Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

gnt69 - майстор
nikolovvd написа:
Последният им модел Кросклайм е много добър, но и цената е ...
Тези са на мишлен. Goodyear са ултрагрип. :partyman:
montoya - майстор
Мъкна в багажника един куфар от перфоратор пълен с инструмент, гаечни ключове, звездогаечни с тресчотки, петнайсетина различни отверки, клещи за скоби за водни съединения, тръбни ключове, чук, секач, един комплект от трийсетина части, тресчотка с 3 удължителя, каре, камъни от 6 до 19 и 21 за свещи. Комплект битове шестостени и т.нар. еврейски звезди. Нося къбели за подаване на ток, въже за теглене, една 5 литрова туба антифриз от лилавия и маслото което ми остава от тубата при смяната, около литър и половина. Буркан с гайки и болтове, една топка многожични кабели квадрат и половина, самонарезни винтове, свински опаши /Мейзерки :-D / крачна помпа за гуми,резервни чистачки комплект, резервна гума /патерица/ крик и ключ за гуми. Резервни лампи за фаровете и габаритите на колата. Нова аптечка и напълнен и заверен пожарогасител, триъгълник, имам и 12 волтов поялник с тинол и там нужните неща за запояване, както и тестер за акумулатори и мултимер.
В багажника има още газова бутилка, суббуфер бошмен май е 16 или 17 инчов с усилвател. Края на ноември хвърлям в багажника и една лопата кюмурджийка и едно олекотено одеяло на задното стъкло

Та това е, и си има още мнооооого място за багаж :-D
nikolovvd - майстор
Прав си! Объркал съм се.
kuger - майстор
Аз си мъкна с мен доста инструмент, но не го правя заради колата. Не си струва да се правят два комплекта инструмент, заради това, че съм се разкрачил на два имота. Колата печели от това, аз губя, че нося постоянно още един "човек" със себе си. Основни инструменти, като електрожен и флекс естествено не мъкна. Остава и менгеме да нося :?
пп: Тинки, не се замисляй, слагай един пасат за резерва в багажника.
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Искам да попитам - мина ли решението за задължителни зимни гуми или още не е?
Не е минало, няма и да мине. Всяка година се засилват да глобяват и всяка година е партенка.
Не се притеснявай.
Chefo77 - майстор
Русата Златка не е в интересите ми, нея я кльопат само отявлени чекиджии като теб. Сигурен съм, че имаш плакат с гола мадама над бюрото си. И го сваляш когато мама дойде на гости.
Chefo77 - майстор
Сложи на прозореца решетка. Да не се хвърлиш през него в момент на отчаяние. Да не е рисуван, татко Карло?
montoya - майстор
simplex написа:
montoya написа:
Мъкна в багажника...
Montoya, а защо не си вземеш и един резервен Пасат в багажника?
п.п То като се замисля..и аз направо се доближавам до тоя списък. Въй! #-o
На мен тези неща никога не са ми трябвали за пасата, но съм измъкнал доста хора зимата от затруднено положение. Ако просто ти се случи да си в планината, нощес, закъсал отвън -20 градуса, ще ти се иска да мине един добре оборудван автомобил. Преди петнайсетина години бяхме се качили на хижа Ком, в събота перфектно време, нощес се раздуха и направи 5-6 преспи с височина 4-5 метра и дължина 80-10 метра. 35 коли с хора на хижата, тръгнахме по един верижен снегорин надолу към града. Отне 8 часа да се приберем. Ако го нямаше одеялото, нямаше да е комфортно на децата в колата, а накрая отбиха снегорина да го изпреварят колите, щото никога надолу не е навявало преспи, колонота спря именно заради една преспа, не много голяма, която трябваше да разчистим на ръка. Оказа се, че в 35 коли излезнали на планина на 1500 м надморска височина има само 2 лопати, моята и на един мой колега в голфа.
Та може би да си вдигам разхода на гориво с тия сигурно 80 кила допълнителен багаж в колата, но обичам да съм подготвен и ако мога да помогна на закъсал човек на пътя.
Chefo77 - майстор
Само да не сбъркаш колата, че аз нови зимни нямам.
montoya - майстор
simplex написа:
п.п Аз НОЩЕС на -20 не ходя в планината! :partyman:
Ами януари месец от София за Монтана се минава или през Петрохан или през Витиня. И двете са високи, и на двете места е студено ако всичко с времето е нормално.
Ето една малко размазана дневна снимка от иначе топлата минала зима
Изображение
А минавам от там средно 3 пъти седмично в двете посоки :supz:

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: