Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pikelll - специалист
Здравейте на всички!

Днес дойде майстор да подвърже камината...

Направи ми впечатление, че не сложи на входната тръба нищо, а е върза директно.
Когато го попитах защо така го правиш? Той ми отговори, че нямало нужда от нищо.

Аз не съм съгласен с това!

За това се обръщам и към аудиторията, дали това е така, или трябва да се направи по компетентно?

Макар, че направих отново грешката да дам парите, но това е ...

Благодаря предварително!
gnt69 - майстор
pikelll написа:
Здравейте на всички!

Когато го попитах защо така го правиш? Той ми отговори, че нямало нужда от нищо.

За това се обръщам и към аудиторията, дали това е така, или трябва да се направи по компетентно?

Благодаря предварително!
Какво очакваш да сложи на входната тръба. Естествено че пак тръба. Аз съм с котел ама пак имам тръба. :partyman:
benimm8808 - специалист
gnt69 написа:
pikelll написа:
Здравейте на всички!

Благодаря предварително!
Какво очакваш да сложи на входната тръба. Естествено че пак тръба. Аз съм с котел ама пак имам тръба. :partyman:
Филтър колега,при burnita не важи гаранцията ако няма филтър преди помпата.Станното е ,че в различните регионни мерят с различен аршин фирмите,който пускат гаранциите.
roland - специалист
Малко е неясно какво точно си очаквал да сложи. Аз лично в системата си имам филтър, два вентила на 2,5 бара, имам два манометъра + термометър, имам и филтър с кранове от двете му страни, имам холендри на подходящи места, за да разглобя ако се наложи, имам пълначно приспособление /с два крана, не е автоматично/, имам и кранче за изтакване.

Та ти кое от тези неща си очаквал да сложи. Или може би нещо, което не съм описал?
filmatoplo - майстор
Тези неща се коментират предварително с майстора ,или с нас щом ни се доверяваш .
pikelll - специалист
Здравейте!

И благодаря за бързите отговори!

Определено Ви се доверявам!
Дори при избора ми за камина се допитах до по компетентните, а именно до хората в форума.

Защо не се допитах отново за подвързването на камината ли?
Защото реших да дам възможност на, майстор да ми улесни работата. За да не се занимавам аз. Или иначе казано да спестя от време.
И съответно сметнат, че щом повечето искат по 160 за връзване на камина си разбират от работата и знаят какво трябва да се сложи. Ако знаех, че се взима тази сума, за да ми върже топлата и студената тръба. То и аз щях да си я направя.

Доверих се на сладкодумен колега с думите аз съм монтирал хиляди камини. И в последствие разбирам, че това го прави в свободното си време.

От изброените неща ми сложи само двата холендъра. Не ми сложи след като видях, че в книжката за инсталиране са посочили да се сложи крак за източване. Аз му казах за това. И той ми отговори, че това са го дали, за да те напомнят, че трябва да се източва системата. И оставихме от където се пълни системата в банята и от там да я източвал.
Какво да Ви казах доверих се, че знае какво прави. След като ми изтъкна, че е голям, майстор и е монтирал хиляди такива камини каквато моята.
Това е.
Още веднъж благодаря!
roland - специалист
Преди да е понесъл голяма доза критика твоят майстор, може би е добре да хвърлим по едно око на твоята система. Имаш ли схема или снимка на произведението.
При мен например, кран за изтакване има, защото камината има пробка за изтакване, но оригинално от магазина ти я продават без да е затапена. И аз бях пред дилемата дали да ходя до железарията, за да купувам капа тапа или да потърся в гаража за такава. По време на търсенето намерих безполезно кранче, което сложих на тръбата за изтакване, но му махнах врътката, за да съм сигурен, че някой няма да си играе и да се чуди за какво е и да вземе да върти. За последното имам предвид малки деца. Та ето защо имам кран, иначе вероятно нямаше да имам. Но хипотетично моята система може да бъде изтакана от поне 4-5 места, имайки предвид, че котлето е на втория етаж от къщата, а а на първия етаж имам 5 радиатора + колектори за етажа.
Филтър имам на връщата вода на щранга, но се пада в коридора, близо до колекторите за втория етаж. Там имам и повечето от изброените в предишния коментар неща, защото там е удобен достъпа и нагледно всичко е разположено в едно колекторно каре. Там имам манометър, защото от там допълвам системата. На самата печка имам около метър подцинкована тръба на топлата вода, където съм сложил с два тройника манометър с термометър и баланс винтил. Втори баланс винтил имам на връщащата вода в близост до филтъра, защото имах изход, който се чудех с какво да запуша, та затова имам и втори вентил. Дори съм рещил да махна първия, но това ще се случи при следващ ремонт по системата.
Та зависи ти какво искаш да имаш и какво очакваш да имаш, съответно за какво си готов да платиш, както и да му осигуриш подходящо място.
pikelll - специалист
Трябваше да започна с марката на камината. Просто от съображение не го направих.

Камината е "Лили" предполагам производителя го знаете "Ерато"
Снимка сега не мога да пратя...
Здравейте на всички. От една седмица съм с такава камина. От мястото от където я купих имаха единствено изискването да има филтър на студената вода преди помпата, аз така или иначе имах от предишната камина,която беше на дърва. Бих искал обаче да споделиш впечатленията си от работата на ка мината. Среден разход и тн. Някакви проблеми или особенности,тъй като аз още я разучавам и всичко ми е мн интересно.

Тема "Плетна камина!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: