• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Тани - модератор
Бих ти препоръчал да ползваш керамзит вместо посипката на Кнауф. Цената му последно беше 190 лв/1000 литра
nasco2 - специалист
W123 написа:
Galy написа:
...Предполагам паркета изисква напално финна замаска?
...Дайте съвети.
Опаааа,ся стана интересно.Паркет ли искаш да слагаш?
А нали се сещаш че паркета трябва да стъпи на суха,абсолютно суха замазка а с тези кривини,бих казал пропасти, за които споменаваш означава че ако използваш класическия начин на замазка ще можеш да го сложиш догодина лятото иначе рискуваш да стане проблем.Сега някой ще каже че това са глупости и че има още няколко месеца жега,но след като направиш замазката е хубаво да се направи и саморазливна което е още месец съхнене отгоре.
Направо започвай да събираш информация,цени,технология и прави сух под.Ще излезе по-скъпо но времето което ще загубиш в чакане ще го компенсира.

Нокога ама нокога саморазливна замазка под паркет, и на нея сама та си пише, че не става за паркет просто не прави споика с материала от доло и се разронва.
Galy - специалист
Тани, къде да намеря керамзид...и дали е достатъчно надежден. Притеснявам се да не объркам нещо технологията и пода да пропадне :)
Тани - модератор
Ако сложиш перлит , може да имаш проблеми, но с керамзита не. Единствения му недостатък е, че има малко по-лоши изолационни качества. Аз си го купувам от фирма Щром в Пловдив . Първоначално и аз се притеснявах , но откакто слагах парчета фибран върху вече нивелиран , но нетрамбован керамзит с дебелина на слоя 8 - 12 см и след като махнах фибрана не оставаха следи , вече съм по-спокоен при използването му!
Galy - специалист
Фирма Щром не бяха ли представителите на Knauf? Къде мога да про4ета нещо за керамзита?
Galy написа:
Вчера звънях до Knauf...разполагат и с Vidifloor плоскости с цена 6.85лв. за квадрат, и с Aquapanel посипка, която обаче за съжаление е по-скъпа...40.24лв. за 100 литра ( един чувал). Сега ми остава да сядам и да започна да смятам ;)
Може ли да кажеш на кой точно тел. си звънял. От 2 дена издирвам тези гипсофазерни плоскости в София. В офиса на KNAUF дадоха 4-5 телефони на фирми, които прозвъних но никой няма тези материали платна със слепени 2 х 10 мм гиспофазери и фалци 1500мм х 500мм. Най сетне след като се свързах с някакъв човек по моб.телефон ми обяви цена от 18 лева без ДДС? И въобще ако някой има информация за цена или от къде да се купи, моля нека пише.
naydenov - напреднал
А не може ли да сложиш два слоя по 10 мм гипсофазер, като разминеш горния спрямо долния слой? Май гледах нещо такова по телевизията.

Тук може да видиш и клипче. За сухия под е по-към края.
Galy - специалист
Звънях в офиса в Стара Загора и Пловдив, дадоха ми телефоните от Кнауф София...записани са ми но ще са под ръка след седмица. Само че аз не търсих слепени плоскости, а единични които ще размина аз. Имаше в наличност и излизаше по-евтино от твоята цена за две слепени плоскости.
naydenov написа:
А не може ли да сложиш два слоя по 10 мм гипсофазер, като разминеш горния спрямо долния слой? Май гледах нещо такова по телевизията.

Тук може да видиш и клипче. За сухия под е по-към края.
Май и точно така ще стане, но понеже в статията на леонардо е описано с такива платна та затова ги търсих тях. Не предполагах, че са рядкост.
  • 1
  • 2

Тема "Голям проблем с под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: