• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
roland написа:
Ново мнение от днес: EcoSpar гори отлично с макар и не много добри пелети. За да е по - безшумна има втори чугунен капак на бункера с пелети. Снабдена е с изпускател за изтакване на водната риза, но инсталатора да си предвиди или кранче или капа на 1/2. Пепелта от един ден горене е незначителна. Невъзможно е да се почисти изцяло без прахосмукачка. Пак напомням за недостатък малкия бункер. Не съм пробвал, но на пръв поглед май едва ще хване чувал.
Прикачен файл:
5.jpg
След няколко дена очакваме и коментар по разхода. :supz:
Iskren86 - помощник
Здравейте,и ние със жена ми от една седмица се радваме на новата придобивка :) камина еко спар Алба 18 kw ,ще отопляваме жилище 90 кв,изцяло с пвц дограма изолация на две от стаите с общо 6 радиатора (5 панелни + глидери 6 в банята)

За сега камината все още не работи постоянно и нямам наблюдение за разход,но както ми я настоиха нещо не съм доволен ,запалва работи около час и половина достига зададената Температура от 70° спре повърти помпата и спира :? Също друго не ми хареса как е настроена минимална температура на водата за вкл.да е 40° а работи до 70° после докато падне пак до 40° и всичко изстине :sad:
Колко трябва да е разликата в температурата на водата максимум и минимум за да няма такава разлика...че сега стане топло...после докато запали ако запали стане студено...
Iskren86 - помощник
Ето я и камната

Прикачен файл

Screenshot_2016-10-18-00-08-43.png
roland - специалист
t на която тръгва помпата фабрично и при мен беше 40, но я вдигнах на 50 градуса. Това, че гасне, може да се дължи на максимална температура по въздух. Вземи я увеличи, за да може да се съобразява само с т на водата. Малко ти е мощна за 90 квадрата апартамент май, но като застудее може би ще си по - доволен. При мен не гасне, защото помвщението в което е камината е под. 24 градуса, на колкото съм я настроил. Проблемът при теб е,че дори в модулация, температурите продължават да растат, при това положение камината угасва.
Iskren86 - помощник
Да най вероятно се Ръководи по Т.на въздуха,а къде точно да променя градусите за да може да се ръководи по Т.на водата...
Да малко е голяма 18 ,но 15 нямаше и ми монтираха тази за цената на 15 ка :mrgreen: ,дали след промяната Мин гр.на водата от 40 станат 50° ще се промени тази разлика да стане топло...после чакаа доста време и става студено...
roland - специалист
Със стрелките отивш н градусите и натискаш ентер, после с плюс му задай по - висока температура и пак ентер. Т на включването на помпата е сервизна настройка, войни инстлатора и го накара да я вдигне. Не е добре за материала помпата да включва на 40 градуса. В повечето инсталации включва дори на 60, но аз си я направих на 50. На 58 градуса модулира и отива на първа степен.
Iskren86 - помощник
Добре промених Т при градусите,беше на 23.6 направих да е на 26° съответно това означава че тя ще трябва да си достигне тия градуси и тогава ще загасне..но в случая може би ще достигне първо Т.на водата 70° и ще спре в модулация и няма да израсне понеже ще цели да достигне тия зададените 26 ° така ли да разбирам...
Също имам въпрос каква трябва да в Т на газовете в димоотвода при мен са още в началото първите 10 Мин след вкл.са 159° и тръбата не може да се пипне(толкова е гореща) А Т на водата е 40°

Прикачен файл

Screenshot_2016-10-18-13-03-39.png

Прикачен файл

Screenshot_2016-10-18-13-03-50.png
Iskren86 - помощник
Също какво означава иконата с количката и 1

Прикачен файл

Screenshot_2016-10-18-13-03-59.png
jabata - специалист
Iskren86 написа:
Добре промених Т при градусите,беше на 23.6 направих да е на 26° съответно това означава че тя ще трябва да си достигне тия градуси и тогава ще загасне..но в случая може би ще достигне първо Т.на водата 70° и ще спре в модулация и няма да израсне понеже ще цели да достигне тия зададените 26 ° така ли да разбирам...
Също имам въпрос каква трябва да в Т на газовете в димоотвода при мен са още в началото първите 10 Мин след вкл.са 159° и тръбата не може да се пипне(толкова е гореща) А Т на водата е 40°
Като цяло температурата на водата и димните газове нямат нищо общо, но само донякъде. Като цяло в сила е че температурата на газовете винаги ще е равна или над тази на водата. Ако е равна, това ще е много лошо. А в твоя случай, тази температура си е малко множко, и според мене говори или за запушена камина, или лошо оразмерена такава. Защото като цяло реално е температурата на газовете да е от порядъка на 100-120 макс 140, а при тебе почти веднага да стигне 159 за мене си е много, и най-вероятно дефекта е в лош топлообмен на камината, което след себе си води и до по-висок разход, ама в случая няма какво да се направи. Както се казва, за толкова пари, толкова. Оттук нататък, ако човек иска да подобри нещо, ще трябва да действа на принципа направи си сам, а именно измайсторяване на турболизатор, който да се монтира в димогарните тръби, и т.н.
Iskren86 - помощник
roland написа:
Със стрелките отивш н градусите и натискаш ентер, после с плюс му задай по - висока температура и пак ентер. Т на включването на помпата е сервизна настройка, войни инстлатора и го накара да я вдигне. Не е добре за материала помпата да включва на 40 градуса. В повечето инсталации включва дори на 60, но аз си я направих на 50. На 58 градуса модулира и отива на първа степен.

Така,значи след като промених градусите да с по вече както каза камината вече не гасне и си работи...вкл и изкл. =D>
Относно градусите на димпотвода са различни,сега след като я загледах при старт на камината вдига до към 165° след това падат на 113° ,и когато камината е в моделиране и Т,на водата примерно е 52° Т. На димоотводните газове е 70-80°
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: