излъчването на задната горна част на котела където няма изолация и сигурно и топлинния капацитет на водата играе някаква роля, горе-долу се наместват нещата. А, и горелката я "карах" с твърде малко въздух. Питах тук, питах там и никой нищо не казва. Тази осветеност на фотосензора е пълна мистерия. Виждал съм как боботи и как излиза пламъка от бензинова и газова горелка, погледнах пламъка от моята :? сравних ги въображаемо, почесах се и подадох яко въздух да почне да прилича на тези горелки ... и така. Значи истината е някъде там :lol:
Истината е казвана стотици пъти в този форум - И-З-О-Л-А-Ц-И-Я. По възможност 1 метър зид, 1 метър ТИ плочи, два ката външна мазилка и толкова вътрешна, вата две педи отвътре, три реда гипскартон и накрая за разкош 5 пласта латекс. И те така :lol: Влизаш в хола, п*ъдваш два пъти и е топло една седмица ... А такива като мен топлят космоса.
kalin72 - майстор
Анди, не знам защо продължаваш да се чудиш кое как е, а то е обяснено 100 пъти във форума.
Miro4774 - специалист
Искам да попитам при монтажа на горелка Грейко трябва ли да се нивелира?
Стоян Петришки - специалист
Нека маисторите да кажат макар че аз всеки месец вада моита от котела за основно почистване и винаги е слагам на око. До сега проблеми не съм имал
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
Искам да попитам при монтажа на горелка Грейко трябва ли да се нивелира?
Да, моята я нивелирах.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: