• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
arxd129 - специалист
gogo7777 написа:
Ами може би трябваше по-обширно да обясня. Мислех, че заварчик ще свърши работата. Да, има значение последователноста на стиковане и заваряване. ...Всичко се оправя.....железо е все пак.
Не сте виновен Вие. Не си вменявайте вина.

Проблемът е, че навреме не се сетих да попитам за стиковане и за последователност на заваряване. Аджамия съм по направиите. По разтуриите... там добрея. :yawinkle:
Снимка не мога да представя по-рано от седмица. След седмица, предполагам, ще съм при шахтата. Тогава ще снимам. Ще пиля с флекса, ще подлагам в леглото на капака... такива ми ти работи.
gogo7777 - майстор
Не прави нищо преди да го видя. Може да има лесен начин за изправянето му. Снабди се с П или Н профил /2 парчета дълги поне колкото капака/, здрав габел и як "съветник" /поне 2-3 кила да е/.
Hoвoceлckи - майстор
Как ги завари шините - "а" или "б"?
Прикачен файл:
усилване.jpg
усилване.jpg (15.25 KиБ) Видяна 1616 пъти
По този начин (но 4 вместо 6)?
Изображение
Първо две цели, след това перпендикулярно другите две разделени на по 3? Тези напречни да не си ги пропуснал?

Прикачен файл

свързващи заварки.jpg
свързващи заварки.jpg (30.83 KиБ) Видяна 1616 пъти
arxd129 - специалист
Hoвoceлckи написа:
Как ги завари шините - "а" или "б"?
Нали ми казахте "а"?
Шините са заварени по схема "а".
Hoвoceлckи написа:

По този начин (но 4 вместо 6)?
Да. Но 4.
Hoвoceлckи написа:

Първо две цели, след това перпендикулярно другите две разделени на по 3? Тези напречни да не си ги пропуснал?
Точно така направих. Нищо не съм пропуснал.

Ама капака яко-яко клапче в леглото му от винкел. Клапче по единия диагонал. Че и дори и по недиагонал клапче. Станал е хиперболид.
Hoвoceлckи - майстор
:) Дръпнала ти го е заварката. Аз си помислих, че като си минал с колата се е изкривил.
На това не съм обърнал внимание :)
arxd129 написа:
Проблемът е, че навреме не се сетих да попитам за стиковане и за последователност на заваряване. .
Ще чакаме снимките. Цъкни от различни страни, да се вижда добре изкривяването, заварките и шините.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:-D :lol: :-D :lol: Насмяхме се. Давай снимки, че аз от снимки най-много се уча
p.v.x - майстор
n_a написа:
:-D :lol: :-D :lol: Насмяхме се. Давай снимки, че аз от снимки най-много се уча
Нещо изпускам ли?
Кое му е смешното , че и аз да се посмея?
Hoвoceлckи - майстор
Питащият се притесняваше по-назад да не му се присмиваме на свършеното. Тя фактически го успокоява, че ... ни е минал смеха. Сега дали разбра обяснението на успокоителната смешка :-D
p.v.x - майстор
Hoвoceлckи написа:
Питащият се притесняваше по-назад да не му се присмиваме на свършеното. Тя фактически го успокоява, че ... ни е минал смеха. Сега дали разбра обяснението на успокоителната смешка :-D
Hoвoceлckи написа:
Би ли ни показал снимка?
Че да ми се смеете. И да ме подигравате.
Ужас!
Може би не съм го разбрал правилно.
Ако е така , се извинявам на моята форумна любов(с брадвата).
gogo7777 - майстор
И за кво си туряте гъзовете на кривия капак....не знам. :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Капак на водомерна шахта /и лека кола върху него/." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: