• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ами същия случай имах ,смених само пелети и няма неизгорели отпред ,е хвърчат малко пръски но не като преди - цяла купчина черни барабонки .А относно дисплей - вчера го промених да показва само температурата ,преди имаше и едно ON , да видя какво ще стане има ли разлика .
ivoper77 - помощник
ivoper77 написа:
iceheart написа:
ivoper77 написа:
Здравейте, колеги имам нужда от помощ. Запалката изгоря, мин.година купих една за 70лв.Предлагат ми японска но е по къса около 11см. е а моята е около 20.Кажете откъде да си купя и дали ще ми дадат гаранция. Не искам пак да дам 70лв. и да изкара една година. :?
Това е керамична запалка и тръбичка за нея..... Писал съм за тях в темата и ползвам само такива няколко сезона .....няма никакви проблеми с тях.

http://motor-barbeque.com/102/103/120.html

http://motor-barbeque.com/102/103/122.html
благодаря Айс за информацията,мин.год. като ми предложиха японската запалка не ми казаха ,че трябва да сменя и тръбичката.Затава не я взех.Поръчвам ги и ще пиша какво е станало. =D>
Айс смених тръбичката и запалката горелката работи, благодаря още веднъж. Имам едно питане още може ли да вдигна градусите на горелката, включва се на 45 и гасне на 60. Може ли да вдигна градусите на 50 да включва. :?
filmatoplo - майстор
Някога като смениш управлението с Натурела .
filmatoplo - майстор
Преди малко една горелка задръстила маркуча до горе ,що така . :?
Намалих първоначалната доза от 10 сек на 9 ,след това увеличих Т7 от 18 на 21 .
Svezar - специалист
ivoper77 написа:
Имам едно питане още може ли да вдигна градусите на горелката, включва се на 45 и гасне на 60. Може ли да вдигна градусите на 50 да включва. :?
Вдигаш горната граница от 60 на 65 и тогава ще тръгва на 50,друг начин няма !
Svezar - специалист
DIavnov написа:
Горелката харчи между 6 и 8 чувала пелети на 24 часа. Забелязах че докато гори постоянно изхвърля недоизгорели пелети.
На първо четене прилича на големи дози /или малки но на често/ и много въздух ! Ако пуснеш цифрите от настройките доста ще помогне :idea:
filmatoplo - майстор
Svezar здравей,тази година с какви пелети си ,от къде.
rau1 - помощник
ivoper77
задържаш бутона "М"(5сек.) там ти показва u1 - това са градусите при които горелката спира. Напр. при 77 горелката гаси падне ли до 69-70 пак вкл.
DIavnov
При мен харчи 4-5 чувала на 24 часа. Разхода зависи от настройките на горелката(t9, t11, t13, t15, t17) и колко кв. отопляваш.
При 3 степен мисля че захранваше 25kw.

Повечето проблеми при палено възникват от некачествени пелети, др нещо от което зависи е t4 (ако неможе да ги разпали при вкл. просто качете показателя t4). А искате ли да палите горелката си през wi-fi и то по много лесен и прост начин пишете ?
Ако имате въпроси ще помагам
divroker - напреднал
Здравейте колеги,вече втора година съм с горелка П7,миналата година се пробвах да горя слънчогледови пелети,взех 5 чувала за проба и едва ги изгорих.Горелката гаснеше по време на работа пушеше и други мизерии,тази година пак се замислих за слънчогледови пелети,заради ценовата разлика.Моля да споделите какви са тънкостите за настройка за тези пелети,ако някой може да ми настрои котела от региона(Добрич) също е вариант,благодаря предварително.
Svezar - специалист
Интересна ми е логиката на някой който мисли че ще вземе слънчогледови пелети за 200лв и те ще вършат същата работа като дървесни за 350 ! Ама понеже търговците са глупави продават това прекрасно гориво за без пари и купувачите са на яка далавера :!: Да ви светна само.....в България няма глупави търговци :wink:
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: