Най - вълнуващия въпрос зимно време.
p.v.x - майстор
filmatoplo написа:
Днес установих че когато гасне бавно в кошницата остава пепел ,тоест когато застива бавно пепелта се сбива и си седи .ако се издуха по бързо тя ще се изчисти .Това ще го тествам и изглаждам в движение .
Каминката добре ли е уплътнена , по ъглите на стените , и капака и.
Като надуеш вентилаторчето , да не пропушва пепел от снадките на стените на каминката.
Не знам дали ме разбра правилно.
filmatoplo - майстор
Добре е уплътнена ,но ако я спирам по стаен термостат ,работи още 30 минути прогресивно намалява мощност ,и вентилира чак накрая почти когато не е горяла 10 минути - това е късно да издуха застинала пепел .Когато я угадя от екрана - гасне за 2 минути и вентилира - тогава издухва кошницата.Т аЯ нощ се попарих от жега ,намалих температурата на 55 сега крета на 1 държи 51 гр което пак е много . газовете са 138 гр ,няма как това е печка Прити .В момента съм сложил пелети смес 50/50 дърво и слънчоглед ,но не знам дали е засмукал шнека от тях .Бункера ми има диаметър 35/35 см ,гори по 1,5 см от тази площ на Бункера на час ,висок ми е 65 см .
zaza73 - специалист
p.v.x написа:
zaza73 написа:
Втория етаж , на всякъде с ПВЦ Рехау и паркет на пода.Нямам никъде изолиран таван(но за догодина ще правя на всякъде)
Ако изолираш втория етаж и таваните , ще ти трябва буфер за излишната топлина енергия.
Какъв е прехода между етажите?
Стените на втория етаж не вярвам и те да са 50 санта дебели.
Извинявай...Да кажа за втория етаж.Етажа е шпаклован с гипс.Стени и таван.Къщата е измазана , но няма изолация.Има и 3 етаж , който вече не отоплявам(прерязах тръбите).Ще правя вътрешна изолация на всички външни стени ако съм в тази къща другата зима( :-D зет съм и нищо не е сигурно :lol: :lol: )
Прехода между етажите е стълбище , не е отопляемо.Между етажите е стоманобетонна плоча.
Последна промяна от zaza73 на ср окт 19, 2016 9:22 pm, променено общо 1 път.
p.v.x - майстор
zaza73 написа:
(прерязах тръбите).Ще правя вътрешна изолация на всички външни стени ако съм в тази къща другата зима( :-D зет съм и нищо не е сигурно :lol: :lol: )
Ако не те резнат и тебе , си направи външна изолация.
За таваните си знаеш.
Представи си какъв акумулаторен буфер(всички зидове и стени) , искаш да изгубиш(игнорираш).
zaza73 - специалист
p.v.x написа:
zaza73 написа:
(прерязах тръбите).Ще правя вътрешна изолация на всички външни стени ако съм в тази къща другата зима( :-D зет съм и нищо не е сигурно :lol: :lol: )
Ако не те резнат и тебе , си направи външна изолация.
За таваните си знаеш.
Представи си какъв акумулаторен буфер(всички зидове и стени) , искаш да изгубиш(игнорираш).
Как да ти кажа.Измазана къща и да плескам отгоре...Много си прав за акумулацията , но аз няма как да взема такова решение...
vladim6 - специалист
Ето новото произведение стана почти като заводска
Прикачен файл:
14798914_1588746847817994_2011955519_n.jpg
14798914_1588746847817994_2011955519_n.jpg (98.1 KиБ) Видяна 1697 пъти

Прикачен файл

14793697_1588746787818000_1901859449_n.jpg
14793697_1588746787818000_1901859449_n.jpg (50.75 KиБ) Видяна 1697 пъти
filmatoplo - майстор
:prayer: Стига бе - обърках я за горелка Бисолид .
filmatoplo - майстор
Абе аз на моето управление имах междинно вентилиране ,сега обаче го няма .нещо съм изключил ли . :?
Уж трябва през 300 секунди да вентилира на 60% по 12 секунди пък беше .а вчера го правеше и показваше .
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
Абе аз на моето управление имах междинно вентилиране ,сега обаче го няма .нещо съм изключил ли . :?
Уж трябва през 300 секунди да вентилира на 60% по 12 секунди пък беше .а вчера го правеше и показваше .
Вероятно си се бъгнал с таз жена голата в спалнята + ракията ...и стоенето покрай котела -виж си настройките и ще се сетиш :-D
zaza73 - специалист
Забравих да кажа за котела...Дакон Дор 24 kw.С малко модификации .Преградил съм първия ход(разделил съм го на 2).А в капака съм сложил минерална вата 40мм. с фолио от едната страна.За мен от капака имах наи много загуби на топлина в котелното.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: