Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
asinka - специалист
Здравейте и тук!
Днес на служебният ми монитор му се случи нещо, което не бях виждала никога преди.Повиках и колегата, който в близкото минало е поддържал зала, а сега в свободното време се занимава с поправка на PC-та, но и той не беше срещал подобен проблем.
Мониторът е ViewSonic и е на около 4 години.
Започна да мига, и след това се включваше и изключваше сам, като фар! :megaeek:
Рестарт, изключване-не!Продължава!Колегата предположи, че може видеокартата да се е прецакала, и взехме да мъкнем монитори от всичките компютри за да проверим-но не-проблемът си беше в монитора!
Накрая естествено го пакетирах и го пратих в Триера да си го видят, но сега съм без компютър, незная за колко време...
На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Justy - майстор
Включва ли го без връзка с компютър? Същото ли е поведението?
asinka - специалист
Поведението му си е едно и също.Включвах го и към друг компютър, както и други монитори към моя компютър.Направо необяснимо за мен!
velsi - Почетен майстор
Че какво толкова необяснимо има?! И мониторите както всяка друга техника понякога се повреждат. Ти не знаеше ли? Впрочем не си казала какъв е монитора - CRT или LCD?
Justy - майстор
Напротив, съвсем обяснимо - Вюсоникът е дефектирал. И е по захранването. Дай модела. Като го върнат - ще ми е интересно да видя сервизната карта.
asinka - специалист
Не искам да говоря наизуст, не помня точния номер Justy.Когато го върнат, ще видя и ще пиша.
asinka - специалист
velsi написа:
Че какво толкова необяснимо има?! И мониторите както всяка друга техника понякога се повреждат. Ти не знаеше ли? Впрочем не си казала какъв е монитора - CRT или LCD?
ЛСД е монитора, и не ме учудва това че се е развалил.Естествено е нещата да си имат свой си път и живот.
Учудващо е поведението му на сфетофар след полунощ.Хора, които се занимават с това не бяха чували за подобно поведение.
brum - майстор
Предполагам че е от захранването. Включва някаква защита защото претоварва бързо. И така работи секунда и изключва. Защитата ресетва и пак се включва и всичко се повтаря отначало. Носи го за ремонт. Ако е LCD с външно захранване пробвайте да смените захранването - има голям шанс да заработи.
asinka - специалист
Така и не разбрах конкретната причина.От Триера Софт са казали на снабдителя ни, който пое ангажимента за ремонта, че това не е в тяхната компетенция и са го препратили в офиса им в София.Дадохме за ремонт само монитора.След 5 дни ни го върнаха работещ, но без никаква карта за ремонта.Ако видя фактурата, може да разбера и причината :?
FMaster - специалист
Ако има в близост Дект или безжични телефони се получава подобен ефект след някоя годинка тормоз, но нищо фатално! Не ги дръжте (слушалките) в непосредствена близост до мониторите.

Тема "Проблем с ViewSonic" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: