roland написа:Трябва ти прецизна настройка на подаването и на оборотите на вентилатора. Говори с naskov или накарай инсталатора ти да дойде инда си сършо работата. Аз имам Алба 18, стъклото ми се зацапва и то зацапването е леко побеляване, на врория ден работа. Черното е признак на неправилни настройки.По принцип аз имам ли достъп до тези настройки,доколкото разбрах,за повечето настройки ние потребителите нямаме достъп.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ТиАс
- специалист
153 мнения в "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar"
nokoniko
- специалист
ТиАс написа:Това прочетох в описанието....roland написа:Трябва ти прецизна настройка на подаването и на оборотите на вентилатора. Говори с naskov или накарай инсталатора ти да дойде инда си сършо работата. Аз имам Алба 18, стъклото ми се зацапва и то зацапването е леко побеляване, на врория ден работа. Черното е признак на неправилни настройки.По принцип аз имам ли достъп до тези настройки,доколкото разбрах,за повечето настройки ние потребителите нямаме достъп.
"За да отключите сервизното меню, с помощта на бутоните със
стрелките се придвижете до сервизното меню (Service menu) и
натиснете бутона Enter. На дисплея се изписва произволно генерирано
число между 1111 и 9999. Това четирицифрено число е различно всеки път.
Съберете изписаните цифри и след това добавете числото от ключа за
сервизното меню към сумата. След това натиснете бутона Enter, за да
влезете в режим на редактиране (започва да мига цифрата 0).
Използвайте бутоните за редактиране, за да въведете кода за
отключване (сумата от произволно генерираните числа и ключа за
сервизното меню). След това натиснете бутона Enter, за да потвърдите
въведеното число. На дисплея се изписва On и вече имате достъп до
сервизното меню. За да заключите сервизното меню, се върнете към
входа на сервизното меню (на дисплея е изписано On) и натиснете бутона
Enter. На дисплея се изписва символът за заключване и сервизното меню
вече не е достъпно. Обърнете внимание, че сервизното меню се заключва
автоматично, ако не бъде ползвано в продължение на 30 минути."
roland
- специалист
В неделя ще напиша какви са моите настройки към момента. Все пак смятам, че трябва да си търсите доставчика, това е негова работа. Моите пелети в никакъв случай не са качествени, купих ги на 280 лева от Велинград, но на цвят са червено-кафяви, а не жълто-бели, каквито се предполага да са най - високият клас. Дори съм се разбрал с доставчика ми след около две седмици работа на камината да дойде и да види дали може още малко да се прецизира горенето. Имайте предвид, че температурата, на която помпата се пуска трябва да я повишите, фабрично е на 40 градуса. Желателно е температурата на връщащата вода да е 45 градуса, не по - ниска, защото горивната камера кондензира. При мен помпата тръгва при 50 градуса.
ТиАс
- специалист
nokoniko написа:Благодаря за отговора,но смятам,че краткия ми опит-само два дни с тази камина може да не се справя на сто процента и това е работа на сервиза.ТиАс написа:Това прочетох в описанието....roland написа:Трябва ти прецизна настройка на подаването и на оборотите на вентилатора. Говори с naskov или накарай инсталатора ти да дойде инда си сършо работата. Аз имам Алба 18, стъклото ми се зацапва и то зацапването е леко побеляване, на врория ден работа. Черното е признак на неправилни настройки.По принцип аз имам ли достъп до тези настройки,доколкото разбрах,за повечето настройки ние потребителите нямаме достъп.
"За да отключите сервизното меню, с помощта на бутоните със
стрелките се придвижете до сервизното меню (Service menu) и
натиснете бутона Enter. На дисплея се изписва произволно генерирано
число между 1111 и 9999. Това четирицифрено число е различно всеки път.
Съберете изписаните цифри и след това добавете числото от ключа за
сервизното меню към сумата. След това натиснете бутона Enter, за да
влезете в режим на редактиране (започва да мига цифрата 0).
Използвайте бутоните за редактиране, за да въведете кода за
отключване (сумата от произволно генерираните числа и ключа за
сервизното меню). След това натиснете бутона Enter, за да потвърдите
въведеното число. На дисплея се изписва On и вече имате достъп до
сервизното меню. За да заключите сервизното меню, се върнете към
входа на сервизното меню (на дисплея е изписано On) и натиснете бутона
Enter. На дисплея се изписва символът за заключване и сервизното меню
вече не е достъпно. Обърнете внимание, че сервизното меню се заключва
автоматично, ако не бъде ползвано в продължение на 30 минути."
Искам друго да споделя-от час и половина камината горя само веднъж.Първоначално си помислих,че е от температурата на стаята,която отчита датчика 25 градуса,при зададена 23,но тя вече е 22 градуса и температура на водата около 45 градуса.Имам усещането,че всеки момент камината ще угасне.Възможно ли това да има нещо общо с натрупването на всичкия прах по стъклото и горивната камера.Не е нормално за толкова време да се запали само веднъж.Дано тези с по-голям опит се включат с коментар.
ТиАс
- специалист
roland написа:Не ,че имам кой знае какъв опит, но едно е сигурно, не ти се разбира какво точно се опитваш да ни кажеш или питаш. Опитай пак.Казвам,че това с настройките на вентилатора не мисля,че е моя работа,при положение,че само преди два дни уж оторизирано лица ми настрои камината,а стъклото почернява за няма и три часа.А относно споделеното от последните два часа е,че камината почти не гори,а стои в режим на запалване,който продължава доста дълго.Усеща се ниската температура на всякъде ,на водата,на стаята и т.н. и според мен това натрупване на прах на всякъде по горивната камера явно оказва някакво влияние.Не може до сега поне 5-6 пъти на час да се разпалва,а от два часа само два пъти.Дано ме разбрахте този път.
naskov
- майстор
Натрупването на прах по горивната камера е нормално както за този, така и за всички видове и марки камини. Не е нормално очернянето на стъклото за толкова кратко време. Това говори за непрецизна настройка на камината и по специално на въздуха. Интересно ми е къде ги намирате тези продавачи, дето ви дават такива абсурдни отговори. Аз като продам на някой камина или горелка обикновено и отивам и си я настройвам. Прекарвам с часове при нея, докато не извлека максимума от пелетите, с които разполага клиента.
ТиАс
- специалист
И аз така си мислех,че при монтирането търговеца ще дойде и ще ни даде подробни инструкции,но той изпрати някакъв негов работник,който каза:''Вас ви интересува само опция 1 и 2 , другото го пише в книжката''.А сега си бий главата в стената и питай по форумите на какво се дължи този или онзи проблем.Относно фирмата доставчик уж е сериозна,защото се допитах директно до Стар Еко за нея,но за моя жалост търговеца ми отговори,че проблема с почерняването на стъклото е нормално за този модел камини.
roland
- специалист
Днес я запалих, форсира се много яко и вкъщи доста замириса на гадно, на нещо като запалена гума. Дали е защото камината е нова или имам проблем с кюнците? Кюнците са от баухаус, без гума, снадени един в друг. Представляват две колена на 90 градуса и 2.25м прави, вертикално разположени.
Последна промяна от roland на съб окт 22, 2016 9:09 pm, променено общо 1 път.
Тема "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература