Най - вълнуващия въпрос зимно време.
agro - специалист
Ръководството на контролера съм го превел на български и съм го пуснал в един друг форум, ако искате, ще го публикувам и тук. Не съм търговец и не продавам такива неща, така че каквото науча, казвам го. Ама с четене на ръководството нищо не става, трябва си ръката да пипне, за да се схване логиката, поне при мене така се получи. Колкото до ограничаване на температурата на димните газове, нямах време да си поиграя достатъчно, за да изуча напълно работата и, свърши отоплителния сезон 2015.
Ти кажи каква е запалката за въглища и дали се пригажда към вече монтираните въглищни горелки, че цената на твоя контролер е два пъти по-голяма от цената на моя.
Radoslaw - специалист
agro написа:
Ръководството на контролера съм го превел на български и съм го пуснал в един друг форум, ако искате, ще го публикувам и тук. Не съм търговец и не продавам такива неща, така че каквото науча, казвам го. Ама с четене на ръководството нищо не става, трябва си ръката да пипне, за да се схване логиката, поне при мене така се получи. Колкото до ограничаване на температурата на димните газове, нямах време да си поиграя достатъчно, за да изуча напълно работата и, свърши отоплителния сезон 2015.
Ти кажи каква е запалката за въглища и дали се пригажда към вече монтираните въглищни горелки, че цената на твоя контролер е два пъти по-голяма от цената на моя.

Запалката става за въглища ,щом става на екоенергиа,ще стане и за твочта горелка.Есента бях пуснал видеоклип ,как става запалването и естествено всички дистрибутори го анатемосаха.
Не обичам да споря ,но зная какви са цените на тимел.

Timel SKZP-02 Е струва 300 лв
Timel SKZP-02 F Струва 400 лв

Цените естествено са за единична бройка.Към тях трябва транспорт ,такса превод и става почти безмислено
купуването на единична бройка.
Контролера със замозапалване ,само датчиците му са 8.Следи вуншна температура ,температура на димни газове
Включително и температурата на връщащата вода.
6osi6 - майстор
agro написа:
Колкото до ограничаване на температурата на димните газове, нямах време да си поиграя достатъчно, за да изуча напълно работата и, свърши отоплителния сезон 2015.
... цената на твоя контролер е два пъти по-голяма от цената на моя.
Това е работа в режим PID или в режим ръчно палене и с ограничаване на мощността по темп. на димните газове.
Ако е два пъти по-евтин, значи има по-малко функции и възможности за корекции на менюто.
agro - специалист
125 евро е цената с 4 датчика без ддс и при това не от производителя, а през търговец. Има си всички необходими екстри и функции за управление без ламбда сонда и запалка. За въглища засега такива не трябват. Още 4 датчика се плащат допълнително 45 евро при желание. С 8 правилно монтирани датчика имаме пълен контрол над управлението. И да, абсолютно никакъв смисъл няма да си купи човек единична бройка, да плати превод, куриер и ддс, освен ако не се намира в Полша по някаква причина. Дай линк към клипа със запалката, който си пуснал /веднага ще му намерим кусури, разбира се :) /.
energo - специалист
Здравейте колеги,да напиша и аз моете впечатления за полската ретортна горелка.
Купих я миналата година септември месец,монтирах всичко на руският ми котел който ползвам 15години. Горелката е 15-25кв Екоенергия-Полша,карам я с модерен контролер с Пид -контрол .
Допълнително си купих датчик за димните газове,датчик за външна температура и стаен термостат.
Купих я директно от Полша и ми я доставиха в къщи.(тук цените при дистибутора са много по -високи)
Доста зор видях докато намеря свестен доставчик,но вече имам такъв.Ако някой желае ще му уредя доставка до гр.Перник.(без капаро)
Да Ви кажа горелката надмина всичките ми очаквания -топло,стотици пъти по-чисто от традиционното зареждане и чистене на котела.
Зареждам горелката с пернишки въглища от 140лв.тон.
Миналата зима похарчих 3 тона,отоплявам към80 квадрата къща.
Не съм я пробал с друго гориво засега.
Дано съм помогнал на колегите с дилема каква горелка да си купят,за мен главното беше възможността да гориш всякакви горива -не само пелети.
Хубав ден и успех.
energo - специалист
energo написа:
Здравейте колеги,да напиша и аз моете впечатления за полската ретортна горелка.
Купих я миналата година септември месец,монтирах всичко на руският ми котел който ползвам 15години. Горелката е 15-25кв Екоенергия-Полша,карам я с модерен контролер с Пид -контрол .
Допълнително си купих датчик за димните газове,датчик за външна температура и стаен термостат.
Купих я директно от Полша и ми я доставиха в къщи.(тук цените при дистибутора са много по -високи)
Доста зор видях докато намеря свестен доставчик,но вече имам такъв.Ако някой желае ще му уредя доставка до гр.Перник.(без капаро)
Да Ви кажа горелката надмина всичките ми очаквания -топло,стотици пъти по-чисто от традиционното зареждане и чистене на котела.
Зареждам горелката с пернишки въглища от 140 лв.тон.
Миналата зима похарчих 3 тона,отоплявам към 80 квадрата къща +бойлер 80л.
Не съм я пробал с друго гориво засега.
Дано съм помогнал на колегите с дилема каква горелка да си купят,за мен главното беше възможността да гориш всякакви горива -не само пелети.
Хубав ден и успех.
шоп - майстор
И аз една зима изкарах с екоенергия 35 и пернишки въглища. Контролера ми е по-обикновен, само с 4 датчика и също съм много доволен. Обаче една зима изкарах и с донбаски и съм още по-доволен. Вярно цената е двойна, но количеството гориво е двойно по-малко, а пепелта четворно по-малко :-D
energo - специалист
Монтирах горелката Екоенергия 25кв на Виадрус У26 30кв дано виадруса се представи още по- добре от съветския му събрат,който надмина очакванията ми...

Прикачен файл

IMG_20160915_201616.jpg

Прикачен файл

IMG_20161006_163224.jpg

Прикачен файл

IMG_20160919_153324.jpg
energo - специалист
energo написа:
Монтирах горелката Екоенергия 25кв на Виадрус У26 30кв дано виадруса се представи още по- добре от съветския му събрат,който надмина очакванията ми...

Прикачен файл

viber image.jpg
energo - специалист
energo написа:
energo написа:

Това е резултата...

Прикачен файл

viber image (2).jpg

Тема "Ferrolli, Greyko или универсална горелка ( autokotle )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: