lovech2001 написа:Медните пръти са със стоманена сърцевина.Значи са просто помеднени, а не поцинковани.
Да това за 1-2та пръта пак е от хамериканско, преди доста години си имах малко вземане даване с тамошното електричество

lovech2001 написа:Медните пръти са със стоманена сърцевина.Значи са просто помеднени, а не поцинковани.
lovech2001 написа:Медната обшивка е 2-3 мм, така че не е съвсем ефтинджос подмеднен.Аха, 2-3 мм - направо ти повярвах... Дебелината в най-добрия случай е 10mil което е около 0,25 мм.
Да това за 1-2та пръта пак е от хамериканско, преди доста години си имах малко вземане даване с тамошното електричество
lovech2001 написа:A как се мери? С обикновен мултицет?Мери се от лаборатория.
Тези пръти които аз гледах бяха поне 2мм, иначе май има и изцяло медни?
lovech2001 написа:Един въпрос от неразбиращ:Относно втория ти въпрос ти бях отговорил в другата тема. Ако си ме разбрал правилно ако разчиташ само на заземяването, при пробив на корпус предпазителя няма да падне! С това поставяш околните в риск! В случая с бойлера - много вероятна смърт.
Ако няма заземяване със подцинковани ленти във основата на сградата (или както там се прави) може ли просто да се забие един меден двуметров прът във земята по американски тертип![]()
Въпрос №2, трябва ли заземяването да е свързано със зануляването или се свързва само със третият проводник? Защото във американско съм ги виждал и двата варианта. Кабел от медният прът в земята директно във заземителната шина, а така също със мост между заземителната шина и шината на нулата?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: