• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cvettomirr - специалист
Сега мерих между фазите, една фаза я няма, но защо между фаза и нула и на трите има напражение. Проблема е в таблото на Чез, лошото е че ключ нямам от втората врата и не мога да замеря нищо там.
DundyTheCroc - майстор
Дали не са ти пуснали една и съща фаза по две жила, имаш 230 към 0, нямаш между две от фазите, които реално са една.
iliya_i - майстор
cvettomirr написа:
Сега мерих между фазите, една фаза я няма, но защо между фаза и нула и на трите има напражение. Проблема е в таблото на Чез, лошото е че ключ нямам от втората врата и не мога да замеря нищо там.
Я помисли какво измери. Да не са ти включили една и съща фаза на два от проводниците? Ако фазата липсва, ще измериш само веднъж 400V и два пъти 0V (Той волтметъра може и да не покаже баш 0. За това се проверява с лампи, да ме извинява колегата). Ако имаш два пъти една и съща фаза ще измериш два пъти 400V и веднъж 0V.
cvettomirr - специалист
точно така два пъти 400v, и един път 0v
iliya_i - майстор
Ясно. Само от енергото могат да ти помогнат. Да дойдат да си отравят бакиите. Този път пробвай преди да си тръгнат. :partyman:
cvettomirr - специалист
Благодаря Ви за помоща. Кофти че съм им платил преди 2г. 1000лв, реално трифазен ток не съм ползвал а те и работата не са си свършили. Някои се подписал че всичко е ок а но не е.
krasi92 - майстор
Звъниш на телефон им за аврии и те ще пратят екип.Те тия са си такива и се радвам че не с те вързали към уличното осветление щото и ткива виртуозни изпълнения имат фирмите подизпълнители.
gogo7777 - майстор
Преди да ги викаш, направи същото измерване между фазите в твоето табло /на трите главни предпазителя/. Да не се окаже, че проблема е в окабеляването на трифазните контакти.
tzetz009 - специалист
И при мен се е случвало същото , но след една лятна буря ! Докато асимилирам издевателството замина една хидрофорна помпа и двигателче на оверлог ! Кой да фанеш , кой да биеш !?! :x
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пуск на трифазни двигатели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: