• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има нещо ,щом пуши затапва се тягата .
6osi6 - майстор
yasoo написа:
котела изкарва много пушек вътре в бункера.

Прави нов комин. С добра тяга и добре загарят котел, при отворени врати и бункер не трябва да пуши.
bobi65 - специалист
Привет, по твоят казус мога с сигурност да кажа че след като си си ресетнал настройките си в режим на беден на кислород режим.. Аз съм със същите пелети и са ми също от миналата година.. Покрай многото ми експерименти с ламбда сондата и ламбда контрола такава стопилка на пепелта която описваш се получава при ламбда 1.2....1.3... тогава температурата в ядрото на горивната камера е около 750 градуса и се получава стопилка . докато температурата на върхът на пламъка( факела) е към 650 градуса...Когато докарам настройките до ламбда 1.5 .. 1.6 нещата се обръщат . Получавам температура на върхът на пламъка 750 градуса.. температурата на ядрото спада до към 650 и стопилката изчезва.. Тук е и златната среда където КПД е На МАКС
При още малко по голяма ламбда 1.8..1.9 в зависимост от горелката и вторичният въздух които осигурява се получава спадане на температурата в ядрото до около 500 градуса... това съответно влошава качеството на химичната реакция за смесване на въглерода с кислорода вследствие на което имаме също непълно изгаряне и излитане на неизгорели въглеводороди през комина въпреки излишъка на кислород , както и на повишена температура на газовете..
Така че бутай по малко всеки ден вентилатора нагоре с по няколко процента и следи стопилката и температурата на комина . дано да успееш..
dobrev - специалист
След като пелетите са остатък от миналата година възможно ли е да са поели влага и това да влияе на изгарянето?
bobi65 - специалист
dobrev написа:
След като пелетите са остатък от миналата година възможно ли е да са поели влага и това да влияе на изгарянето?
Не забелязвам никаква разлика с мойте пелети спрямо показателите който следя и регулирам спрямо миналата година.. Което означава че не са поели влага. Нали са в чували все пак.. и са на сухо място...
dobrev - специалист
Чувалите, в които са били пелетите купени от различни места, винаги са имали малки отвори за вентилация. От там може да проникне влага. Ако имаш възможност пробвай с няколко чувала прясно купени пелети и след това сменай настройките.
nandrolon - специалист
Привет ,същата шлака и при мен от чамови пелети от 330 лв за тон.

Това е от 24 часа работа, та поне пускам котела за сефте та не знам много ли е малко ли е , незнам да се хвала ли да се оплаквам ли....
Да ги връщам ли ако изобщо ги вземат
Изображение
Изображение
gnt69 - майстор
nandrolon написа:
Привет ,същата шлака и при мен от чамови пелети от 330 лв за тон.

Това е от 24 часа работа, та поне пускам котела за сефте та не знам много ли е малко ли е , незнам да се хвала ли да се оплаквам ли....
Да ги връщам ли ако изобщо ги вземат
Изображение
Изображение
Или ги връщай или викай тоя дето ти продаде котела да го настрои. Ама той пък гледам с ламбда контрол сам се настройва. Аз в къщи мъча едно Грейко със слънчоглед ама таквиз работи не съм виждал. Най добре първо пробвай с други пелети, пък ако и с тях не гори ще локализираш проблема. :partyman:
andy_forresite - майстор
Пепелта изобщо не е много за 24 часа. Обгорените пелети са предполагам останали при гасенето на горелката. Като натиснеш стоп тя не изгаря каквото има за доизгаряне, а директно прекъсва подаването на пелети и се обдухва. Дали ще е до осветеност 0 за ххх секунди или температура на димните газове под хх градуса ... или по някакъв друг критерий, тя се гаси и от това може да са тези пелети.
При мен сплъстяването на пепел във формата на "бучки" се получава при много въздух. Щом твоята е с ламбда контрол, значи причината може да е в самите пелети, тяга на комина ... :?
Слънчогледовите и при мен не са правили буци. Даже хубавите цветове на топлообменника съм получавал с тяхна помощ. Странно, но факт.
nandrolon - специалист
Пали и гаси на всеки час. Сега ще сложа други пелети и ще пробвам. Благодаря за мненията.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Пепелта от изгорелите пелети не изпада" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: