• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cvetan_d - специалист
Колко киловата са ти радиаторите? Ако си забелязал тези параметри са ти за време на работа на шнека. Контролера има алгоритми за време на изчакване според времето на падане на температурата.
roland - специалист
Не знам колко киловата са, имам и подово. То в тия жеги трудно може да се прецени. Но неудобството на малкия бункер ме побърква. Затова искам с едно зареждане да изкарвам поне 12 часа, за целта р10 го оставям на 9, а горенето само на първа. В тия жеги у нас е 25 градуса, като застудее яко ще търся нови настройки.
cvetan_d - специалист
Твоята явно е със стария шнек и за него е нормална тази стойност. Ако беше с новия ти давам гаранция, че щеше да загасва с тази настройка.
nokoniko - специалист
cvetan_d написа:
Твоята явно е със стария шнек и за него е нормална тази стойност. Ако беше с новия ти давам гаранция, че щеше да загасва с тази настройка.
Кой вариант е по-добър -със стария или новия шнек/или няма разлика ако му се уцелят правилните настройки/.
roland - специалист
cvetan_d написа:
Е как със стария, купих я преди две седмици, съвсем нова е. От последните държах да е. Не загасва, работи си. Само че стъклото два дни и почерня жестоко. Стъргал съм с нож, за да падне нагара, с препарат не иска. Дай сега полезни настройки да пробвам с тях. Но ако може и стойнпсти на вентилаторите.
cvetan_d - специалист
Новия се очаква да е по тих а настройките и за двата вида ги писах по горе.
roland - специалист
Да, доста тиха е, даже има втори капак на бункера, под основния капак. Сега с тези настройки дето си дал гори добре, но в нас е адската жега.
cvetan_d - специалист
Не съм писал,че единия е по добър от другия.Просто се опитвам да помогна с настройките, като ви давам референтните от завода производител за единия вид и за другия. А и реално кой кога слагат не зная.
cvetan_d - специалист
Може би си взел малко по голяма каминка :-D
nokoniko - специалист
roland написа:
Да, доста тиха е, даже има втори капак на бункера, под основния капак. Сега с тези настройки дето си дал гори добре, но в нас е адската жега.
Нямаш ли термовентили да ограничиш топлото в радиаторите.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: