• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Само с врмикулит може би изолцията няма да Ви удоволетвори. Ако се комбинира и с външна изолация с каменна вата положението се променя коренно.
K.O
filmatoplo написа:
Бургас ли ,от де :? :) .
Пратих ти на лично дилъра от Бургас.

Вермикулита предполагам помага да не се лющи ламарината след време като унгарски шаран, но тази външна температура от 100c+ може да отиде до радиаторите с вата както казва г-н Шопът.
Ще огъна ламарина по размер в цвят върху ватата за да стане като купешко.
andro440 - майстор
Каменна вата с висока плътност,от вътрешната страна -и върху нея лист ламарина
ico_3 написа:
Някакви идеи за топлоизолиране на котела че доста топлина отдава особено от вратичките.
geniya - специалист
Някой може ла да даде някакви по-точни чертежи за кутията за под Виадруса.На път съм да направя една за 24kW котел, незнам дали няма да объркам някакви размери.Дали не е по-удачно да сменя направо целия котел.Въпроса е във финансите.Все пак някой да сподели някакво чертежче, ако е възможно. :?
шоп - майстор
geniya написа:
Някой може ла да даде някакви по-точни чертежи за кутията за под Виадруса.На път съм да направя една за 24kW котел, незнам дали няма да объркам някакви размери.Дали не е по-удачно да сменя направо целия котел.Въпроса е във финансите.Все пак някой да сподели някакво чертежче, ако е възможно. :?
Поне 3-4 пъти са качвани скици и размери на кутия под виадрус според броя на секциите му. Аз съм ги качвал 2-3 пъти, Н. Ганев и той най-малко толкова...
judas - специалист
geniya написа:
Някой може ла да даде някакви по-точни чертежи за кутията за под Виадруса. На път съм да направя една за 24kW котел, не знам дали няма да объркам някакви размери. Дали не е по-удачно да сменя направо целия котел. Въпроса е във финансите. Все пак някой да сподели някакво чертежче, ако е възможно. :?
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 60#p801294
geniya - специалист
шоп написа:
geniya написа:
Поне 3-4 пъти са качвани скици и размери на кутия под виадрус според броя на секциите му. Аз съм ги качвал 2-3 пъти, Н. Ганев и той най-малко толкова...
Малиии, къде съм блял :? :? :? :sad: :sad: :sad: :sad:
filmatoplo - майстор
Колко мм ламарина ползвате за кутията .Има ли някой който е бил сВиадрус на пелети ,и после го е вдигнал на кутията ,да каже разлика има ли съществена.
milenskior - специалист
filmatoplo написа:
Колко мм ламарина ползвате за кутията .Има ли някой който е бил сВиадрус на пелети ,и после го е вдигнал на кутията ,да каже разлика има ли съществена.
Аз първата зима изкарах на виадруса с пелети и горелка на долната врата. След това направих кутия и втората зима изкарах така и горих слънчогледови. Тая зима пак ще съм така. Най-голямото предимство на кутията за мен е големия пеплник, защото иначе не става да се горят слънчогледови пелети защото няма място за пепелта.
Иначе и КПД-то на котела се вдига. Това го установих по температурата на димните газове. Имам термометър на изхода на котела и като сложих кутията падна температурта в сравнение с предната година.
Моята кутия съм я направил от две ламарини по 3 мм и по стредата вата за изолация.
ico_3 - специалист
[quote="andro440"][color=#0000BF]Каменна вата с висока плътност,от вътрешната страна -и върху нея лист ламарина
[/color][quote="ico_3"]Някакви идеи за топлоизолиране на котела че доста топлина отдава особено от вратичките.[/quote][/quote]

Ставаше въпрос вратичките на котела по някакъв начин да се изолират за кутията е ясно.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: