• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Цената и аз не я бях видял на сайта. Някой ми даде линк с PDF файл с характеристиките, снимка и цената за двата варианта най-отдолу на файла. Не мога да си обясня и аз как е станало, но също като теб бях останал с впечатление за висока цена. Нещо от сорта на 7000. Аз тогава разглеждах всякакви котли и камини и ми се напълни главата с информация. Вече не знаех кое съм гледал и какво съм научил. Цената не е тайна. Беше 4520 и от тази година е увеличена на 4800. Това е за варианта до 20 кв. По-мощният не ме е интересувало колко е.

Тази вечер, понеже не е много студено, ще горя смеска 1:1 дървени и слънчогледови. Паля към 16 часа след малко и докато си ида в нас тъкмо ще привършат снощните дървесни и сипвам от смесените.
6osi6 - майстор
jabata написа:
хайде сега някой знаещ адвокат на Torch-a да ми обясни какво му е специално разработено на този котел.
Торч е световна марка, много специален котел :yawinkle: Полски котел клас 5+, със същата мощност и цена, със 64% по-голяма топлообменна повърхност, двойно повече ходове - 6 и два реда хоризонтално разположени димогарни тръби, успява да извади с 2,1% по-малко КПД от Торч!

Очевидно в Термосиликат разбират много от котли, а поляците - нищо.
nelim - специалист
Цената никога не е била тайна :)
Аз също се бях насочил към този котел, но май ще почакам :)

http://www.termosilikat.com/bg/%D0%BE%D ... 0%BD%D0%B0
http://www.termosilikat.com/uploads/use ... 7_2016.pdf
n.ganev - майстор
#-o То тука голям мохабет се заформил, Баси. Реших и аз да драсна нещо, че Болярина като види присъствието ми да не ме пропусне и най-сетне отново да изпъди молците от Тогата, да я облече и да "Обясни на тия Хора" как Са мяташ след покупка на нещо дето многооооо отдавна някои писаха, че мЯза на онУй нещо амс Нейсе.
:^o
Няма лошо - той й сега си цъка клЯвишите на веялката и се кефи на комисионната от бройките "Утикани Зелени" а Вие - ако не сте доволни от продуктите си теглете по една Гугутка М'йна на такива дето Ви направиха сравнения и т.н. и т. н. Много отдавна.
zaza73 - специалист
Staio1 написа:
Чакайте малко де! Много бързо го отписахте. Нахвърлихте се като на мърша, а се оказа че май аз лично несъм бил прав. Датчика за топлата вода не ми е бил хубаво в контакт с месинговия патрон и показваше само 7 градуса надолу. Управлениено лъже , че не достига зададената немпература и вдига киловатите.7 градуса разлика не са малко за 3, 4 до 5 киловата. Сега го преместих директно на водната риза, в основата на тръбата за изходната вода, с алуминиево фолио и котела заспа. 55 -57 градуса - 3-5 киловата. Температура в стаите 21-23 градуса. От фирмата отстранихха проблема с буталото, мигновенно, подмениха горелката и сега няма проблем.
:partyman: Дано това е бил проблема. :supz: Радвам се че всичко е наред..=D>
Ще чакаме от теб данни за среден разход при тези температури , пък и за минусови...Темата ще се следи...
Staio1 - специалист
Разбира се че ще споделяме, няма какво да се крие. Това е за последните 12 часа средно 3.8кировата. При калоричност на пелетите от 5 киловата. Се пада по околу 700 грама. Нощтно време пада и повече. Сутрин ми се повишава леко, като отворят термоглавите за да достигнат от 21 на 23 градуса, но днес не е превишавала средно 5 киловата.

Прикачен файл

Screenshot_2016-10-23-00-52-48.png
andy_forresite - майстор
В момента пробвам от слънчоглед.
Какво влияние оказва ниската скорост на движение на водата по тръбите? Не мога да я увелича с тази помпа по тези тръби. Може ли да вдига разхода?
Staio1 - специалист
Пробва ли да изключиш амтоматичните скорости, тези енергоспестяващите и да включиш например 2ра на помпата.
andy_forresite - майстор
На втора е. Навън не е за отопление и използвам топлото време да отопля ЯКО.
Не знам колко литра прибутва на час. И със старата помпа не знаех и много се ядосвах.
Според мен ако кара на 300-400 литра на час би следвало да затопля водата по-лесно поради това, че тя престоява в котела по-дълго време. В радиаторите пък има време да изстине и да се върне доста изстинала.
Работи от 2,5 часа на слънчоглед, с който снощи се грееше един приятел с друга горелка. Аааа, Н. Ганев, чух ти гласа по телефона снощи докато бях на гости :) Определено си човек, с който си заслужава да се създаде приятелство. Не те четкам :goodman:
Та взех една торба 20 кг слънчоглед и засега подгрявам с тях. Не сипах повече от 5-6 кг. После ще досипя дървени да видя какво-що.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: