• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dragozow - майстор
doctor Zizi написа:
честно казано не можах да изчета цялата тема- много глупости казани от уж умни хора. Отоплява се от има няма година - две с - ток, дърва , въглища - няма значение точно какво , но прави глобални заключения, айде спрете се. През 1985 г направих местно парно- гравитачно с ламаринени радиатори- това имаше, а някой с "връзки" се уреждаха и с чугунени. Дойде демокрацията и въглищата станаха с цена, която не се различаваше много от днешната - 450 лв/т. - хамалогията и мърсотията няма смисъл да се коментира. Отоплявам къща 160 кв.м с около 10- 12 т въглища, а от 1992 съм САМО на дърва- 12- 15 кубика за сезон/ няма да издребняваме, че заявяваш 10 кубика, а докараното е не повече от 7- 8 мах 9. Парното гори непрекъснато и в ЦЯЛАТА къща можеш да ходиш по къси гащи и потник. През 2008 г направих външна изолация на къщата и с поетапния ремонт на стаите и от вътре по 1 см стиропор само на външните стени. Самото парно постоянно се модернизира- замених радиаторите с подово, алуминиеви, все още има и от онези ламаринените отпреди 1985 , а преди 4 г старият ми котел ИДЕАЛ 2- австрийски- след над 30 годишна служба се предаде/ купих го втора употреба, защото и това беше кът/ и го замених с Виадрус. Дървата ги купувам на средна цена около 60- 65 лв/ тази година са на 58- на далавера съм/ та срещу 580 лв+ хамалогията по рязане, носене- цепенето умишлено го прескачам по простата причина, че се цепят само най- дебелите дървета- над Ф 150, които не влизат през вратичката, а тя е голяма. Ако някой от умните глави ми докаже , че на ток, газ или слънце ще ми излезе по- евтино, аз ще му плащам неговата сметка. Между впрочем пропуснах да спомена, че към инсталацията има и два бойлера около 250 л общо- зимата на парно, лятото на солар и топла вода на корем. Тези глупости за палене на парното, климатика и печката за 3- 4 6 10 ч на ден са пълна простотия, която можете да видите по стените си- мухъла е продукт на вашата икономия.

П.П. Пропуснах да попитам всезнаещите кое им е хубавото на пелетите?- цената? те не се произвеждат от дърво/ може и да са от слама, слънчоглед и.т.н- дааа- мързеливата технология- натискаш копчето и машината прави, каквото си и задал.
Само труда не си калкулирал.
infomar
Спокойно - зимата ще бъде топла - гледам, че Украйна не е напълнила газовите си хранилища, не е до заредила въглища.... което означава, че зимата ще е мека. Ако се очаква лоша зима, то ЕС нямаше да остави Украйна без резервен газ.
И чукча така казва.
Спокоен съм, няма да купувам дърва.
Hoвoceлckи - майстор
Друго тебе те е успокоило цъкни тук :wink: Само стискай много яко палци, че у нас много и всякакви партенки се пускат и после духаме супата ...

Господа, които се занимавате със съществуването, развитието и приходите от този форум, не намирате ли, че езика в тази тема е далеч от добрия тон? Някога за спазването на правилата следяха самоотвержено модератори и подобни обидни квалификаци не биваха оставяни да ескалират на страниците на иначе прекрасния ни форум.
preslav - майстор
Hoвoceлckи написа:
Друго тебе те е успокоило цъкни тук :wink: Само стискай много яко палци, че у нас много и всякакви партенки се пускат и после духаме супата ...

Господа, които се занимавате със съществуването, развитието и приходите от този форум, не намирате ли, че езика в тази тема е далеч от добрия тон? Някога за спазването на правилата следяха самоотвержено модератори и подобни обидни квалификаци не биваха оставяни да ескалират на страниците на иначе прекрасния ни форум.
Hoвoceлckи написа:

Не знам точно как да се обърна към теб, но ми се иска да е дружески - всинца сме в едно блато, на всеки му тежи нещо на главата, всеки е изнервен от безумията, които се творят ежедневно. Не разбирам ти на какво се вързваш и от кого се чувстваш обиден - нещата трябва да се казват с истинските им имена, а не със заобикалки и цензура от модератори, съкооператори и всякакви други оператори.
Не, че искам да давам друго направление на темата, но то "крушка си има опашка" - днес сериозно ме изнерви бащата на нацията с едно изказване, че той не назначавал служителите в министерствата, назначавал само министрите. Поводът е че суче г.... за да се оправдае с други за срамната цена, на която е продаден Булгартабак или нещо такова - отдавна не вярвам на такива демагози, омръзна ми от партийни секретари и попове дето да ми казват "не ме гледай какво правя, слушай какво ти казвам".
Приятел, не позволявай да ти промиват мозъка, казах ти го и преди - ядрена енергетика ще има и ако не е у нас, ще е в съседна Турция, ако не е в Турция, ще е в Гърция, ако не е в Гърция, ще е в Румъния. Помниш ли Чернобил, а къде е това - предпочитам да вярвам на наши инженери, ядрени специалисти, техници, метачки и т.н. Не вярвам обаче на нашите политици, с цялата си наглост някой от тях (съвсем наскоро) обяви, че това да си политик е професия - по тази логика и да си цар е професия, но за съжаление го работих само за малко преди девети!
За мен истината е, че някой пусна една шпъргалка за това, че на дърва е по-евтино и веднага се появиха предизборните НЛО.
fill - специалист
andro440 написа:
...а той нарече всички ни -смешници ...
Никога и никъде не съм наричал непознат човек "смешник".Я посочи къде съм те цитирал и квалифицирал.По твоята логика,всички които пишат в проза са за разстрел,така ли...Ми кат си измислил инвертор за две къщи с един акумулатор,що не се откачиш от ЧЕЗ бе...Или си мазохист...
Аз,чак с инвертор не мога да се похваля,но пък си построих цех за винкели и други железа.И с първия цех си построих втори - за дървопреработка...И във втория,освен мотор редукторите и веригите, всичко друго е измислено и направено от мен.И произвеждам суровина за около 15-20 тона пелети на месец.А сега познай,що не се топля нито на ток,нито на пелети,а топлото ми струва по малко от кафето...
Няма да използвам емотикони,щото явно не ги разбирам.
По горе има един пост на p.v.x.-единственото мъдро нещо в темата.
preslav - майстор
fill написа:
andro440 написа:
...а той нарече всички ни -смешници ...
Никога и никъде не съм наричал непознат човек "смешник".Я посочи къде съм те цитирал и квалифицирал.По твоята логика,всички които пишат в проза са за разстрел,така ли...Ми кат си измислил инвертор за две къщи с един акумулатор,що не се откачиш от ЧЕЗ бе...Или си мазохист...
Аз,чак с инвертор не мога да се похваля,но пък си построих цех за винкели и други железа.И с първия цех си построих втори - за дървопреработка...И във втория,освен мотор редукторите и веригите, всичко друго е измислено и направено от мен.И произвеждам суровина за около 15-20 тона пелети на месец.А сега познай,що не се топля нито на ток,нито на пелети,а топлото ми струва по малко от кафето...
Няма да използвам емотикони,щото явно не ги разбирам.
По горе има един пост на p.v.x.-единственото мъдро нещо в темата.
fill, говорихме си вече - това, което сега казваш трябваше да започнеш с него. Наистина изказването ти "смешници" прозвуча като квалификация към доста хора, които са писали тук (основно противниците на отоплението на дърва). Ако от самото начало беше казал защо си на пелети, талаши и винкели надали някой щеше да ти каже, че е против - хайде да не говоря от чуждо име, но и аз бих се топлил на отпадъците от производството, с което се занимавам. Говорихме си вече за чувството за хумор, хубаво е да го имаш, но и дозите трябва да са премерени иначе отиваш в друга посока, а предполагам и ти самият не обичаш да бъдеш иронизиран, категоризиран и т.н. По повод на емотиконите - никога не съм ги ползвал, някак си са ми по детски ли, по женски ли, не знам как да го кажа, дори в кореспонденцията си с близки не ги ползвам. По подобна логика не използвам и "колега" - имаме си имена и те са именно за да се обръщаме един към друг, а не да си подсвиркваме "ЕЙ, оня там", "здрасти, как си пич".
Не е лично към теб, но тук сме за да си помогнем по някакъв начин, да споделим, да окуражим, но в никакъв случай за да се плюем - плюнки по улицата и по телевизията бол.
Успех в бизнеса - на България и трябват такива като теб, а не политичета, които са превърнали политиката в бизнес!
fill - специалист
Преславе,как да се отнасям към подобни мнения...
andro440 написа:
в кой век живеем и как се цепят и прибират 20 кубика дърва ....и каква е равномерната температура ??? -Никаква ,като запалиш жега -на сутринтта студ --от как си направих котела автоматизиран ,сутрин се събуждам с кеф ...не ми говорете за дърва ,че ще си повърна питието -само мазохисти могат да се топлят на дърва и въглища ! Лично мнение
Че съм мазохист,мазохист съм да са евъ у будалата...Как па до сега не се научих да си правя инвертори вместо трици и стружки...
За напред към такива хора ще се отнасям с уважение,щото само те могат да напишат "овца" с четири правописни грешки...И си носят винкело на кръста,и мислят с това под кръста...И ни управляват...
Svezar - специалист
Ехааа,тук все едно са се събрали притежатели на коли работещи с газ,бензин,дизел и електрическа, и всеки казва на другия колко е глупав че кара такава,не се хабете за глупости,кой с каквото му е кеф с това да се топли,нали няма вие да му плащате сметките :)
preslav - майстор
fill написа:
Преславе,как да се отнасям към подобни мнения...
andro440 написа:
в кой век живеем и как се цепят и прибират 20 кубика дърва ....и каква е равномерната температура ??? -Никаква ,като запалиш жега -на сутринтта студ --от как си направих котела автоматизиран ,сутрин се събуждам с кеф ...не ми говорете за дърва ,че ще си повърна питието -само мазохисти могат да се топлят на дърва и въглища ! Лично мнение
Че съм мазохист,мазохист съм да са евъ у будалата...Как па до сега не се научих да си правя инвертори вместо трици и стружки...
За напред към такива хора ще се отнасям с уважение,щото само те могат да напишат "овца" с четири правописни грешки...И си носят винкело на кръста,и мислят с това под кръста...И ни управляват...
Излишно се палиш fill, всеки си има някакъв кусур, нито ти, нито аз сме перфектни - аз също се обърквам какво точно е искал да каже автора на въпросния пост, не ми харесва и изказването му за "мазохисти", но трябва ли да му влизам в тона? Всеки си има някакво виждане и решение по въпроса за отоплението, но темата беше друга - поне аз я разбрах по друг начин. Твоят случай може да се каже, че е изолиран, на твое място и аз бих оползотворявал отпадъка от производството ми. Различно е обаче ако трябва да си купиш енергия, всеки има някави опции, моите са само 2 ток или дърва - вече обясних, че няма кой да цепи дървата, остава ми опцията да купувам ток. Там от където тръгна цялата приказка е, че някакво си журналистче направи някакви си сметки (според мен поръчкови) и изръси, че тази година най-изгодно ще е отоплението на дърва. Мисията (според мен) е изпълнена - избодохме си очите в глупави спорове, появиха се някакви НЛО, а в това време дУПЕдатчетата се опитаха да не работят един месец (то не, че иначе са преработили), бащата на нацията си извъртя гъза поне пет пъти за две седмици, а ние леваците си слушкаме жените. По този повод се сещам за една друга работа (не визирам конкретно теб fill или когото и да е било - просто по принцип) - натаманяваш си нещата, било то на дърва, на пелети, на газ, на нафта, на ток - драскаш клечката и отиваш на работа, бачкаш, бачкаш, бачкаш, а в това време жената топли "дървата" на комшията. Кофтарско е, но е факт и е по-добре да не се напъваш много - карам я по допирателната и гледам всичкият ми багаж да се побира в един куфар (котли, радиатори, тръби - пелети, стелки, турбо-горелки - юфка, баклава и постна муска съм оставил на ентусиастите). Дано (но не вярвам) да махнем педерастите, които стимулират карането на коли втора употреба, но техните са бронирани и по специална поръчка - същите тези на какво се топлят е въпроса???
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 42

Тема "Отоплението на дърва ще е най-изгодно тази зима - как ги изчислиха?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: