• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dradonov - напреднал
Raij написа:
dradonov написа:
Колеги някой има ли логично обяснение защо на камината ми и трябва повече от половин час за да смъкне температурата на изгорелите газове с 50гр в режим на изключване, каква е вероятноста датчика да се е бъгнал ?
Системата ти е загряла + при изключане температурата на газовете е висока, сигорно 125 140 провери ли това. При изключване имаш не изгорели пелети, докато изгорят отделят топлина. За бързо гасене параметър Т13 го направи 120 или 180 секунди и параметър Th01 примерно 65 градуса. Ще гасне минимум след 120 или 180 секунди и при достигане на 61 градуса. Защо 61 а не 65 това не знам.
Температурата при гасене ми е около 95- 100гр , а пелети и да има самия огън спира след 1-2 мин, но просто след това температурата пада много бавно, както писах повече от половин час.
Orion - специалист
benimm8808 написа:
При тази камина по скоро ми се иска,да я настроя да не е включен нагревателя толкова дълго време при наличие на пламък.Уви на този етап нестава,по скоро аз не мога.
Поздрави.
Здравейте,

benimm8808, не ми остава време за проба, но мисля че това би се променило от параметри Т04 и Т05 в ТР05...

Поздрави и късмет!
vladostojanov - напреднал
Колеги, откъде се променяше температурата на стайния термостат, кой беше кода? От два дена не ми вдига повече от 55 градуса на водната риза, независимо какви настройки съм задал... та се зачудих да не би да гони температура на термостата, но не мога да намеря къде е настройката, за да вдигна температурата до 40... Задал съм например 60 или 65 или дори 70 градуса на ризата - като стигне 55 сваля до 50 градуса и пак започва да вдига, но не повече от 50 :?
P. S. Успях да променя температурата на термостата на 40., незнам, обаче защо не вдига темп на водната риза над 55, независимо каолко завишавам настройките...някакви предположения?
teodor7192 - напреднал
Здравейте колеги!
От 1 седмица съм пуснал в работа новата ми пелетна камина BURNit PM Comfort plus 25 kW .
Стайния термостат е изключен и работи по температура на водата,която настройвам между 50-55 градуса.
Не съм доволен от разхода,който ми дава и не знам как да го намаля. Пробвах с намаляване на пелетите на,но така не успява да влиза в режим на модулация пробвах и с промяна на горенето на 5 и на автоматичен,но пак същото. За 14 часа тази нощ ми изгори целия бункер с пелети. Настройката беше пламък на 5,пелети и вентилатор на 0. Забелязъл съм че на 5-та степен вентилатора е на 2400,а в режим на модулация е на 1400.
Друг проблем,който забелязвам е че при продължителна работа в режим на модулация горелката се пълни с пепел до горе,която не може да изгори и съответно пелетите не могат да горят правилно та дори и изпадат цели отдолу в пепелника.

Моля за помощ!
grants - специалист
Колега добре ще е да изчетеш темата назаде , не е много а има доста полезни съвети които биха ти помогнали.
Писано е , че тази камина в режим на модулация не извършва самопочистване , т.е. ако самопочистването ти трябва да стане в 19:00ч и точно в този момент е в модулация ще го прескочи и ще чака още 1 час и т.н. сам можеш да се сетиш на ден колко пъти ще се включи самопочистването.
Ако питаш мен ползвай автоматичния режим - аз съм задал 55гр и камината поддържа постоянно 52-53гр , като на 52гр е на 3та степен на 53гр е на 2ра степен. Настройките на 2 и 3та степен съм ги нагласил така , че хем да задържат тези градуси , хем и работят примерно : 10мин - 2ра степен ; 6мин - 3та степен.

Аз съм с 13кВ модел и като влезне в установен режим разхода е около 0.8-0.9кг/ч с включен бойлер.
Незнам колко е бункера на 25кВ модел , но малката хваща около 13-14кг.

Поздрави !
filmatoplo - майстор
Ей това управление осира камината ,Абе служете им Натурела на тези и не само камини та хората да мирясат ,чудя се защо аз нямам горните ядове .Не си ли взеха поука ,всеки реве от настройки и още така ги пускат на пазара .Как да препоръчам на клиент Бурнита ,ще ми загрее телефона после .
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
Ей това управление осира камината ,Абе служете им Натурела на тези и не само камини та хората да мирясат ,чудя се защо аз нямам горните ядове .Не си ли взеха поука ,всеки реве от настройки и още така ги пускат на пазара .Как да препоръчам на клиент Бурнита ,ще ми загрее телефона после .
Филме пробвайте вие като инсталатори да дадете акъл на тея от Шумен( :prayer: :prayer:),аз като потребител съм се свързвал няколко пъти с тях,и е голяма греда.Искат ти родословието до девето коляно, да не би да им откраднеш идеите( :supz: :supz: ), пък защо звъниш,от къде взехте номера им(има ги на сайта им).
Камините наистина са добри в този ценови клас,като изключвам единствено управлвнието на новите 25+кW.На старите управлението си е добро,при тях единствено не харесвам къде е поставен датчика на водната риза и много бавното отчитане на същия датчик.
Поздрави.
filmatoplo - майстор
Шумен ли ,имам си работа с фирмата от преди 15 години ,тогава се занимаваха със слънчеви колектори и бойлери ,порасна им работата сега и не се говори с тях .Едва ли тези неща са техни разработки ,всичко е взаимствано .
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
Шумен ли.Едва ли тези неща са техни разработки ,всичко е взаимствано .
Тва е ясно на всички,че камините не са тяхно производство.До миналата година ги правеха в Македония,от тази незнам къде.
Идеята ми беше,че SUNSYSTEM е,фирма с която не може да се води нормална комуникация по какъвто и да било въпрос.
filmatoplo - майстор
Не може ,имат строга (Политика на фирмата ), пиатах ги преди само да ми кажат с какъв % на въздуха пали една горелка ,те ме разпитват кой съм и кой монтира горелката ,щом разбраха че не я пуска техен човек - отговора бе - Господине не можем да ви дадем такава информация.Токова ли беше трудно вместо 5 изречения само да кажеха -15% .и аз да останех доволен .
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: