Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
Дано не започнат да изискват и инсрументи да носим, че колата ще заприлича на Пасатко - пълен багажник с газова бутилка и 30 кг. инструменти. :lol:
DundyTheCroc - майстор
Аз пък съм свикнал доброволно да си нося, често трябват къде по някоя кола да помогнеш, къде друга работа да свършиш, без инструменти съм като без ръце.
nikolovvd - майстор
Баща ми беше така преди да се пенсионира - в Москвича имаше 2-3 сандъчета с инструменти, а колата от страх не смееше да спре или да "каже" ОХ! :) Ама той си беше професионален автомонтьор. Най-малкото МПС, което ремонтираше беше ЗИЛ 130 и 131. Чичо ми и той е пенсионер, но във Фиата багажника е пълен с инструменти.
DundyTheCroc - майстор
Аз имам едно неголямо куфарче, в което съм си подбрал най-нужното.
gnt69 - майстор
Аз имам 2 отвертки, клещи и ключ за джанти. Естествено имам и телефон в джоба. Те новите коли не подлежат на ремонт на пътя. Ама не се и чупят. :partyman:
DundyTheCroc - майстор
gnt69 написа:
Аз имам 2 отвертки, клещи и ключ за джанти. Естествено имам и телефон в джоба. Те новите коли не подлежат на ремонт на пътя. Ама не се и чупят. :partyman:
Чупят се повече от старите дори, ама за ремонт на новата си нося OBD2 кабел :-D
kozl - майстор
След като пасата 2,0 TDI (не е пасатко!) се обу със зимни файерстони и в сравнение с летните боксуват и на сухо при ускорение :?
А уж требе да са по-меки от летните :?
DundyTheCroc - майстор
Те може да са по-меки, ама имат по-малка контактна площ, а ламелите се гънат.
stan73 - майстор
DundyTheCroc написа:
Аз пък съм свикнал доброволно да си нося, често трябват къде по някоя кола да помогнеш, къде друга работа да свършиш, без инструменти съм като без ръце.
И аз си нося по същата причина малко сандъче с основни инструменти в колата. Освен това аптечката ми е тунингована до комплект за оцеляване (едва се затваря). Имам даже и специална хирургическа игла с конец за шиене на рани. Примерно лятото бяхме с доста приятели на палатки (поне 8 коли), и услужих на една млада майка с лепенки за детенцето и. От колегите никой друг явно нямаше (или не му се даваха). Друг е въпросът, че и тя като отива на такова място не е предвидила да се оборудва поне с най-важното...
DundyTheCroc - майстор
Лепенки конкретно винаги имам в мен при документите, че пръстите често дават фира :)

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: