Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
petyopetroff - напреднал
Бойлера ми е ТЕСИ 1000 литра 3 КВ нагревател често изгаря проводниците от клуча до нагреватела клъча е 20 Ампера какъв клуч да купя колко ампера?
Тони Ст. - специалист
"клУч,клЪч" или клЮч търсиш? Колко квадрата са проводниците? 3Кв.-я нагревател на колко волта е?
geordgeo - специалист
Сложи 4мм2 кабел, занулявай, стягай добре връзките, а ключа трябва да издържа тази мощност щом е 20А. Или ти е малко сечението на проводниците, или имаш хлабава връзка някъде, провери всичко...
dido uzunov - специалист
petyopetroff написа:
Бойлера ми е ТЕСИ 1000 литра 3 КВ нагревател често изгаря проводниците от клуча до нагреватела клъча е 20 Ампера какъв клуч да купя колко ампера?
Бойлер 1000л. с 3кВ. нагревател?
nelio_ - напреднал
Такава тема си е за триене!!!
maleeeestrax - специалист
Защо да е за триене бе???И неграмотните могат да питат. :rock:
GL78 - специалист
dido uzunov написа:
petyopetroff написа:
Бойлер 1000л. с 3кВ. нагревател?
Нашият беше такъв- 80л. 3kW с петстепенен ключ. Проблеми-никакви. А тук може да има грешка в нулите- 100 литра. За ключа: 1 не вярвай на новия, че пише на него 16А, и 2 ако ще сменям ключ, аз (и не само) го връзвам различно! Нека някой друг да ти каже как
zdravcho - специалист
petyopetroff написа:
нагревател често изгаря проводниците от клуча до нагреватела
Щом ги изгаря често, значи не се случва за първи път!? Какво си правил до сега, че проблема пак се появява? Най-вероятно се дължи на слаба връзка, която грее. Ако покрай това греене се е поразтопил и ключа трябва да смениш и него, а може и от него да тръгва проблема. Що не качиш няколко снимки да видим за какво става дума. Ако е ключа в самия бойлер най-добре е да вземеш същия, за да си пасне на мястото в корпуса иначе трябва преработка. Сменяш и кабелите с добре кербовани обувки, зачистваш конекторите на нагревателя. Където има връзки с винт - стяга се много здраво.

Тема "Бойлери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: