• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Raij - специалист
tysonlkr написа:
Ето и настройките ми:
С01 - 2 U01 - 160
С02 - 2 U02 - 165
С03 - 0.7 U03 - 110
С04 - 0.9 U04 - 115
С05 - 1.3 U05 - 127
С06 - 2,1 U06 - 132
С07 - 3.5 U07 - 145

С11 - 0,8 U11 - 110

Самопочистването съм го дал T08 - 20. Пуснал съм я на степен А (ауто) и не влиза в модулация но пак забравя понякога да се самопочиства и се натрупват пелети в кошничката. Не мога да установя от къде идва проблема :x Взех да си мисля да не би да съм карък и да съм с дефектен контролер.

Я кажете каква трябва да е оптималната температура на изходящите газове? При мен са в диапазона 120 - 130, а в книжката пише 180 градуса - не са ли много?
Нула има ли след стойностите на вентилатора. Това 160 равно ли е на 1600. Трябват повече обороти на високите степени.
benimm8808 - специалист
Raij написа:
Нула има ли след стойностите на вентилатора. Това 160 равно ли е на 1600. Трябват повече обороти на високите степени.
Колега прочети темата от начало и ще видиш защо няма "0".
tysonlkr - специалист
Raij написа:

Това е напрежение не са обороти. И 160 не е равно на 1600 няма правопропорционална зависимост. Аз поне не можах да открия дадено напрежение на колко оборота съответства.
grants - специалист
tysonlkr написа:
Това е напрежение не са обороти. И 160 не е равно на 1600 няма правопропорционална зависимост. Аз поне не можах да открия дадено напрежение на колко оборота съответства.
Малко да помогна с пропорциите напрежение/обороти. Ето аз как си ги сметнах оборотите , като имам дадено напрежението:
Имаме да кажем 160V на някоя степен и се чудим на колко оборота съответства това :
160/230=0,695.100=70%
максималните обороти бяха 2800rpm , от тук 2800.70%=1960rpm
Та при зададени 160V отговарят 1960 оборота , нататък предполагам всеки може да си пресметне каквото му трябва :)
И за да улесня колегите , които са във V-ове нагласете меню TP02 - параметър Р25=1 , така вече волтовете ще бъдат заменени с обороти навсякъде по менютата.

Поздрави !
Може ли някой да ми каже как да намаля градусите, на които се включва помпата, сега се включва на 55 градуса и как да намаля подаването на пелети
grants - специалист
Колеги имам проблем с переодичното самопочистване :|
Камината работи на Автоматичен режим без да влиза в модулация и въпреки това не прави самопочистване. Нагласих периода да е през 15 мин , но пак не се самопочиства , направо незнам вече с каква логика работи тоя контролер .
tysonlkr - специалист
И аз съм го забелязъл този проблем. В началото се чудех защо понякога ми се пълни кошничката с неизгорели пелети и забелязах че не се самопочиства.
При мен е при по продължителна работа като че ли контролерът заспива и забравя да се самопочиства. И съответно се натрупват не изгорели пелети в кошничката. Този сезон веднъж ми направи тоя номер, но миналия го забелязах няколко пъти. Самопочистването ми е на 30 минути. Според мен проблема идва от самия контролер все едно забива при продължителна работа. Като че ли има някакъв производствен дефект. :x

Да ви попитам при вас колко време работи вентилатора след като изгасите/изключите камината. При мен е повече от 10 минути, което ми се струва много дълго време.
benimm8808 - специалист
tysonlkr написа:
Да ви попитам при вас колко време работи вентилатора след като изгасите/изключите камината. При мен е повече от 10 минути, което ми се струва много дълго време.
Тва го забелязах преди няколко седмици на една камина,която инсталирах 25+ прекаленото време след влизане в режим off. Колега тва е параметър който се управлява по време,промених го ,но в момента не помня точно къде в менюто или TP4 или ТР5.
Имам и аз въпрос към вас- забелязах че след запалване на камината(когато се появи пламък) нагревателя работи доста дълго време след това.Засеках го по време някъде около 3 мин. след появата на пламък- което ми се струва МНОГО.
Пробвах от параметъра за температура на изходящите газове за изключване на нагревателя ТР04- Th02 -не става, дига 92гр. и тогава чак изгасва нагревателя.
Моята 23kW този параметър е по време. Тук немога да го хвана по какво изключва нагревателя.
Ще съм благодарен за мнения.
Поздрави.
Raij - специалист
Benimm8808 гасенето и паленето се командват по време и Т° ( "и" а не "или") Колеги кажете при вас на А режим и зададени 55°, на 50° и на 51° на каква степен работи камината.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: