• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
Вчера приключих с изработването на отделението за скара на терасата, и днес реших да го пробвам,
но останах разочарован.Вентилаторът който сложих в ПВЦ тръбата Ф120 явно не е достатъчен и неможе
да издърпва добре пушека навън.И сега се чудя какво да правя.Единият вариант е да сложа
още един непосредственно на отвора на фунията или да пусна едно "перде" отпред около 10 см. или
има и краен вариант да сложа аспиратор.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и ако е как го е решавал. :?
Разтоянието от плота до фунията е 60 см.

Прикачен файл

18062008(002)1.jpg
18062008(002)1.jpg (16.96 KиБ) Видяна 4692 пъти
rusev - специалист
Дай малко повече инфо за вентилатора. Имай предвид, че по-голямата част от вентилаторите са силни в нагнетяването, а не в отвеждането на въздух. Та в този ред на мисли май ще е по-добре вентилаторът да е в началото на гофрираната тръба, а не в края й.
emil_v r - майстор
С перде ще се реши . Пробвал съм , може и повече от 10 см.
Ако ти е грозно нека бъде прозрачно .
Не забравяй да има отворен прозорец , иначе ...
velsi - Почетен майстор
Ако намалиш малко тези 60 см между фунията и скарата пак е вариант. Ама по-добре по-мощен вентилатор.
Palawnik - специалист
Потърси вентилатор с поне 200-300 м^3/ч и го смени.
Прати повече инфо за вентилатора и някоя снимка.
ssi - специалист
И силно препоръчително е да сложиш някакъв филтър, защото след 4-5 използвания няма да можеш да си почистиш вентилатора и по късно ще се запече.
EDI - майстор
Сложи както му казваш "перде".Това е задължителен атрибут за камините, завихря въздушния поток и не позволява разсейване на дима.
kireto1 - специалист
вентилаторът е dospel ф 120 20W 150 m/3 h

Прикачен файл

wenti.jpg
wenti.jpg (26.74 KиБ) Видяна 4598 пъти
Що не повдигнеш скарата, поне да бъде на височината на прозореца. :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз съм сложил аспиратор с мощност 300 м3/ч - е слаб като включа скара. Трябват поне 400-500 м3/ч
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с фунията за скара" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: