Най - вълнуващия въпрос зимно време.
orlin740 - напреднал
Искам професионален съвет дали мога да сложа стенен панелен конвектор върху дървена ламперия. Ще нагрява ли дървото и ще бъде ли огнеопасно. Ако не може да се сложи някой да ми даде идея как да направя монтажа. Благодаря.
шоп - майстор
В инструкцията на всеки конвектор има инструкции за монтаж. Там има схема и отстояния, които трябва да се спазват.

Вкъщи имам конвектор с мощност 1500 вата монтиран стенно върху МДФ ламперия с оригиналните монтажни конзоли и няма проблеми. Като пожарникар съм много обезпокоен спрямо пожарната безопасност и строго следвам инструкциите на производителя. Съвета от мен е въпреки спазените отстояния за монтаж на производителя, ако има дори и най-малкото съмнение за загряване на околните предмети и конструкция, да се монтира допълнителна вермикулитна, азбестова, стъклена или каквато и да е негорима изолираща преграда.

Поздрави!
VLADO66 - майстор
Качествените конвектори си нагряват корпуса до 60 градуса и имат термозащита срещу прегряване.Проблем единствено може да възникне при включването му в контакта, ако същия е монтиран на ламперията.Ако е така е добре включването да стане посредством твърда връзка.
orlin740 - напреднал
благодаря за отговорите.

Тема "стенен конвектор върху дървена ламперия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: