• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ми е на дневен ред, но си размишлявам. И си мисля, че требе да е каскадно, с множество вертикални моменти. М? Другояче как
Се едно на картинката горе бия сонда за вода, а смъквам сивата в ниското

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (52.97 KиБ) Видяна 1519 пъти
zdravcho - специалист
А за какво ще е канала, за мръсна вода, за дъждовна вода, за вода за поливане или водни каскади за украсяване на двора? Това което е оформено като тераси само от пръст ли е или има и подпорна стена от камъни?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Мръсната вода, с лайна и тн. Другото няма значение. Теоретично питам за канала. Не как и от какво да го направя, а как да му е трасето. Благодаря за вниманието
zdravcho - специалист
Аз бих го вкопал в земята с относително постоянен наклон, без резки чупки по терасите. На места ще иска повече копане.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
zdravcho написа:
Аз бих го вкопал в земята с относително постоянен наклон, без резки чупки по терасите. На места ще иска повече копане.
Така не бива, ще береш ядове
p.v.x - майстор
n_a написа:
а смъквам сивата в ниското
Какво ще има , в туй ниското.
Трябват компенсиращи шахти , по трасето.
Разгледай тази тема e-kak.info/forum/viewtopic.php?f=106&t=2572
zdravcho - специалист
n_a написа:
zdravcho написа:
Така не бива, ще береш ядове
Ако може да ползвам темата ти да питам, защо ще бера ядове, ако теоретично аз трябваше да правя заданието и го направя както предложих? Защо по-голямата денивелация е проблем?
p.v.x - майстор
zdravcho написа:
Защо по-голямата денивелация е проблем?
Да изчакаме авторката , от кавалерска гледна точка , да ти отговори.
Ако не , ще ти бъде отговорено.
infomar
viewtopic.php?t=49846

Замислям се и не мога да си отговоря въпреки, че на всякъде се казва наклона да не е над 15 гр, защо все пак ако е 50-60 гр. и през 5 метра се поставят само контролни отвори за всеки случай, да не може да стане :?
По спомен, когато съм минавал с колата през Балкана, съм виждал по селата как някой са поставили подобни тръби на двадесетина метра .. и повече да изхвърлят водата в деретата при доста голям наклон и нямат проблем. По логиката на вредността на големият наклон, стигаме до другата крайност - ако ъгълът стане 90- гр./вертикал, това най-опасно ли е? Може би има ъгъл, над който не е проблем ....

Относно заравянето, колкото по-дълбоко, толкова по-добре за да не пречи на обработката на земята и да не замръзне при голям студ....също и ползване на тръби с по-голям диаметър.

СГРАДНИ КАНАЛИЗАЦИОННИ ОТКЛОНЕНИЯ Чл . 116.
http://www.vodite.com/naredba4sgrViK.pdf
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ако наклонът е твърде голям и/или ако тръбите са с твърде голям диаметър, то поради физиката от 5-ти клас, водата ще замине моменталически, а лайното ще остане
За дълбочината, 80 см приблизително, са границата под която не замръзва, поне по наще ширини, в Сибир май е друго
Много образователно се заформи, простияТ ми въпрос
  • 1
  • 2

Тема "теоретичен въпрос за канал през терен с гоолям наклон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: