То радиаторите ти затварят ама по тръбите отива вода която затопля и без да има циркулация, тази която е по-студена от нея и така се разсейва част от топлината. За да затвори вентила свали термоглавата. Аз спрях и помпата но не го прави за дълго че налягането се покачва доста. Започнах от 30 градуса вода и за 20-30 минути стигна 60, вярно е че при спряна помпа връщащата вода почва да спада, което се получава, защото по студената вода отива отдолу на водните ризи, но изходната се повиши. Аз видях как с пелети в които има доста прех в чувалите и са доста ситни начупени без някакви маркировки по чувалите котела гори перфектно. Незнам дали е претенциозен от към пелети щото тези са от 280 лв. Просто май в Швайнгхофера са наблъскали слепващи вещества някакви и те правят мизериите с оцветяването и нехубавото горене.
Как мога да постигна това

В смес със слънчогледовите прави голяма жарава. За да се охлади му трябват три пъти по 180 сек. Гасне 10 минути вместо 4. След като разровя пепелта пред малкия шнек, се образува такъв пламък на 8 киловата, че ако го снимам, телефонът на Термосиликат ще прегрее от поръчки - стига чак до "тавана" на котела. Но това е няма и една минута

Не знам за теб, но аз се чувствам излъган от това, че горелката не може да гори слънчогледовите пелети. С 1400 лева щях да взема 7 тона слънчогледови пелети и каквато и да е зимата, щеше да е топло навсякъде в нас. Все пак се падат по 1000 вата на стая за 180 дни отопление по 24 часа. Или 4320 часа подаване средно по 1000 вата на стая. А сега пак 1400 лева, ама две, някой път и три стаи ... и то няма да стигнат пелетите. Знам че са ми големи топлозагубите и точно затова исках да горя слънчоглед, иначе не мога да смогна. В северозапада ако заплатата е над минималната и я дават всеки месец, трябва да викаш УРА.