И тоя същия боклук се радваше на смъртта на баретата в Лясковец. цензура ти, какви изроди имаме във форума.
Всички имаме коли, нали ?
Junak
- майстор
1534 мнения в "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!"
gogo7777
- майстор
Гого, човекът е (евентуално) електроинженер. Или май беше нещо компютърно. Ти ще му даваш чертежи да разгадава. Мухахаха.Много малчугани съм научил на занаята. При всеки е различно....едни стават факири за нула време, при други трябва повече време. Тинки ще започне с флексче в ръка, както всички. Като казвам чертежи то не е нещо сложно.....той ще се сблъска само с част от чертежа и не е нищо страшно.
Chefo77
- майстор
simplex написа:А ти какво мислиш, че ми плащат предварително ли?Chefo77 написа:Тцъ. Възмездяването отива на подходяща отговорност. Когато няма такава, а си просто един от многото - за какво да те овъзмездяват? Първо работата, после парите.Не, работата и парите - паралелно. А не да работиш за оня дето духа, а да ти платят когато на тях им е кеф. Ти нареди паркета, замини си, па чакай после да ти пратят пощенски запис със заплащането ти.
Миличкият той, колко си далеч от истината ...
Клиентът идва, приема си обекта и дава срок, в който ще плати. И когато има договори, е така. Тогава пък ВИНАГИ плащането е с някакво забавяне, което е упоменато в договора. Само като си на заплатка, трябва да я вземаш на датата.

Гого, Тинки с флексче в ръка. Или дискът ще му се върти много бързо, или детайлът няма да може да се закрепи добре, или цветът на шлайфа няма да му хареса ... Говорим за човек, който вероятно не е имал шлосерство за практика...
Последна промяна от Chefo77 на нед окт 23, 2016 1:19 pm, променено общо 1 път.
Chefo77
- майстор
simplex написа:Аз ремонтирам телевизор. Казвам цената по телефона. Няма пари - не давам телевизора. При мен е едновременно.А ако клиентът се прибере и установи, че не си си свършил работата както трябва въпреки, че си е платил и проблемът не е отстранен напълно или е причинено друго - това е друга болест, нали? Хитрец си ти, Андрооо

SEV
- специалист
simplex написа:Tи на чужд гроб не плачи,защото не знаеш къде плачеш дали на главата или на оная работа.Като се счупи ще купя нов бе,капут.SEV написа:Ей тука си много прав,градски.И все пак тук си имаме образ милиционер с ML. С полицейската заплата - неизвестно от къде. Съмнителнооо...Абе, ти да не си митничар? Това би обяснило много.
И ML-лите и маТОРИТЕ. Само да не станеш Башон. Внимавай. Умната
Нали знаеш каква е работата на един башон? Гори, за да предпази по-"важните".
Мога само да гадая от къде с основна полицейска заплата - ML!, но тогава да не вземеш да ме издириш и осъдиш за клевета.
![]()
п.п Основната полицейска заплата е под 900лв. Матори, МЛ-ки и 2 дяца..и жена. Нещо не се връзва.
SEV написа:...Погледни снимката.Утре като ти се прецака електрониката на колата, обещавам да ти покажа същото.Пали ML-а - джас-джиджи-гас!
Гледам си много заинтересован от къде са ми придобивките.Ами баща ми има 2 хотела,майка ми има земи в курортите около Варна.А жена ми няколко магазина в София,които са под наем .
Аз ходя на работа за кеф.
Chefo77
- майстор
За 11 години и малко, само двама клиенти не са ми плащали. Първият път беше 4 месеца след началото и всичко беше супер (по думите му), но когато дойде моментът за плащане, се направи на интересен. Тогава шефът ми постъпи като абсолютна П.У.Т.К.А и само вдигна рамене (аз бих направил всичко възможно, за да си платя дължимото на човек, който работи на мой обект, защото договорката е моя). Вторият път беше вече като самостоятелен - една смешна сума, която трябваше да бъде дадена на посредника. Цървулът се направи на интересен и не си вдигаше телефона. За 70-80 лева стана за смях. Всички останали са си плащали. Включително и един ПИЧ, който беше посредник, след 2 години плати дължимото от наемателите си.
А при теб - как може клиентът да бъде сигурен, че ремонтът не е извършен за да изкара "от ден до пладне"? Винаги има вариант да каже "таковал съм го в майстора", затова се иска и малко психология и да отказваш ремонти на хора, които не ти вдъхват доверие
Или какво, ще си вземе телевизора и ще иска замине, а ти няма да го пуснеш, нали? 
SEV, ей тук много сгреши. Сега като започне анализ на придобиването на хотелите, па откъде са откраднати имотите ... Пишман ще станеш ...

А при теб - как може клиентът да бъде сигурен, че ремонтът не е извършен за да изкара "от ден до пладне"? Винаги има вариант да каже "таковал съм го в майстора", затова се иска и малко психология и да отказваш ремонти на хора, които не ти вдъхват доверие

SEV, ей тук много сгреши. Сега като започне анализ на придобиването на хотелите, па откъде са откраднати имотите ... Пишман ще станеш ...

Chefo77
- майстор
simplex написа:Ииихааа! Много силни думи за човек, който за 2 минути легално може да бъде върнат в трети клас първия срок. Какво търси откраднатия му телевизор в теб? Или пък защо извършваш услуги без да се отчиташ към хазната?Chefo77 написа:А при теб - как може клиентът да бъде сигурен, че ремонтът не е извършен за да изкара "от ден до пладне"? ...Или какво, ще си вземе телевизора и ще иска замине, а ти няма да го пуснеш, нали?Давам гаранция и ако същият проблем се повтори, извършвам ремонта безплатно. А не могат да ме "таковат", защото няма да им дам телевизора, докато не си видя парите. Няма да гледат телевизор бе. Или компютър. Или каквото и да е било.
Казвам легално. Изобщо не споменавам варианта не само да върнеш телевизора, ами и подаръци да има към ремонта му

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература