Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Моля помогнете,намерих този градивен елемент в векториите на бащами но си нямам и на представа какъв е.Попитах учителя си по електротехника но дори той каза че няма как да се определи.Мерих го с всички опции на мултицета но неотмервам нито съпротивление нито капацитет нито нищо.
Описание:корпусът му е метален, бронзов или меден със 7 извода 2 от които са свързани само към самият корпус.От горната част на елемента има нещо като понтенциометър за някаква настройка с малка отвертка.На корпуса има написан само някакъв номер "233" който сигурно е сериен.
Аз естесвено му разказах играта и го разглобих вътре намерих два елемента единия е с три извода и прилича на транзистор а на корпусът му пише "180 Gm" първо свързах "gm" с германий но химичното му означение е Ge такаче незнам какво означава.Втория елемент е някаква малка бобина и има два извода.
Благодаря предварително
Изображение
Изображение
Изображение
sstefanov - майстор
Това е филтър (паралелен трептящ кръг, настроен на определена честота).

И сега като разбра, какво следва?
hidrazin - майстор
Влади2000 написа:
...Попитах учителя си по електротехника но дори той каза че няма как да се определи...
Кошмар някакъв. Тоя да не е учител по физическо и да преподава електротехника по "съвместителство"?
После малки им били заплатите... :?
:partyman:
p.v.x - майстор
hidrazin написа:
Влади2000 написа:
...Попитах учителя си по електротехника но дори той каза че няма как да се определи...
Кошмар някакъв. Тоя да не е учител по физическо и да преподава електротехника по "съвместителство"?
После малки им били заплатите... :?
Като няма какво да кажеш , не се обаждай.
hidrazin - майстор
Кърпички? Да не се разплака?
p.v.x - майстор
Пращай.
Чи ша съ удавя.
hidrazin - майстор
Използвай шнорхел.
P.S. Да не съм съвсем оффтоп - кондензатора е керамичен 180pF и толеранс +/-2%
p.v.x - майстор
P.S. Да не съм съвсем оффтоп - кондензатора е керамичен 180pF и толеранс +/-2%[/quote]

Ще се сетиш.
sstefanov - майстор
Потече и тук...
p.v.x - майстор
sstefanov написа:
Потече и тук...
Слагай чадъра , че да не те олее.
Че с тази мазна коса.

Тема "Непознат градивен елемент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: