Във Фероли Р12 вчера стигнах на 15 параметър Те7 който преди това беше на 11-12 .И то на степен 1 ,ако беше на 3 направо щеше да полудее .Голям плътен бледожълт пламък в основата бял .Няма никакви оранжеви пламъци ,камерата чиста няма пушек ,стария налеп обгоря и побеля .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
3149 мнения в "Мнение за производители на пелети"
filmatoplo
- майстор
И по добри съм горил ,до сега още такива не съм срещал ,пелетите бяха мн добри ,след горене не оставаше никаква пепел ,ама никаква .Обаче изчезнаха ,бяха от Брезник но кой производител въобще не запомних за съжаление ,в един склад бяха само 1 тон ,аз ги купувах при монтажи и пуск на горелки .
zhoro25
- специалист
само да попитам,
каква е разликата между пепел и шлака? Прикачвам снимка (от 13 часа работа).
https://www.dropbox.com/s/74e47cd2wlkew ... 9.jpg?dl=0
М/у другото ми направи впечатление, че от едни пелети, това, което е на снимката е бяло/сиво, а на други (Трон) е кафеникаво. И за двата вида казаха, че са от иглолистна дървесина.
Днес взех да пробвах едни Украински А1 клас"Пелети Украйна" пише на касовата за 5лв торбата. Имаха специални палети, на които пишеше разни работи за пелетите, но самите тобри са найлони без имена. Направи ми впечатление, че са много наситнени пелетите. Утре ще ги заредя, и ще кажа мнение.
каква е разликата между пепел и шлака? Прикачвам снимка (от 13 часа работа).
https://www.dropbox.com/s/74e47cd2wlkew ... 9.jpg?dl=0
М/у другото ми направи впечатление, че от едни пелети, това, което е на снимката е бяло/сиво, а на други (Трон) е кафеникаво. И за двата вида казаха, че са от иглолистна дървесина.
Днес взех да пробвах едни Украински А1 клас"Пелети Украйна" пише на касовата за 5лв торбата. Имаха специални палети, на които пишеше разни работи за пелетите, но самите тобри са найлони без имена. Направи ми впечатление, че са много наситнени пелетите. Утре ще ги заредя, и ще кажа мнение.
andy_forresite
- майстор
Пепел е това отдолу и полепилото се по стените на топлообменника, а шлака е това твърдото там около отворите за въздуха.
Ако му духнеш и отлети - пепел; ако не излети - шлака
И при мен така горят едни букови пелети. Същата пепел. Нещо или няколко неща не са окей. И по-точно: подаването на пелети, самите пелети като качествен състав, въздуха и тягата на комина. Може да е едно нещо, може да са и четирите накуп, но не гори добре. Ти ще забележиш довечера с другите пелети дали ще има промяна. Аз няма с какви други да пробвам и още съм объркан.
Ако му духнеш и отлети - пепел; ако не излети - шлака
И при мен така горят едни букови пелети. Същата пепел. Нещо или няколко неща не са окей. И по-точно: подаването на пелети, самите пелети като качествен състав, въздуха и тягата на комина. Може да е едно нещо, може да са и четирите накуп, но не гори добре. Ти ще забележиш довечера с другите пелети дали ще има промяна. Аз няма с какви други да пробвам и още съм объркан.
filmatoplo
- майстор
От пелетите е ,всеки ден съм пред горелки и гледам какво има в тях .Искам да ме разберете как разбирам че е от пелетите ,в моя град почти само аз монтирам такива неща ,наблюдавам около 20 горелки ,обаче пелетите са купени за тези горелки от най много 5 места и гледам различните по марка горелки с кой различен вид пелети как работи ,веднага си личи кои пелети правят такива буци и шлака ,а при друг вид пелети няма такива образования .
Svezar
- специалист
zhoro25 написа:https://www.dropbox.com/s/74e47cd2wlkew ... 9.jpg?dl=0Аз на тази снимка шлака на виждам

zhoro25
- специалист
Svezar написа:да, сега разбирам, че шлака нямам много за момента (ама аз си чистя камината на всеки два дена с прахосмучкачка за пепел).zhoro25 написа:https://www.dropbox.com/s/74e47cd2wlkew ... 9.jpg?dl=0Аз на тази снимка шлака на виждамЗа мен те това е шлака:
Брех, как в БГ не може да се намерят добри пелети - всеки цака за сметка на клиента. Не мога да намеря тези РиноА1++ никъде освен при ОЛХ, ама много скъпа доставката.
Благодаря ви
като пробвам украинските, ако е по-добре положението, ще пиша.
filmatoplo
- майстор
.jpg[/attachment]
IMG_20161102_135422.jpg (49.27 KиБ) Видяна 2819 пътиМоята кошница.тъпо снима таблета .
Прикачен файл:
IMG_20161102_135422.jpg (49.27 KиБ) Видяна 2819 пъти
Прикачен файл
IMG_20161102_135253.jpg (61.4 KиБ) Видяна 2819 пъти
Прикачен файл
IMG_20161102_135344.jpg (65.02 KиБ) Видяна 2819 пъти
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература