Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
simplex написа:
Голям праз. Тия дискове колкото комплект накладки. Също толкова евтино ми е да сменям дискове, колкото и накладки. :-D
Знаеш ли какво става с дискове и накладки ментета, ако не ги "окараш" правилно и ги "запалиш".Остави тресенето, ами няма да имаш и спирачки. :x
Ма кво ти пука, нали са евтини.На такива трябва да ви взимат книжките доживот.
montoya - майстор
Опасно е това със стругаря или шлайфата. Няма да е приятно срещу теб да се излети някой със струговани дискове и като натисне спирачката диска да гръмне.
Дискове се сменяват с нови, маркови за да няма кривене или по точно да се намали процентът вероятност да се изкривят. Макар че трябва бая да се озориш за да изкривиш диск. Може да е неправилен монтаж и да има ръжда между диска и главината и затова да бие при спиране. Ако пък са паднали под препоръчителната дебелина, направо смяната е задължителна. За плътни и за вентилирани дискове, допустимото износване е 2 мм.
А може да бие и от кофти вътрешен накрайник, ама това се разбира само след смяна на накрайника
montoya - майстор
Това че си чувал много хора да шлайфат дискове, не пречи да е мега тъпотия и не става по малко опасно. Животът на децата ми е доста по скъп от тия пари спестени от спирачки. Аз за двигател не влагам толкова колкото за спирачки. Това лято дадох 300 лева за предни дискове и накладки, само и само да спирам като хората.
Иначе биенето може да е от накрайник, вътрешен, ама както казах, разбира се чак след като се смени накрайника
kuger - майстор
Малей, тоя, ако го срещна и гръмна, дали ще ме наградят?
Ти си потенциален убиец бре!!
Chefo77 - майстор
kuger написа:
Ще го лежиш като нормален човек. :lol: :lol: :lol:
montoya - майстор
Много ясно, че хвърляш и другия, това не би трябвало да е проблем. Така също хвърляш и накладките, ако слагаш нови дискове, купуваш и нови накладки
SEV - специалист
kuger написа:
Ще го лежиш за хубав боклука.
zz_stefanov - майстор
simplex написа:
....
Човек който му е постлано не го е заслужил сам, няма думата по въпроса как се вади хляба. Не виждаш ли, че нямаме равен старт хората по света? Някой, който е избягал 50 метра, докато аз съм избягал километър няма да ми дава на мене акъл как се бяга. Ако се опита, да не чака нищо хубаво.
И Чефо, аз сравнявам България със света. Винаги съм казвал и ще повторя - като Бай Пешо не е по-тъп от Ханс, освен работата и отговорностите, етично следва и заплащането да е същото. Да, ама не. Аз лично се чувствам, че в България тъпчем на едно място. Един българин ще се разходи да бере ягоди за 3 месеца във Франция и ще се върне с по-хубава кола, отколкото ти ще си купиш след 12 месеца бачкане. Или 2 години. И това не е гледане в чуждата паничка, просто човек се озлобява от тъпченето на място и се пита - "Абе, а аз за к'во работя?"
Относно крадците - сигурно не ги знаем как от приватизацията на България хората спечелиха. ВИС и СИК също не ги знаем, не ги знаем и днеска бандитите. Кажи че ги няма и ще излъжеш. И преди ти казах - Винаги ще има такова съмнение, че парите не са дошли по редовният начин, защото няма как митничар да си купува лимузина с 900лв заплата и това да не е съмнително.
Аз не се изтъквам, че не можели другите да си завържат обувките. По принцип такова нещо не бих написал, ама отговарях отново на глупава провокация. Най-голямата ми грешка е, че не станах натискач на бутони(чист програмис) и не се преселих в да речем..Канада... Мислех си, че и тук може. И имах надежди. Ама годините си вървят, а се оказва, че нищо не постигаш, а твоите връстници берат ягоди, ама карат лъскави бмв-та. Аве, аз да не съм по-прос от тях тогава, че да се блъскам за оня, дето духа? Ако бях отишъл да уча висше в Англия навремето(разбира се, трябва да имаш гръб и да те финансират, не става като тука да учиш и да бачкаш без ничия помощ), сега живот щях да си живея. И да седя тука на тия в България да се смея.
За конец, някакви си изроди се гаврят с теб. Работодатели, бивши мутри. И да се чудиш и работодатели тук останаха ли свестни. Помня преди години моят баща работеше някъде. Не му плащаха с месеци. За коледа му се потупаха в гърдите, че били му превели големите пари по сметката. Оказа се, че му превели 40лв. Ти карал ли си Коледа с 40лв? Беше отишъл по-късно да се разправя в офиса им, а пред него брояха пачките с парите. За това на нищо и за нищо вяра в България аз вече нямам. И после някой ми говори за съвестни работодатели, колко сме били добре в България и всичко тип-топ ни било.
България за мене и в моите очи е съставена от изроди, измамници, престъпници, мутри и измекяри. Тук-таме някоя будала или работен кон, който е останал с фалшивата надежда, че може и да се оправим или се е заблудил все още да стои тук. И тук-таме има някой, който волно или неволно е намазал от изброените антагонисти по-горе.
От мрънкане, не успяваш да видиш, че вече в България нещата не са същите. Че нещата в страната не са леки е ясно, но и навън крушите не падат сами в отворените усти на гладните. А промяна става бавно само с работа, не с мрънкане.
Радвам се, че децата ми не са от партията на мрънкачите, работят от 15 годишни, учеха, едното пообиколи света и поработи навън и се спря в София. Там се установиха и голяма част от приятелите и (не в чужбина, а в България). Докато учеха и работеха вадеха пари от порядъка на моите, първите им заплати след като се изучиха са много над тази която съм вземал някога. Е, вече отдавна не мият коли и не сервитьорстват. Лесно няма.
Пък ти си мрънкай гордо по форумите.
Chefo77 - майстор
Аз ще взема да направя няколко снимки на основните мрънкачи, които срещам. Това са най-вече хора по градинките, които се събират на по патронче в 9-10 сутринта; които до обяд що-годе се държат, но за "мезе" на обяда опукват двулитровка бира и заспиват под някой дирек; които се събират на групички около кварталните магазини и там се правят на маскари.
Не мога да го разбера това - ВСЕКИ ДЕН да висиш с часове пред магазина, без почти никакви разговори с останалите (извън тези за лошата обстановка в страната, продажните политици, липсата на пари и т.н.), вместо да се прибереш вкъщи при семейството си, и най-малко 10-те лева, които са заминали за бира и цигари, да ги оставиш там...
Всичките тях ги обединява точно това - как всички други са виновни за това, че на тях не им е добре.
Споменавал съм случай - че докато в 10 пия кафе на терасата, след като съм оразмерил 15+ м2 плоскости и ще започвам да ги лепя, те започват по второ патронче на пейките в детската площадка над "Крамер" и викат "Ееей, няма работа, да му ... майката".
Ето това в голямата си част, са онеправданите. Не всички, разбира се!!! Както казва баща ми, строители се търсят винаги. И продавачки.
nikolovvd - майстор
80-та
zz_stefanov написа:
Радвам се, че децата ми не са от партията на мрънкачите, работят от 15 годишни, учеха,
Както се казва - "Крушката си има опашка!"
Децата подръжават на родителите си и следват примера им. Както се казва - битието определя съзнанието.
Ако бащата е бил мрънкач и се е правил на мъж само в дома си и в кръчмата, то и дацата му са като него.
Аз не мога да проумея с какъв акъл ще чакам някой 6 месеца да ме лъже, че ще ми плати заплатата.
Само един такъв случай съм имал и след като КТ ми дава право да напусна го направих и след две седмици исковата молба бе в съда. След още 2 седмици парите ми бяха в банковата сметка, а юриста на фирмата ми се молеше да си оттегля молбата.
Не може да се правиш на велик пред близките си, а пред работодателя да се държиш като плужек.
За хората, които искат да изхранват семейството си, винаги се намира работа. Тези които не могат нищо искат работа по специалността, защото имали диплома, а като ги назначат се оказва, че само устата им голяма.
simplex написа:
Много хора съм чувал да шлайфат дискове?
Мислиш ли, че твоите не са шлайфани, щом нямат ръб?
Има си машини за тази работа и за целта дисковета не се свалят от колата!

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: