Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
Днес цял ден гори от10 ч сутринта ,държи 52 гр на степен 1 и така с часове .смес пелети ,за 6 часа се пълни с пепел ,почистване и продължи ,няма как със слънчоглед . Забелязах че се влияе и от тягата на комина .
nali si s wentilator na dimni gazowe ,kakwa tqga na komina si zabelqzal аз от 20 дена не съм чистил пепел и не съм гасил -и пепела е около една кофа на около 300 /350 изгорял материал
gnt69 - майстор
Той Филма с камина самоделка на прити. Камините имат малки кошнички и се запушват с пепел често като не са добри пелетите.
andro440 - майстор
да да -знаем ,но ето и моята пепел от около 300 кг изгорял материал ,пробвал съм и слунчоглед -с него пепелта е по малка,като количество -
gnt69 написа:
Той Филма с камина самоделка на прити. Камините имат малки кошнички и се запушват с пепел често като не са добри пелетите.
Прикачен файл:
Снимка1698.jpg
Прикачен файл:
Снимка1699.jpg
шоп - майстор
andro440 написа:
filmatoplo написа:
Днес цял ден гори от10 ч сутринта ,държи 52 гр на степен 1 и така с часове .смес пелети ,за 6 часа се пълни с пепел ,почистване и продължи ,няма как със слънчоглед . Забелязах че се влияе и от тягата на комина .
nali si s wentilator na dimni gazowe ,kakwa tqga na komina si zabelqzal
Дори и с вентилатор на димните газове когато има промяна в тягата на комина то тя се отразява на горенето, настройките и като цяло на системата. Къде повече, къде по-малко.
filmatoplo - майстор
С дървесни издържа почти цял ден ,но със смесените -5-6 часа и трябва да се изчисти пепелното образование ,като малко квадратче .Кошничката ми е 9/6 см .
filmatoplo - майстор
Чак в 17 ,00 я запалих ,цял ден грееше слънце .Изолирахси вътрешно две малки спални с декоративни стиропорчета 50/50 см тънки 5-6 мм ,пак ще е нещо . :)
filmatoplo - майстор
Бай Гого - тази горелка има ли вътрешен шнек .
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
Бай Гого - тази горелка има ли вътрешен шнек .
Има...Ф50мм.
filmatoplo - майстор
Следващата ми горелка ще е такава ,тоест с вътрешен шнек.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: