• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naB4o - специалист
Само във Варна ли са толкова дебели цените на дървата?! Един истински кубик си е 100 лв, нарязан и нацепен. На тон като питах на Топливо беше към 160-70 лв без транспорта, като г/д пак идва същото. Аз от няколко дена съм пуснал климатиците и чакам повече студ, за да запаля малко камината. Таман и виното ще е станало :)
preslav - майстор
kalin72 написа:
Като не си го виждал, недей да говориш напред-назад.
Да, тока не ти се налага да го складираш, но в това е единственото му удобство като средство за отопление.
И все пак колко тона прекарваш през ръцете си за един сезон, че на мен вече не ми се вдига нещо по-тежко от чашата.
Сподели де, не се свени!
Hoвoceлckи - майстор
А виното отточил ли си? Съхнещо мезе? А поне един дамски крак не би ли повдигнал ... след някоя кана вино? Да не си се изкалпазанил и там с някое техническо улеснение? Сподели до къде си стигнал с технологиите, не се стягай. Може и някакви икономически резултати да споделиш - колко си спестил ... и колко е по-лесно :)
egomen66 - майстор
preslav написа:
[ и именно заради това казах, че в момента съм засякъл консумацията на климатика в стаята, която преди това се е топлила на дърва - ще коментирам резултата на засечката в края на отоплителния сезон, ако се окаже, че на дърва е по-евтино ще демонтирам пущината наречена термо-помпа и ще се върна на дърва. Още малко търпение, някакви си 6 месеца останаха!
Все споменаваш една стая. Другите стаи с какво ги отопляваш.

:partyman:
kalin72 - майстор
preslav написа:
kalin72 написа:
Като не си го виждал, недей да говориш напред-назад.
Да, тока не ти се налага да го складираш, но в това е единственото му удобство като средство за отопление.
И все пак колко тона прекарваш през ръцете си за един сезон, че на мен вече не ми се вдига нещо по-тежко от чашата.
Сподели де, не се свени!
Ами като си мързелив, така ще да е :) прекарвах 20 м3 дърва, рязане и цепене и подреждане, сега прекарвам 3-4-5 тона пелети. И съм доволен от избора си :)
fill - специалист
preslav написа:
Да бе хора, автоматиката е голяма работа "чук, шило и манго=на Канго"...
У наше село тая "автоматика" е много по рационална от вашата автоматика...
На мен,например,топлото ми струва по малко от кафето на месец...без никаква електроника... :lol: :?
preslav - майстор
Иска ми се на всички да отговоря персонално, но правилата на форума не позволяват да публикувам повече от един пост преди друг да е изказал мнението си - надявам се никой да не се почувства пренебрегнат, но ако има такива да зададат въпросите си отново. Няма да е по ред на номерата, но Новоселски най-ме кефи и отговарям на него преди всички останали - да френде, налял съм и вече отточил вино от гроздето, което сам съм произвел (пардон излъгах, някой е садил лозето и асмите, съученик ги подрязва, а аз само пръсках и брах), суджуци още не съм садил, но опитах Лефера (не си давай парите за такова нещо), виж Карагьоза ти го препоръчвам горещо, а когато стане филето от елена ще се похваля непременно. На господина с петте тона пелети ще му кажа, че само вчера и днес свалих 5 тона кал и керемиди и ме се такова всичката бойна слава, изобщо не искам да си помислям за такъв фитнес всеки отоплителен сезон, да не говорим, че за това упражнение си взех отпуска. Докато скучах днес направих и два хляба + едни милинки - добре, че имаше още дърва от миналата година, че да ги опека. Да казвам ли, че водната лилия тази година цъфтя поне три месеца или това ще мине в графата фукня. А, щях да пропусна питащия с какво отоплявам другите си стаи - за да съм обективен в преценките си едната я топля на дърва, другата на въглища, третата на централно парно, следващата на газ, още една на нафта, а останалите съм ги закачил към Енерго Про, ЧЕЗ и ЕВН, в мазето нямам нито ток, нито дърва - шегувам се разбира се, всичко е на климатици, нямам опцията да складирам, режа и цепя дърва. Благодря на всички изказали се, едва сега разбрах как с всеки изминал ден обеднявам харчейки скъп ток, майната му на това, ама и надебелявам мързелувайки вдигайки само чашата, а краката на жената не можах да вдигна с бутона на смартфона.
p.v.x - майстор
preslav написа:
Благодря на всички изказали се, едва сега разбрах как с всеки изминал ден обеднявам харчейки скъп ток, майната му на това, ама и надебелявам мързелувайки вдигайки само чашата, а краката на жената не можах да вдигна с бутона на смартфона.
Еми наздраве.
И много , много здраве.
От здраве , да не се отървеш.
А , и много ти здраве.
andro440 - майстор
пратих ти едни с бял джип да ти проверят електромера ,ако винкела не помогне -оплачи се на аллах
fill написа:
preslav написа:
Да бе хора, автоматиката е голяма работа "чук, шило и манго=на Канго"...
У наше село тая "автоматика" е много по рационална от вашата автоматика...
На мен,например,топлото ми струва по малко от кафето на месец...без никаква електроника... :lol: :?
fill - специалист
Андро,пращай ги тия,ама с червени джипове...,че ми е любим цвят....Бялото се цапа...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 42

Тема "Отоплението на дърва ще е най-изгодно тази зима - как ги изчислиха?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: