• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gim - специалист
plastkomfort написа:
Колеги как се справяте с пелетите който падат в пепелника?
При мен са пренебрежимо малко.
plastkomfort - специалист
При мен са около 3 кг.за седмица.
gim - специалист
Шнека ми е малко в страни от горелката.Това води до наклон около 70°(на прозрачния маркуч),което намалява скоростта на пелетите при падане .
val303 - специалист
Колеги някой знае ли,какъв UPS е нужен за работа на ivg? Като мощност.
plastkomfort - специалист
Можеш да ги сметнеш сам .
Две запалки по 150 вата ,помпа,,шнек,вентилатор и управление.
Данните ги виж от книжката.
Miro4774 - специалист
Някой запознат ли е дали трябва на Де Дитрих котел дали регулатора за клапата трябва е отворена около 2 см. за да няма толкова голяма тяга в комина. Котела се намира в мазето комина е висок около 8 10 метра.
filmatoplo - майстор
Тягата на комина се променя всяка секунда и затова не може и не трябва да се регулира за постоянно ,има за целта клапи който регулират тягата в постоянни зададени Паднали ,като във всеки един момент се отварят или затварят за да поддържат настроената стойност .
Miro4774 - специалист
На самият котел долу под комина се намира може да не настройва колко да е отворено не знам дали сте я виждали. Ако я отворя може би тягата на комина намалява. Затова питам, че не съм запознат колко да я отворя за да не върне горелката.
filmatoplo - майстор
Така е - като се отвори тягата намаля ,но във всеки един момент ти не знаеш дали тягата е малка или голяма ,и оригиналната ще затвори при обратна тяга ,ако не дай си върне пушек или пламък от там .
шоп - майстор
Това капаче е за чистене на сажди от димоотвода. Виадрусите също го имат и то се отваря само за почистване.
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: