Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Във Фероли Р12 вчера стигнах на 15 параметър Те7 който преди това беше на 11-12 .И то на степен 1 ,ако беше на 3 направо щеше да полудее .Голям плътен бледожълт пламък в основата бял .Няма никакви оранжеви пламъци ,камерата чиста няма пушек ,стария налеп обгоря и побеля .
Svezar - специалист
Край,стига сме ги хвалили че ще се повиши търсенето и ще им вдигнат още цената :wink:
Чираче - майстор
Втора година ползвам пелети на БИО ХИЙТ ООД. Много съм доволен. Горят отлично, калорични са, дават малко пепел, и никаква шлака.
filmatoplo - майстор
И по добри съм горил ,до сега още такива не съм срещал ,пелетите бяха мн добри ,след горене не оставаше никаква пепел ,ама никаква .Обаче изчезнаха ,бяха от Брезник но кой производител въобще не запомних за съжаление ,в един склад бяха само 1 тон ,аз ги купувах при монтажи и пуск на горелки .
zhoro25 - специалист
само да попитам,

каква е разликата между пепел и шлака? Прикачвам снимка (от 13 часа работа).

https://www.dropbox.com/s/74e47cd2wlkew ... 9.jpg?dl=0
М/у другото ми направи впечатление, че от едни пелети, това, което е на снимката е бяло/сиво, а на други (Трон) е кафеникаво. И за двата вида казаха, че са от иглолистна дървесина.

Днес взех да пробвах едни Украински А1 клас"Пелети Украйна" пише на касовата за 5лв торбата. Имаха специални палети, на които пишеше разни работи за пелетите, но самите тобри са найлони без имена. Направи ми впечатление, че са много наситнени пелетите. Утре ще ги заредя, и ще кажа мнение.
andy_forresite - майстор
Пепел е това отдолу и полепилото се по стените на топлообменника, а шлака е това твърдото там около отворите за въздуха.
Ако му духнеш и отлети - пепел; ако не излети - шлака :-D
И при мен така горят едни букови пелети. Същата пепел. Нещо или няколко неща не са окей. И по-точно: подаването на пелети, самите пелети като качествен състав, въздуха и тягата на комина. Може да е едно нещо, може да са и четирите накуп, но не гори добре. Ти ще забележиш довечера с другите пелети дали ще има промяна. Аз няма с какви други да пробвам и още съм объркан.
filmatoplo - майстор
От пелетите е ,всеки ден съм пред горелки и гледам какво има в тях .Искам да ме разберете как разбирам че е от пелетите ,в моя град почти само аз монтирам такива неща ,наблюдавам около 20 горелки ,обаче пелетите са купени за тези горелки от най много 5 места и гледам различните по марка горелки с кой различен вид пелети как работи ,веднага си личи кои пелети правят такива буци и шлака ,а при друг вид пелети няма такива образования .
Svezar - специалист
zhoro25 написа:
Аз на тази снимка шлака на виждам :? За мен те това е шлака:
Изображение
zhoro25 - специалист
Svezar написа:
zhoro25 написа:
Аз на тази снимка шлака на виждам :? За мен те това е шлака:
Изображение
да, сега разбирам, че шлака нямам много за момента (ама аз си чистя камината на всеки два дена с прахосмучкачка за пепел).

Брех, как в БГ не може да се намерят добри пелети - всеки цака за сметка на клиента. Не мога да намеря тези РиноА1++ никъде освен при ОЛХ, ама много скъпа доставката.

Благодаря ви

като пробвам украинските, ако е по-добре положението, ще пиша.
filmatoplo - майстор
.jpg[/attachment]
Прикачен файл:
IMG_20161102_135422.jpg
IMG_20161102_135422.jpg (49.27 KиБ) Видяна 2766 пъти
Моята кошница.тъпо снима таблета .

Прикачен файл

IMG_20161102_135253.jpg
IMG_20161102_135253.jpg (61.4 KиБ) Видяна 2766 пъти

Прикачен файл

IMG_20161102_135344.jpg
IMG_20161102_135344.jpg (65.02 KиБ) Видяна 2766 пъти