Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stelibg - специалист
achmonek написа:
:evil: да, много са скъпи, чак не искам да ти казвам аз на колко взех слънчогледа. При това положение бягай от рапицата .Аз взех слънчогледа на 144 лв. тона. Ама то ГРЕЙКО гори всичко. Гледам Стели и царевица притиква с дървесните. Искам да пробвам и аз ама само с царевица. Като патка ще чисти котела от пепел =D> !
С царевица гори, ама да е поне миналогодишна и суха. С тазгодишна на първа степен, пламъка е много нестабилен. Иначе от Грейко ми казаха да я смесвам 2:1 в полза на пелетите. Аз я карам 3:1
n.ganev - майстор
Miro4774 написа:
Помпата ми включва на 59 градуса и не знам дали това е добре защото няколко пъти се включва и изключва докато загрее водата.
Така ще е .
alex_serviz - специалист
stilian20 написа:
...Нищо не дигам стои си на 60 и не го докосвам и при -20, нямам нито трипътен нито конденз.(котела е на около 30 години)...
С котел Дакон 32 kW съм, след като му сложих ламарина в бившия бункер за въглища ми се появи сериозен конденз в последните ходове. От миналия сезон съм с трипътен вентил и както съм казвал и на друго място няма да го махна за нищо на света! Освен всичко останало, когато горелката не е работила дълго време, трипътния вентил поддържа в котела висока температура. При последващ старт котела ми тръгва от 50 градуса нагоре, а не от 18.
stilian20 - специалист
alex_serviz написа:
stilian20 написа:
...Нищо не дигам стои си на 60 и не го докосвам и при -20, нямам нито трипътен нито конденз.(котела е на около 30 години)...
С котел Дакон 32 kW съм, след като му сложих ламарина в бившия бункер за въглища ми се появи сериозен конденз в последните ходове. От миналия сезон съм с трипътен вентил и както съм казвал и на друго място няма да го махна за нищо на света! Освен всичко останало, когато горелката не е работила дълго време, трипътния вентил поддържа в котела висока температура. При последващ старт котела ми тръгва от 50 градуса нагоре, а не от 18.
Не ме разбирай погрешно, разбира се че с трипътния ще се удължи живота на котела за сметка на ЛЕКО завишен разход (поради по високата входяща температура).
При мен няма нужда от трипътен вентил защото помпата ми е с голям дебит за моята инсталация и водата се връща гореща около 45-50градуса.
Вашият на колко градуса е ?
Miro4774 - специалист
В нас ако парното работи постоянно на 55 градуса ще бъде студено и разхода ще ми бъде около 2 чувала на 12 часа. Сега работи от 60 до 70 и разхода ми е чувал на 12 часа. Логиката е там, че трябва да работи на по високи градуси за да може да почива след това. От там вече идват топлозагубите на къщата. Според това колко бързо изтива къщата.
Miro4774 написа:
Аз моят Де дитрих съм го преградил от вътре успоредно с отвор към задната страна и съм запушил процепите между глидерите също така в димоотводите съм нагънал ламарина. Малко ме прецакаха с горелката, че ми сложиха РБ 20 на Котел 46 кв. Но горе долу нещата се получават.
Колеги, за 49КВ Дедитрих -30кв горелка Грейко как ще му се отрази? При работа на горелката на минимална мощност, много ли ще падне КПД-то на котела?
Miro4774 - специалист
Нямам представа аз не съм майстор пиша за моите подобрения, които съм направил.
filmatoplo - майстор
Не , обаче трябва да направиш отражатели вътре от 3,5-4 мм ламарина за още ход на газовете .
filmatoplo написа:
Не , обаче трябва да направиш отражатели вътре от 3,5-4 мм ламарина за още ход на газовете .
да да тунинг-а е ясен. Въпроса беше дали при работа на горелката да кажем около 10кв, как ще му се отрази тази мощност с оглед на това, че ще работи на моменти с 1/5 от капацитета му?
filmatoplo - майстор
Съвсем нормално ,не разгледайте по малката степен като внезапен отрязък от целия отоплителен процес ,щом горелката е свалила на степен 10 киловата значи че котела е влязъл в добър температурен режим и сме близко до настроената оптимална температура .Ако пък някой си мисли че предварително ще ограничи котела на 10 клв и едвам ще крета ,няма да стане работата . незнам схващате ли разлика.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: