• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
Е на това се казва да му е честит новия отоплителен сезон на собственика. :)
Накрая ще се топли един месец на печка, от завода ще му я оправят, ще пръсне торба пари за какво ли не. И равносметката ще е, все едно си е взел качествена италиянска такава.
Потвърждение на приказката не съм толкова богат да си купувам еФтинко. Затова винаги казвам, хора мислете преди да купувате нещо. Все пак камината е инвестиция за години напред.
amigoto777 - напреднал
Pepop написа:
Кошничката е абсолютно чиста....пелетите изгарят добре , а и камината почиства преди да загасне.
Колега,моята я оправих с малко увеличение на въздуха,точни параметри мога да ти дам когато съм в къщи че сега съм на работа.Ще ти кажа немр на параметър и на колко процента да го оставиш.иначе едно към едно като моят проблем-от 4 дни да чукна на дърво не съм имал.Вчера Увеличих въздуха при първоначално палене и не успя да запали пелетите и си го върнах на 40 %.тел 0877-3730 52 ако искаш да се чуем,че знам какво е .
Методи - специалист
Колеги помагайте,
Камината ми е Марели 18Kw. Тази година си купих пелети от приятел. Пелетите са калорични, произведени след дестилация на масла от различни треви и други. Приятеля ми казва, че няма пясък и му вярвам, както и, че при него не съществува проблема, който ще опиша. Проблема е, че при горенето стъклото почернява буквално за минути. Пробвах с различни степени на вентилатора, нищо. Пробвах да намаля времето за подаване на пелетите и да увелича времето между две подавания, но само намалявам мощността на камината, а проблема с опушването остава. Ламбда сондата показва, че горивото е малко над необходимото, но дори да го докарам в границите пак остава пушенето. Пламъка е с оранжев цвят с отенъци на жълто. Имам опасение, че вентилатора няма достатъчно дебит за тези пелети, макар по документи еда му дават 140м3/ч. Егати. В момента съм на 84% на 5-та степен и пак не стига. В кошницата остава нещо подобно на много рехава пемза. Дали проблема не е в комина, че не е чистен и в това, че камината ми е в мазето. Замислил съм да сложа още един вентилатор на входа на въздуха, та да видя какво ще стане. Ако не помогне ще си имам непотребен вентилатор.
filmatoplo - майстор
Камините не трябва да им се подава налягане с вентилатор .Пробвай с други пелети ,да си сигурен .
naskov - майстор
Методи написа:
. Пелетите са калорични, произведени след дестилация на масла от различни треви и други..
Черния пушек е нормален за пелети, в които има масла. Пробвал съм пелети от магарешки трън, които също са много калорични, но пушат. Мисля, че Марели работи само с дървесни пелети.
Методи - специалист
Значи вече работи и с такива пелети, е не е това което очаквах, но това е положението. Това дето си го написал за пушека малко ме успокои, но не ме успокоява факта, че уж нямат инертни материали, като пясък, вар и други има твърд остатък, а не само пепел. Насков дай акъл за настройката.
filmatoplo - майстор
Има дървесина която както и да са настройките остава пепел ,такива са пелетите които в състава им има -
кора
слама
слънчоглед
царевица
др треви
Методи - специалист
Филма,
Може ли разяснения защо не се слага вентилатор, който да създава свръхналягане.
Не си го обяснявам.
Пелетите, такива каквито са. Ще преглътна и продължавам да горя.
filmatoplo - майстор
Вместо да нагнетяваш ,същата функция че и по добре върши всмукателния вентилатор .не се ли включва при теб почистване с вентилатор на 100% .през определен интервал.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: