• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
lucho - специалист
lucho написа:
У нас пък я внасят от Чехия и я продават за 196 лв. (с 3 лв. по-евтино от варианта с "моторни дръжки"), пак под същото име – "FZS 2050-E".
Цената вече е намалена на 146 лв. Освен това от фотометричните измервания, които направих, излиза, че на тази 1,4-киловатова електрокоса щангата е с диаметър 26, а не 25 мм като на моята 1,2-киловатова. Голямо изкушение, но още по-голямо е 1,8-киловатовата мотокоса "Viki", която продава за 130 лв. инж. Валентин Рудев от Стара Загора, ако наистина има толкова ниски вибрации (2,8/2,4 м/с²), колкото ѝ дават.

Хайде, убедете ме, че китайското "подобие на машина" ще ми създава само ядове и след време ще го хвърля, че друго си е една истинска машина от реномирана марка с много по-здрава трансмисия, по-дебела щанга, много по-висока надеждност, при която мощността е наистина толкова висока и вибрациите наистина толкова ниски, колкото ги дават и т.н. Че да не взема да направя глупостта да си купя нещо такова.
p.v.x - майстор
Каква и тази тема.
Антивирусната ми , ще се побърка да пищи.
lucho - специалист
lucho написа:
Хайде, убедете ме, че китайското "подобие на машина" ще ми създава само ядове и след време ще го хвърля, че друго си е една истинска машина от реномирана марка с много по-здрава трансмисия, по-дебела щанга, много по-висока надеждност, при която мощността е наистина толкова висока и вибрациите наистина толкова ниски, колкото ги дават и т.н.
Това, че много често търговците "надуват" мощността, е факт и при мотокосите. Например това, дето го продават тук и тук за 120 лв. в ново състояние и му обявяват мощност 2,2 kW е всъщност "TD-1E44-5" на фирмата "Тингда" с мощност само 1,4 kW.
iivanov - майстор
lucho написа:
lucho написа:

Хайде, убедете ме, че китайското "подобие на машина" ще ми създава само ядове и след време ще го хвърля, че друго си е една истинска машина от реномирана марка с много по-здрава трансмисия, по-дебела щанга, много по-висока надеждност, при която мощността е наистина толкова висока и вибрациите наистина толкова ниски, колкото ги дават и т.н. Че да не взема да направя глупостта да си купя нещо такава.
Ако беше косил толкова, колкото изписа, досега да си разбрал ограниченията на китайското суперчудо.А тази мотокоса си е от най-китайските, на която някой тарикат е сложил лепенка, да лови шарани. Мусачево ти е далече, но ако прескочиш до Царевци ще ти дам възможност да побръмчиш със сравнително мощна моторна коса - ей тъй, да си свериш представата за мощност.
lucho - специалист
iivanov написа:
Ако беше косил толкова, колкото изписа, досега да си разбрал ограниченията на китайското суперчудо. А тази мотокоса си е от най-китайските, на която някой тарикат е сложил лепенка, да лови шарани.
Точно така е. Ето например и "RR BC-52-28" – уж е 1,75 kW, но двигателят "1E44F-5" всъщност е само 1,4 kW. Масово се лъже за мощността, дано се хване някой на въдицата, и сигурно се хващат доста хора! :(
Мусачево ти е далече, но ако прескочиш до Царевци ще ти дам възможност да побръмчиш със сравнително мощна моторна коса - ей тъй, да си свериш представата за мощност.
"Sparta 440T" (1,6 kW) нали? Благодаря, може да намина някой път, че в нашето село най-мощната, за която знам, е "FS 130" (1,4 kW).

Проблемът при мен е, че за 300–400 кв.м, които трябва да се косят няколко пъти в годината (а ако е с мощна машина, сигурно ще стигнат и само 2 пъти в годината) не си струва да купувам професионална или полупрофесионална машина като вашите. По-евтино ще ми излезе да плащам на някой да ги окосява. Затова съм принуден да се огранича до китайските. Никак не ми е приятна мисълта, че ще трябва всеки път да меря съотношение гориво/масло, да забърквам с тях двутактовата смес, която да изливам от резервоара след всяка употреба, да слушам бръмченето на двигателя на половин метър от дясното си ухо, да дишам отровните изгорели газове и т.н. От друга страна, омръзнало ми е да го развивам и навивам тоя кабел и да го влача след себе си непрекъснато. Така че съм в дилема.
iivanov - майстор
Това с изливането и наливането отдавна не е на мода. При Панко има присадка за дву и четиритактови двигатели, която стабилизира горивото за 12 месеца. Освен това има неособено мощни коси, но със здрава трансмисия, които са перфектни за личното стопанство.
lucho - специалист
iivanov написа:
Това с изливането и наливането отдавна не е на мода. При Панко има присадка за дву и четиритактови двигатели, която стабилизира горивото за 12 месеца.
Благодаря за информацията! Моят сблъсък с двутактова техника беше последно преди четвърт век с руската "бензопила" марка (доколкото си спомням) "Урал".
Освен това има неособено мощни коси, но със здрава трансмисия, които са перфектни за личното стопанство.
Кои са те?
gnt69 - майстор
p.v.x написа:
Каква и тази тема.
Антивирусната ми , ще се побърка да пищи.
И моят темата е заразена. :snakeman:
keymaker - специалист
Лъчо за 300-400кв.м. Се огледай в нещо марково , но слабо и съответно на по-приемлива цена. Относно забърканото гориво,прогони си една доза и не прави повече от необходимото. Аз така си бях засекъл за косачката, че са ми необходими 100мл. Смес за площта която оправях пред къщата, и със спринцовка си цръквах 2,5 мл. при колосалното количество бензин.
lucho - специалист
keymaker написа:
Лъчо за 300-400кв.м. Се огледай в нещо марково, но слабо и съответно на по-приемлива цена.
Благодаря, ще се огледам. От снощи ми дойде една друга идея, но за нея ще пусна отделна тема.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Мощни електрокоси (над 1 kW)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: