• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
Rumeto68 написа:
Искахме да е нещо българскои ...
Преди да бъде български котелът трябва да съответства на условията в отопляемата площ. 20 киловатов котел ще работи на 10 киловата при условия в студено време. Възможно е Торч да работи и на пълната си мощност. Не знам, трябва да пробвате!
За 4764.09 лв. може да се купи котел 10 kW, с дата на доставка до 7 дни, който да отоплява 100 изолирани м2
За разлика от Торч, камерата на котела е изцяло керамична с керамичен рефлектор на горелката. Горенето е по-добро и съответно почистването по-рядко.
Прикачен файл:
KMBL.png
Котелът е конструктивно по-стойностен от Торч, в който "топлите газове в горивната камера на котела преминават, три пъти преди да напусната котела" и не е много ясно какво точно се случва, докато се превърнат в "изгодните газове".
Прикачен файл:
KMBL1.png
Котелът има турбулатори и ламбда контрол.
Прикачен файл:
Mini Bio2.png
Освен това, КПД при мощност 3kW е 90,2%. Докато Торч до 4kW още спи, топли себе си и котелното.
Прикачен файл:
457б.png
457б.png (63.41 KиБ) Видяна 1563 пъти
zaza73 - специалист
6osi6 написа:
Rumeto68 написа:
Искахме да е нещо българскои ...
Преди да бъде български котелът трябва да съответства на условията в отопляемата площ. 20 киловатов котел ще работи на 10 киловата при условия в студено време. Възможно е Торч да работи и на пълната си мощност. Не знам, трябва да пробвате!
За 4764.09 лв. може да се купи котел 10 kW, с дата на доставка до 7 дни, който да отоплява 100 изолирани м2
За разлика от Торч, камерата на котела е изцяло керамична с керамичен рефлектор на горелката. Горенето е по-добро и съответно почистването по-рядко.
Прикачен файл:
KMBL.png
Котелът е конструктивно по-стойностен от Торч, в който "топлите газове в горивната камера на котела преминават, три пъти преди да напусната котела" и не е много ясно какво точно се случва, докато се превърнат в "изгодните газове".
Прикачен файл:
KMBL1.png
Котелът има турбулатори и ламбда контрол.
Прикачен файл:
Mini Bio2.png
Освен това, КПД при мощност 3kW е 90,2%. Докато Торч до 4kW още спи, топли себе си и котелното.
Прикачен файл:
457б.png
Господин "Дистрибутор" ,цитирам- За 4764.09 лв. може да се купи котел 10 kW, с дата на доставка до 7 дни.
Темата е друга...Прочети от горе.Можеше офертата да е на лични ...Нали...?
zaza73 - специалист
За мен правилния път е:
Ако имам наблудения към даден продукт , забележките ми към него бих споделил с производителя.
Но ..не..В БГ не става така.Ние можем само да плюем.Зависта и глупоста е доктрина на Българина , поне за още едно ...поколение.
Най - големите критици ...са наи - бездарните.Докато не седнем да маисторим , да създаваме , да се наслаждаваме на успехите си .....ще се плюем и псуваме по форумите.Аз всеки ден четя теми от форума и научавам нови неща .И лошия тон ....се усеща веднага.
Идеи и опит аз търся тук и ако мога да помогна с нещо...
6osi6 - майстор
zaza73 написа:
Господин "Дистрибутор" ,цитирам- За 4764.09 лв. може да се купи котел 10 kW, с дата на доставка до 7 дни.
Темата е друга...
Не продавам Kostrzewa. Този котел не можеш да го купиш от тук за 4764.09 лева. По-скъп е с 39%. С платен транспорт ще ти струва 200 лева допълнително, но без гаранция. Другият, който е 3175.60, е по-скъп тук с 71%.
Темата е същата. Сравнение се прави между сходни продукти - котли се съпоставят с котли. Например Mini Bio e с габарити 55 х 55. С това приключва и последното изтъкнато качество на Торч - компактен. В същото време Mini Bio е по-масивен от Торч с 40 килограма. Съществената разлика в качеството и равната цена на продуктите показва по-големите възможности, нивото на производителност на една от двете фирми и отношението им към клиента, който Торч може би виждат като пациент. Очевидно е и нещо друго, Торч сами си нямат доверие в това което продават, след като за покупка се прави предварително заявка 5 седмици - време което им е необходимо, за да купят ламарините и боята за котела.
Какво означава "доставка до седем дни" от Полша. Това значи, че ако в понеделник поръчаш на спедиторска фирма да извърши доставката, във вторник или петък котелът може да тръгне от Полша при "готовност да бъде натоварена стоката веднага". Това от своя страна показва, че фирмата държи на склад готова продукция, защото знае, че това което продава е качествено и има търсене. Много хора, тук и извън пишещите във форума, си купуват котли, горелки, смесители или помпени групи по-този начин.
шоп - майстор
Не продавам нито Грейко, нито Торч, нито Kostrzewa

за мен Грейко и Торч не са вариант, а от Kostrzewa вече има оплакваня за проекъл котел!!!

Като организация на горенето Kostrzewa, е с префектна направа, обаче лично аз като изпатил потребител на протекъл стоманен котел, НИКОГА НЕ БИХ СИ КУПИЛ СТОМАНЕН КОТЕЛ. Дори и от 10-15 мм котелна стомана да е направен. На който са му мръзнали децата зимата при аварирала отоплителна система ще ме разбере.

Грейко и Торч, изобщо няма да ги коментирам. Влагането на 130-200 килограма котелна ламарина е несериозно за един отоплителен уред, който би трябвало да служи 30-50 години. Относно шамота...да перфектен е, но за всеки "колега" от форума не би трябвало да му представялва никаква трудност да ошамоти една чугунена горивна камера:-)

Предполагам, 6osi6 не продава котли, защото той самият е с чугунен Виадрус, тунингован почти съвършенно.
Последна промяна от шоп на съб окт 29, 2016 5:06 pm, променено общо 1 път.
6osi6 - майстор
шоп написа:
горенето Kostrzewa, е с префектна направа...
От този котел има какво да се копира. Облицоването на евтиния вариант е лесно в сравнение с друг чугунен котел.
LazarGanev - "Велик майстор"
шоп написа:
отоплителен уред, който би трябвало да служи 30-50 години.
Шопе, стига си наказвал внуци и правнуци с твоя котел тип 19век. Чугунен котел на пелети изглежда като ретроавтомобил на пътя. Остана и по един Москвич да им завещаеш :)
vrangelov - специалист
То хубаво москвичи, поршета, каруци, ама хайде някой да покаже какво му може котела. От доста време чопкам, но никой не ще да се престраши да покаже с неговия котел колко е изкарвал преди и колко изкарва след тЮнинга. Всеки казва колко е изгорил, умножава по пет киловата и казва- те това е.
Пиша всеки, но LazarGanev е изключение, Вичи е другият и имаше един преразказ по спомен от един съфорумец за някй друг, но това вече не го броя. Не, че се съмнявам, но беше случай на затопляне на много изстинала къща.
Щях да ви превеждам как се мери с топломер (може да се ползва и в домашни условия) и как го правят с газанализатор в лаборатория, но видях, че са 28 страници (доста едър шрифт де), представих си ги 14 с дребен шрифт, които ще докарам минимум до 7 ... и ме премързя. Отделно, че никой нямаше да си направи труда да прочете 7 страници, говоря примерно, но е там някъде, а и за топломерите трябваше да търся примерни упътвания с класът на точност.
LazarGanev, и аз съм съгласен с теб за каталожния КПД и газанализатора.
LazarGanev - "Велик майстор"
vrangelov написа:
LazarGanev, и аз съм съгласен с теб за каталожния КПД и газанализатора.
Радвам се, че сме на едно мнение и не се налага да спорим за основни неща. Всъщност факта, че КПД се мери с газанализатор няма какво да ни притеснява - щом за всички котли се мери по този начин, то това е достатъчна база за сравнение. Аз съм споделял достатъчно, как с моя газанализатор съм мерил много различно КПД при една и съща горелка, една и съща инсталация. Само като смених котела (т.е. топлообменника), КПД скочи от 63% на 93%, виждам как се качва КПД на Виадрус с увеличаване броя на секциите и от 85-86% при 4-5 секционен, скача на 93% на 10 секционен (т.е. 50кВт котел с 20кВт горелка). Може замерените стойности да не отговарят на истинското съдържание на думата, но са достатъчно точни за сравнения и анализи и най-важното - лесно достъпни по всяко време и директно на обекта. И като заговорихме за достъпност, и понеже сме в тази тема, аз пак да попитам - вече се събраха във форума 4-5 собственици на зеления, някой няма ли покаже резултати от замерване с газанализатор? :)
filmatoplo - майстор
Абсолютно по големия топлообменник е по добре ,с уговорката че изходните газове не трябва да падат под поне 80-90 гр.На брата котела е 69 киловата чугунен с горелка Грейко рб20 .Почти на 90% където монтирам винаги котела е по мощен от горелката .Оня ден също котела беше Грейко 30 с по малка горелка и се държи мн по добре от колкото ако котела е 20 клв.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: