• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
TACHO - специалист
Я да попитам аз още нещо:
ще правя една стеничка от газобетон, след това преди шпакловането трябва ли да слагам някаква мрежа като при стиропора или направо шпакловане и с какво да се шпакловам - с чист гипс или нещо друго.
Малко срам, ама точно с това не съм се занимавал. :oops:
masteradmin - майстор
шпакловат се само фугите между листата и то със специален фугопълнител и отгоре се слага армировъчна лента и ако имаш нещо наранено ина4е директно латекс. Като първата ръка е за грундиране (много разреден латекс)
stefi
за боядисването и другите неща не би трябвало да има проблем, но ламинат не бих сложила на студено и потенциално влажно. Ако не е минало едно лято от строежа не е изсъхнало още добре и ламината може да ти се надуе.
А за плочките не трябва ли да се изчака също 1-2години?
deer - специалист
stefi написа:
за боядисването и другите неща не би трябвало да има проблем, но ламинат не бих сложила на студено и потенциално влажно. Ако не е минало едно лято от строежа не е изсъхнало още добре и ламината може да ти се надуе.
А за плочките не трябва ли да се изчака също 1-2години?
ок аз имам въпрос , колко след като бъде завършен строежа е добре да се започне с плочки , теракова , ламинат?
masteradmin - майстор
Според мене влагата е добре за спойка със лепилото за плочките. Така че най добре веднага слагай теракота, а за ламината трябва да се изчака.
Последна промяна от masteradmin на пон яну 30, 2006 11:40 am, променено общо 1 път.
onion - специалист
здравейте , на мен също скоро ще ми предстоят довършителни работи по ново строителство ... , интересува ме бива ли веднага да се почне с латекси , плочки и ламинат или примерно да се чака едно лято преди това да излезе строутелната влага. Това при положение че шпакловки и замазка ще правят лятото или есента ... дали ще са изсъхнали добре ?
Arata
Относно строителната влага и ламината:
Повечето по-стабилни фирми в паркетния бранш предлагат т.нар. консултация - техен човек отива, оглежда помещението и замерва влажността на замазката. Естествено, че над определен процент влажност няма да са съгласни да ви сложат ламината/паркета - няма да има смисъл да ви дават гаранция.
Иначе влажността може и сами да си я замерите, но само на въздуха - по 15-30 лв се предлагат разни евтини китайски влагомери. Подчертава се, че не са за професионална употреба:), но вършат работа за стаи с малки деца и бебета.
onion - специалист
ясно , значи ще питам фирмата която ще слага ламината дали правят такова нещо , ако не - довиждане !
мерси за мнението
lana83 - напреднал
и аз искам да питам - дали като ми направят замазката сега - юли месец ще мога да слагам ламинат на есен?или трябва да е чака по-дълго? предполагам че за банята ще мога да започна и веднага... ??
  • 1
  • 2

Тема "Много въпросчета..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: