Всички имаме коли, нали ?
Junak - майстор
И тоя същия боклук се радваше на смъртта на баретата в Лясковец. цензура ти, какви изроди имаме във форума.
Junak - майстор
И тоя същия боклук се радваше на смъртта на баретата в Лясковец. Ебa ти, какви изроди имаме във форума.
gogo7777 - майстор
Гого, човекът е (евентуално) електроинженер. Или май беше нещо компютърно. Ти ще му даваш чертежи да разгадава. Мухахаха.
Много малчугани съм научил на занаята. При всеки е различно....едни стават факири за нула време, при други трябва повече време. Тинки ще започне с флексче в ръка, както всички. Като казвам чертежи то не е нещо сложно.....той ще се сблъска само с част от чертежа и не е нищо страшно.
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Chefo77 написа:
Тцъ. Възмездяването отива на подходяща отговорност. Когато няма такава, а си просто един от многото - за какво да те овъзмездяват? Първо работата, после парите.
Не, работата и парите - паралелно. А не да работиш за оня дето духа, а да ти платят когато на тях им е кеф. Ти нареди паркета, замини си, па чакай после да ти пратят пощенски запис със заплащането ти. :finga:
А ти какво мислиш, че ми плащат предварително ли?
Миличкият той, колко си далеч от истината ...
Клиентът идва, приема си обекта и дава срок, в който ще плати. И когато има договори, е така. Тогава пък ВИНАГИ плащането е с някакво забавяне, което е упоменато в договора. Само като си на заплатка, трябва да я вземаш на датата. :wink:

Гого, Тинки с флексче в ръка. Или дискът ще му се върти много бързо, или детайлът няма да може да се закрепи добре, или цветът на шлайфа няма да му хареса ... Говорим за човек, който вероятно не е имал шлосерство за практика...
Последна промяна от Chefo77 на нед окт 23, 2016 1:19 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Тинки с флексче в ръка.
Еееее ти го съсипа :-D . Работа за отвертка и пробна лампа нямам. Тука сме железари, алпинисти, йоги и пияници :lol:
p.v.x - майстор
Добре се справяте.

Бях се притеснил за темата.
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Аз ремонтирам телевизор. Казвам цената по телефона. Няма пари - не давам телевизора. При мен е едновременно. :)
А ако клиентът се прибере и установи, че не си си свършил работата както трябва въпреки, че си е платил и проблемът не е отстранен напълно или е причинено друго - това е друга болест, нали? Хитрец си ти, Андрооо :)
SEV - специалист
simplex написа:
SEV написа:
Ей тука си много прав,градски.
И все пак тук си имаме образ милиционер с ML. С полицейската заплата - неизвестно от къде. Съмнителнооо... :evil: Абе, ти да не си митничар? Това би обяснило много. [-( И ML-лите и маТОРИТЕ. Само да не станеш Башон. Внимавай. Умната :wink: Нали знаеш каква е работата на един башон? Гори, за да предпази по-"важните". :wink: Мога само да гадая от къде с основна полицейска заплата - ML!, но тогава да не вземеш да ме издириш и осъдиш за клевета. :partyman:
п.п Основната полицейска заплата е под 900лв. Матори, МЛ-ки и 2 дяца..и жена. Нещо не се връзва. :finga:
SEV написа:
...Погледни снимката.
Утре като ти се прецака електрониката на колата, обещавам да ти покажа същото. :-D Пали ML-а - джас-джиджи-гас!
Tи на чужд гроб не плачи,защото не знаеш къде плачеш дали на главата или на оная работа.Като се счупи ще купя нов бе,капут.
Гледам си много заинтересован от къде са ми придобивките.Ами баща ми има 2 хотела,майка ми има земи в курортите около Варна.А жена ми няколко магазина в София,които са под наем .
Аз ходя на работа за кеф.
Chefo77 - майстор
За 11 години и малко, само двама клиенти не са ми плащали. Първият път беше 4 месеца след началото и всичко беше супер (по думите му), но когато дойде моментът за плащане, се направи на интересен. Тогава шефът ми постъпи като абсолютна П.У.Т.К.А и само вдигна рамене (аз бих направил всичко възможно, за да си платя дължимото на човек, който работи на мой обект, защото договорката е моя). Вторият път беше вече като самостоятелен - една смешна сума, която трябваше да бъде дадена на посредника. Цървулът се направи на интересен и не си вдигаше телефона. За 70-80 лева стана за смях. Всички останали са си плащали. Включително и един ПИЧ, който беше посредник, след 2 години плати дължимото от наемателите си.
А при теб - как може клиентът да бъде сигурен, че ремонтът не е извършен за да изкара "от ден до пладне"? Винаги има вариант да каже "таковал съм го в майстора", затова се иска и малко психология и да отказваш ремонти на хора, които не ти вдъхват доверие :wink: Или какво, ще си вземе телевизора и ще иска замине, а ти няма да го пуснеш, нали? :wink:

SEV, ей тук много сгреши. Сега като започне анализ на придобиването на хотелите, па откъде са откраднати имотите ... Пишман ще станеш ... :lol: :lol:
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Chefo77 написа:
А при теб - как може клиентът да бъде сигурен, че ремонтът не е извършен за да изкара "от ден до пладне"? ...Или какво, ще си вземе телевизора и ще иска замине, а ти няма да го пуснеш, нали?
Давам гаранция и ако същият проблем се повтори, извършвам ремонта безплатно. А не могат да ме "таковат", защото няма да им дам телевизора, докато не си видя парите. Няма да гледат телевизор бе. Или компютър. Или каквото и да е било.
Ииихааа! Много силни думи за човек, който за 2 минути легално може да бъде върнат в трети клас първия срок. Какво търси откраднатия му телевизор в теб? Или пък защо извършваш услуги без да се отчиташ към хазната?
Казвам легално. Изобщо не споменавам варианта не само да върнеш телевизора, ами и подаръци да има към ремонта му :wink:

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: