Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Къща ,няма грам изолация ,отгоре на туй и дограмата Алумин .В момента съм по дребни гащи само по тениска - не ми върви и ракията пих само 50 грама ,на детето бузите червени ,жената е гола в спалнята - какво не ви ли се вярва .
p.v.x - майстор
Викаш , тя в спалнята.
Как да ти се пие ракия.
filmatoplo - майстор
Да де затова и аз спрях ракията :lol: До сега седях до печката да наблюдавам как ще загасне .От степен 3 минава през другите степени надолу 2 и 1 до нула през 1 минута ,това нула е изчакване ,то е 20 минути - пак пуша пелети с пауза 2 минути ,след 20 минути спира подаването на пелети ,и само вентилирани с вентилатор 28 % докато температурата на газовете спадне 40 гр под температурата на газовете в момента на спиране на подаване на пелети .При 88 градуса спря да подава и при 48 гр - започва 2 минути да вентилирани на 100% и накрая всичко спира .Това го прави когато спирам от местото за стаен термостат ,ако спирам от екрана с отметка - спира веднага без изчакване .Утре ще усъвършенствам паленето .
p.v.x - майстор
Във момента палим едно Прити K22 10кW , докато довършват финишните тънки моменти от интериора на къщата.
100кв.м поддържа 25гр. с отворени врати между стаите.
Външна 5-6 гр.
Това е временно.
Радиаторите разкачени.
Докато свържат инсталацията.
Има и подово.

пп.Не е истина , как горят сухи дърва. Кеф голям.
zaza73 - специалист
Здравейте...Пускам снимки на работата на самоделката с данните от днес..(Тази вечер):

Прикачен файл

Dnes2.jpg

Прикачен файл

Dnes1.jpg
Последна промяна от zaza73 на вт окт 18, 2016 11:29 pm, променено общо 2 пъти.
zaza73 - специалист
След 00:00 часа намалям температурата на 42 градуса..и така цял ден до 17:00.След като си дойда от работа настройвам да поддържа 45 гр.
В стаите е 22,5 - 23,5 гр.
Разход от 23 кг. до 30кг на 24 часа.
p.v.x - майстор
zaza73 написа:
След 00:00 часа намалям температурата на 42 градуса..и така цял ден до 17:00.След като си дойда от работа настройвам да поддържа 45 гр.
Тъкмо щях да питам за разхода след като качи снимките.
zaza73 написа:
Температурата на котела 62 а на комина 77 - За 14 годишен котел Дакон Дор 24...
Разбира се обгорих го ...карах го на 70 градуса два дни да обгори от нагара получен от Донбаса.
Но всичко ще си покаже , когато навън стане -10....Не знам , чакам да видя как ще е тогава.

Търсих , търсих.
Какво отопляваш като площ?
И кака седи въпроса , от страна на топлини загуби(с каква изолация си , дограма , под , таван)?
filmatoplo - майстор
Днес установих че когато гасне бавно в кошницата остава пепел ,тоест когато застива бавно пепелта се сбива и си седи .ако се издуха по бързо тя ще се изчисти .Това ще го тествам и изглаждам в движение .
zaza73 - специалист
p.v.x написа:
zaza73 написа:
Тъкмо щях да питам за разхода след като качи снимките.
zaza73 написа:
Температурата на котела 62 а на комина 77 - За 14 годишен котел Дакон Дор 24...
Разбира се обгорих го ...карах го на 70 градуса два дни да обгори от нагара получен от Донбаса.
Но всичко ще си покаже , когато навън стане -10....Не знам , чакам да видя как ще е тогава.

Търсих , търсих.
Какво отопляваш като площ?
И кака седи въпроса , от страна на топлини загуби(с каква изолация си , дограма , под , таван)?
Здравей , ами ето как е при мен.Два етажа по 120 кв. + 80 лт. боилер(боилера не работи за момента , заради ниските температури на които работи котела).Когато започна да работя на температури над 55 гр. тогава ще го включа.Първия етаж е 50 см. зид(приземен етаж).Две стаи с алуминиеви радиатори и 2 стаи с чугунени.Но 2 от стаите са без външни стени(до едната е залепен гараж , до другата изба).Дървена дограма на целия 1 етаж и теракот на пода.
Втория етаж , на всякъде с ПВЦ Рехау и паркет на пода.Нямам никъде изолиран таван(но за догодина ще правя на всякъде).Термоглави на всякъде , без трипътен вентил и стаен термостат.През седмицата една от стаите е намалена до 18-19 градуса(дъщеря ми е няма - само събота и неделя е в нас).
Като загуби не мога да кажа , но загрята къща при температури на вън 5 до 8 градуса , поддържам с 4 до 5,5 киловата.
Дано съм бил полезен.Ако се сетиш нещо друго ...питай :-D
p.v.x - майстор
zaza73 написа:
Втория етаж , на всякъде с ПВЦ Рехау и паркет на пода.Нямам никъде изолиран таван(но за догодина ще правя на всякъде)
Ако изолираш втория етаж и таваните , ще ти трябва буфер за излишната топлина енергия.
Какъв е прехода между етажите?
Стените на втория етаж не вярвам и те да са 50 санта дебели.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: