Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
iovchr - помощник
Тези дни трябва да монтирам една руска (или украинска - не съм сигурен) вибрационна помпа в сондаж 160мм на около 20м дълбочина.

Имам горчив опит от преди години когато изпуснах една ..та този път реших да питам:

1. Продава се с около 4мм капроново въже - дали е достатъчно да издържи товара и как да се върже така, че въжето да не се претрие в ушенцата на помпата?

2. Болтовете и лесно се саморазхлабват от вибрациите - има ли някакъв начин това да се предотврати (без заварки) - идва ми наум блажна боя ...ама не знам дали ще свърши работа..
Най-добре е маркучът и въжето да са вързани заедно. Аз съм ги вързал на всеки метър със пластмасови "свински опашки"(не ги натягай много, за да не сплескаш маркуча). Така тежеста се разпределя между маркуча и въжето. Болтовете на помпата залей с епоксидна смола.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това е неправилно. Тежесттатрябва да се носи от въжето, а маркуча и кабела трябва да са привързани към него. Продават се и по-дебели въжета, не само 4мм. Ако не минава през ухото на помпата - направи халка от дебела поцинкована тел и за нея вържи въжето. Има лепила за резби на Локтайт, но няма смисъл от това.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Малко off-topic. На няколко пъти чета из форума за разхлабващи се болтове..... нима вече не се ползват шайби, контрагайки и подобни механични отживелици??
Neno Er - специалист
n_a написа:
Малко off-topic. На няколко пъти чета из форума за разхлабващи се болтове..... нима вече не се ползват шайби, контрагайки и подобни механични отживелици??
В авиацията всичко се крепи на телта.
Всички резбови съединения се законтрят с тел.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Кажи им бе!
angel_ov - специалист
Neno Er написа:
n_a написа:
]
В авиацията всичко се крепи на телта.
Всички резбови съединения се законтрят с тел.
Много грубо звучи тел. Ние му викаме инженерна връв :-D

Тема "Вибнрационна помпа - монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: