Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Бах ма..му от седмия чувал дето го сипах вчера още горя ще има и за утре :? ,няма грам пепел ,баш вече си стана автомат ,гаси и после пали - без да чистя кошницата както със пелетите със слънчоглед ,то си беше мъка ,евтино ама да ти имам евтинията .Сега и жената я пуска ,като и сложа сега стаен термостат хептен ще забравя за камината . :)
zaza73 - специалист
filmatoplo написа:
Сега я огасих за 2 минути за да я почистя ,че гори точно от 10 сутринта .Засякох с хронометър за колко време пали .След като пусна пелети и показа символ запалване - точно за 1,20 показа пламък ,след това запалката продължи на екрана още до 2,20 , до като регистрира пламъка значи минава още 1 минута .И на това съм доволен .
Каква запалка използуваш?
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
:) Бах ма..му от седмия чувал дето го сипах вчера още горя ще има и за утре :? ,няма грам пепел ,баш вече си стана автомат ,гаси и после пали - без да чистя кошницата както със пелетите със слънчоглед ,то си беше мъка ,евтино ама да ти имам евтинията .Сега и жената я пуска ,като и сложа сега стаен термостат хептен ще забравя за камината . :)
От "ОСМИЯ" / не филма " Осмия " щото ти със сигурност си го гледал и помниш - в гл. роля беше покойният Георги Георгиев-Гец, а не като нас Братя Ганеви и Твоя Светлост :lol: / каквото остане ми го запази след отоплителния сезон ще дойда на гости на Бати в Бургас и ще го изкупя :cool: .
filmatoplo - майстор
Японска запалка ,модела с белия гол цокъл ,щото има и с бронзова резба.
andro440 - майстор
и таз японка ,колко минути я печеш ,докато запали ,аз мойта си я пазя и съм нагласил парното да не гасне и да не се налага да пали сама ,щото запалката струва колкото два тона гориво в случая :?
filmatoplo написа:
Японска запалка ,модела с белия гол цокъл ,щото има и с бронзова резба.
filmatoplo - майстор
Минута и 20 секунди пали до появяването на пламъка ,после още минута докато го регистрира датчика.общо две минути и двайсе секунди .
filmatoplo - майстор
Равносметка - за 14 дена съм изгорил 120 кг пелети ,среден разход 8,50 кг на ден . :? Много бе :-D .
filmatoplo - майстор
Днес развенчах Мита че ,на обущаря обувките са скъсани - от 14 дена ползване на слънчоглед се изпрасках с пелети Швайгхофер . :cool:
andro440 - майстор
Много Хитлериски звучи името на пелетите ,дано да падне разхода на 5 кила !
filmatoplo написа:
Днес развенчах Мита че ,на обущаря обувките са скъсани - от 14 дена ползване на слънчоглед се изпрасках с пелети Швайгхофер . :cool:
p.v.x - майстор
andro440 написа:
дано да падне разхода на 5 кила !
Как пет килограма ?
Много.
Най добре хич.
Имам запалка кремъклийка.
Да ти я пратя.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: