• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Iskren86 написа:
Също какво означава иконата с количката и 1
Това не е количка, а щайга с дърва :)
Можеш да избираш три типа настройки в зависимост от качеството на пелетите. При камините не знам дали тази функция е активна, използва се при котлите с Фумис.
p.v.x - майстор
naskov .

Винаги си точен и безкористен в публикациите си.
Iskren86 - помощник
Кога мога да почиствам камината,задължително ли трябва да се изкл.или може да се отвори вратичката когато е в режим на готовност..
Също искам да попитам много бързо и се зацапва стъклото,това нормално ли е ,в случая нямам нужда от тази "екстра" тъй като не се вижда нищо.
SoMeBoDy1 - специалист
Един приятел има ЕкоСпар Аурига 25. Много е доволен. Зацапването на стъклото съм забелязъл, че е от лоши/влажни пелети.
той си е сложил попмата да се вкл на 58 градуса. Температура на водата 65, а да модулира до 45. Димните газове са в диапазона 90-105 градуса. Едно чувалче отива за 5 паления по 1 и 30 мин.

когато обаче сложи програматора за деня автоматично в определени часове да се вкл и изкл. тогава настройките пар51 се разбутват автоматично. примерно ако са били на 60 градуса се променят само на 120. Само от това нее доволен. слабост в софтуера, чака ъпдейт.
Проверете вашите.
nokoniko - специалист
"примерно ако са били на 60 градуса се променят само на 120" - стана ми чудно :? на какво са тези 60 и 120 градуса.
filmatoplo - майстор
Мога ли да разчитам на камините ECOSPAR .
ТиАс - специалист
Току що писах в другата тема за камините на Еко Спар.От два дни имам Алба 18 и нямам големи наблюдения относно разход и качество,но основен проблем при мен за сега е ,че на третия час от запалването стъклото потъмнява изцяло,става цялото черно.Попитах в сервиза,отговориха ми,че за този модел това е нормално.Е да,но за мен не е нормално.На какво може да се дължи това?Моля,ако някой може да ми съдейства.И друг недостатък за мен е,че книжката с инструкциите е много неясна.
roland - специалист
Трябва ти прецизна настройка на подаването и на оборотите на вентилатора. Говори с naskov или накарай инсталатора ти да дойде инда си сършо работата. Аз имам Алба 18, стъклото ми се зацапва и то зацапването е леко побеляване, на врория ден работа. Черното е признак на неправилни настройки.
filmatoplo - майстор
Сравнете настройки де ,знам че пелетите са различни но горе долу може да има фрапиращи изменения .
ТиАс - специалист
Все още не съм на ТИ с настройките,а от сервиза ми отговориха,че това е нормално за този модел камини.Ако може вие да ме насочите къде точно трябва да вляза за настройките,защото и книжката с инструкциите е много объркана и неясна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: