• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Методи - специалист
Как бе Филма ще излезе, наистина не разбирам. Отвора за въздуха е отдолу, а запалката е закрепена отгоре, но няма отвор там.
filmatoplo - майстор
:wink: Айде на бас ,нали през запалката минава въздуха да пали .тоест да си образува топлата струя с която пали пелетите ,отделно си влиза въздух и от тръбата.
Методи - специалист
Прикачен файл:
zapalka.JPG
zapalka.JPG (36.17 KиБ) Видяна 3571 пъти
Аз на бас няма да се хващам.
Прилагам бърз чертеж на конструкцията на входящата тръба и свързването на запалката. Върху запалката се поставя кошницата за пелетите. Въздуха преминава през тръбата отдолу и обдухва запалката. Друг отвор за въздух няма. Ако има, то значи така са го направили, че не се вижда. Двата по-малки цилиндъра е самата запалка, която е вмъкната в двете тръбички.
[quote="Методи"]Непоносимия,
Виж на колко ти е настроен стайния термостат.
Стайният термостат е настроен за 23, но още на 19 градуса камината решава, че е топло.Днес даже не успях да я запаля, защото след като я включа още на 10 - та минута спира в режим " пауза". И така няколко пъти...
:sad:
Методи - специалист
Нека да поразсъждаваме заедно.
Камината спира защото решава, че е топло?
Какво ще я накара да спре? Има ли самата тя датчик за стайна температура. Ако да, тогава в нея е причината, ако не, то виж как е свързан стайния термостат с камината, т.е. на какви градуси той подава сигнал на камината за спиране. Трети вариант - ако камината има термостат, стайния въобще да не се свързва с камината или с приоритет да е нейния термостат.
А може да се окаже, че имаш направени други настройки, които карат камината да спре.
filmatoplo - майстор
За сефте виждам че има нагревател ,а не керамична запалка .Нали 24 клв Голденфайер .
filmatoplo - майстор
:? Да не са внос от Албания тези камини .
jabata - специалист
Това искам да го видя, камина с нагнетателен вентилатор :-D Или по-точно не искам да съм в помещението където е инсталирана такава камина.
Хора правете разлика между пелетни горелки и камини на пелети. При горелките, ясно там има нагнетателен вентилатор, и там запалването е с нагревател. Ама при камините, доколкото знам са керамични запалки, на някой нагревателни свещи и т.н. но никога не са такива нагреватели изобразени по-горе (те са само при горелките).
А сега малко се замислете какво би станало, с камината ако има нагнетателен вентилатор в камината. Той започва да се върти, нагнетява въздух, и разбира се, понеже въздуха не е никак тъп, ще мине по-пътя на най-малкото съпротивление, и това почти винаги ще е покрай запалката, или уплътнението на вратата.
А недай си боже ако има малко запушване в димогарните тръби или комина има обратна тяга, поради лоши метерологични условия, тогава покрай вратичката ще излиза дим, като от Чавдарка с прогнил ауспух на баир :lol:
Най-малкото такова нещо ще е опасно за хората, да не говориме че ще има опасност от задушаване, или опасност от пожар.
filmatoplo - майстор
Точно ,нека пробва със Сушуара ,ако му хареса . :) аз пробвах преди с гравитачната горелка .
Здравейте. Много моля за помощ. Искам да си купя камина на пелети. До момента се отоплявам на твърдо гориво. Но синът ми е вече 8 клас и докато е сам вкъщи няма как да пали и поддържа печката. Така че варианта е пелети или мръзнене зимата. За момента се бях спляла на golden fire, но този форум ме разубеди. Сега гледам PM Comfort 25 plus от фирма sunsystem. Къщата ми е два етажа от по 60 кв на етаж и имам и бойлер със серпентина. И тъй сато живея сама с двете си деца, търся най- евтиния :) , но и най-надежден вариант. Ако имате информация, мола помогнете ми в избора.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: