Всички имаме коли, нали ?
gogo7777 - майстор
Спирачките не ги бутай ич......нема да можеш да развиеш маркучите. Нали още спира колата? Па и да не спира, нали имаш колани?
montoya абе Тинки няма да спуска Петрохан....той до Бургаз му е скъпо пътуването, камоли на запад да дойде.....още на Карнобат ще е в депресия.... :lol:
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Chefo77 написа:
...завистлив трол...
Ако бях завистлив трол, до сега вече да си имаш собствен сайт, където да сложа фалшиви снимки на калпави монтажи на ламинат и твоето име, и фирма описани като изпълнител. Така че - НЕ, не съм злобен трол. Битието определя съзнанието. Видял съм много гадории и това е причина за мисленето ми.
Ти нямаш идея тогава какво бих ти причинил, нали? Май не се усещаш, че ще настъпиш мотиката.
Битието било го определяло. Съжалявам родителите ти, сигурно са свестни хора.
DundyTheCroc - майстор
Всяка кола блокира гумите при спиране ако няма АБС, големият вентилиран диск ти дава възможност да спреш многократно преди да прегрее. Разбира се, спирачното усилие е друго и за да се използва си иска и добри широки гуми. На Пасатко спирачки не му трябват, понеже скоро ще спре да пали, идва зима...
montoya - майстор
simplex написа:
Стоковите спирачки блокират колелата. След това спирането не зависи от спирачките, а от гумите и пътната настилка. А по надолнището не е ли по-удачно да ползваш двигателна спирачка?
Не знам какво блоират стоковите спирачки, ама аз седнах в един пасат с точно същите стокови спирачки като твоите и на едно кръстовище натиснах спирачката там където я натискам с моята кола и за малко щях да вляза в хранителния магазин отсреща, едвам спрях пред бордюра.
А за да ти блокират сега гумите, значи, че не са ти никак добри гумите. Ползвам двигателна спирачка естествено, нали не мислиш, че по инерция го спускам, много газ и много спирачки надолу, все пак 24 км за 9 минути при денивелация около 1000 метра, не е шега работа.
gogo7777 написа:
montoya абе Тинки няма да спуска Петрохан....той до Бургаз му е скъпо пътуването, камоли на запад да дойде....
Ми не знам, за равното си вършат работа явно
gogo7777 - майстор
По равното я. Кеф му до магазина, кеф му до плажа с някое п*че :roll:
На него спирането не му е проблем, тръгването е сложно.... :wink:
gogo7777 - майстор
Аз съм пробвал спирачките(Как ли? Засилвам я до 60 и ги набивам), за да видя общото състояние.
И......какво установи? Ще правим ли спирачки или още не?
montoya - майстор
Аз така карам и обичам да имам сигурни спирачки, все пак за 4 години имам 90 хил километра през тоя проход и искам да мога да спирам бързо и ефективно. АБС-а си го правя сам с натиска върху педала. Изключително рядко ми се е случвало да ми блокира гума, а карам със 185/65/15 или 195/60/15
gogo7777 - майстор
Не знам тия 24 км как ги направи за 9 минути............Ти с каква скорост аджеба си карал надолу
Ами твоя Пасатко лети със 150.....неговият със 160
gogo7777 - майстор
Браво, Тинки :)
nikolovvd - майстор
Много си зле Тинки!
На човек, който не е виждал планински проход, колкото и да му обясняваш полза никаква.
Петрохан има 4-5 завоя на 180 градуса, като при 3 от тях намаляващ от 90 до 10-15 км/ч. Останалите могат да се вземат и с по-висока скорост. Като спреш 10-тина пъти малко по-екстремно и ти се подпалят накладките ще останеш без спирачки.
Няма какво да ни разправяш как си блокирал точилата. Направи това упражнение 10-тина пъти и ще видиш резултата. Отиди на гости на Монтоя да те повози от хижа Ком до Берковица, за да ти види адреналина по седалката.

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: