Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetz009 - специалист
Всъщност такива бутони за отваряне май слагат само на колите с 3 и 5 врати , управлява се електромагнитна "брава" , с която си отключваш от купето . Нещата са заработени от производителя (при мен Ford) още от контактния ключ (таралежчето :-D ), където има отделен извод , който дава 12V ако колата не е на "контакт" и не е запалена (прави се за да не си отвориш багажника докато караш :-D ) . Аз съм си вързал диода там . Влизам в колата , давам на контакт - диода изгасва сам и не се занимавам с включвания и превключвания . Вадя ключа - диода почва да мига и така вече 12 години ме варди успешно !!!
FM STEREO - специалист
Абе то алармите не могат да ни овардят та един светодиод ще го направи :-D
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Всъщност това ли е целта? - фалшива аларма!
Е, дай нещо по-универсално.
Който няма електронна брава, какво да прави?
Минуса на светодиода може да се свърже към плюса на габаритите. Съпротивлението остава към постоянен плюс!
Като са включени фаровете се получават два плюса, ток не тече, светодиода не свети!
Като се изключат, през съпротивлението на лампите на габаритите се затваря веригата към минуса и светодиода ще свети.
:partyman:
tzetz009 - специалист
Тя "целта" малко със зор я изкопчихме :-D . "Главните вериги" объркват малко , ама нищо . Е , всички сме минали оттук ! :partyman:
nikolovvd - майстор
По-ефективно е да се направи нестандартна промяна в електрическата схема на автомобила. Тогава и най-големият гений сред автоджамбазите няма да може да се оправи.
arxd129 - специалист
tzetz009 написа:
.... Вадя ключа - диода почва да мига и така вече 12 години ме варди успешно !!!
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
....Като се изключат, през съпротивлението на лампите на габаритите се затваря веригата към минуса и светодиода ще свети. :partyman:
Ако става дума за фалшива аларма, замисълът и на двамата е добър. Поздравления. А изпълнението - сравнително лесно.

Лично аз виждам определен недостатък при изпълнението на замисъла. Но това би било друга тема. А и да не издребняваме. Отново поздравления за идеите и на двамата!

А за първобитния имобилайзер - идеята как изглежда. Моля, бихте ли споделили.
nikolovvd написа:
По-ефективно е да се направи нестандартна промяна в електрическата схема на автомобила. Тогава и най-големият гений сред автоджамбазите няма да може да се оправи.

Ами освен да помоля да подскажете в каква насока да е нестандартната промяна на елсхемата. Благодаря предварително.
tzetz009 - специалист
Аз съм си обединил шофьорската възглавница и "контакта" с малко кибернетика ! Не е просто и не е за всеки !!! Един вид предпоследна защита . :snakeman:
nikolovvd - майстор
Един, няма да споменавам връзки и професии, искаше да му кложа пиропотрон под шофьорската седалка, но понеже обича да пие и да кара го разубедих лесно. Тичинките му домиляха повече от колата. :lol:
За преработката на ел.инсталацията трябва да се знае поне модела и модификацията на автомобила. При дизеловите е едно, а при бензиновите - друго.
Още по завързано става, ако дефекта от ефекта се забави 5-10 секунди, а ако се съпроводи и с други проблеми - включване на клаксона, фаровете, мигачите, крадеца съвсем ще се побърка. Особено ако всичко по таблото светне изведнъж.
gibined - напреднал
Здравейте! Четейки темата, реших и аз да споделя моя скромен опит! Най добрата аларма /според мен/ е: да не те нарочат крадците!
Преди доста години, по обяд, колата ми бе паркирана в центъра на града. Крадците / трима - млади момчета / де-активират дистанционно, алармата на колата, чупят патрона на вратата, чупят и патрона /стопора/ на кормилото и правят опит да запалят двигателя. Неуспешно! Избутват колата на улицата и по нанадолнището, единият на кормилото, а другите двама бутат колата отзад. Така минават около километър в квартала, но без да успеят да запалят двигателя. Не са успели да преодолеят допълнителната аларма. поставена от мен. Паркират колата до тротоара и ........ Открих липсата на колата след час, и след бърза обиколка на улиците в квартала я открих "паркирана" на друго место. Ако не я бях открил навреме, сигурно апашите щяха да се организират и да я откарат на буксир и иди я търси! Така, че допълнителната аларма само забави процеса и с малко късмет успях да я спася!
Затова хората казват " Бай бабо, да не те срещне мечка в гората"
Успех на всички в начинанието.
tzetz009 - специалист
Да разбираме , че са ги хванали все пак ?!? От такова "цветно" описване на нещата първото впечатление е , че пише "единия от тримата" ! :-D Несъзнателно е , но е малка крачка към типичния вездесъщ "Стокхолмски синдром" ! Жив и здрав да си , подкрепям хората , които не се доверяват сляпо на "фабричните" неща !!! :cool:

Тема "Мигащ светодиод за 12V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: