Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Мойто Бошче к'во да каже горкото като му се налага да подгрява и през май, юни... :? Като няма слънце разбира се :yawinkle:
lz2skt - специалист
Е ,по Дряново си е студено и през лятото ,особенно вечер и сутрин и като превали лятото след 15 август,но ако спомените от успешните ловни излети те топлят не е страшно....на пелети би трябвало котлите да живеят по-дълго....а и когато гориш дървесни пелети какво да чистиш...примерът ми беше свързан с горенето предимно на дърва и въглища,но истината е ,че малцина си чистят котлите след краят на сезона и ги оставят да се вентилират....
n.ganev - майстор
Прав Си за много неща. А за
lz2skt написа:
спомените от успешните ловни излети те топлят не е страшно
Дай Боже утре да имам излет - [-o< наканил съм се да ида на лов ама да не ме чуе Глухият Дявол, че си еВало майката.
lz2skt - специалист
Удари и заради мен,че от работа нямам време да отида скоро...Между другото горил ли е някой с Грейко РВ орехови черупки ?Проблеми с подаването през шнека и т.н
n.ganev - майстор
lz2skt написа:
Удари и заради мен,че от работа нямам време да отида скоро
Само да ми го види окото и му слагам точката а след това каквото стане. Орехови черупки горят, но трябва намаляне на % и ОКО :yawinkle:
masterpit - специалист
bai_bradyra написа:
направих едно екселско файлче за автоматично изчисляване на P1, P2, P3 в зависимост от калоричността на пелетите ( да се надяваме, че производителите са коректни в надписите по чувалчетата :-D ), количеството, което пуска шнека за 1 ч. и желаната мощност. Въведох и една корекция, която кръстих Коеф. КПД на системата, но какъв е той за отделните системи трябва да се произнесат специалистите от форума. За чисто пелетните системи може би около 90%. Цикълът също може да се променя. Може да се тегли от тук: http://dox.bg/files/dw?a=79faf80edc . Линкът ще е активен 5 дни.
Свършил си отлична работа!!! Водката ще да е била добра :partyman: Препоръчвам го на всички колеги!!!
ico_3 - специалист
Колеги помагайте,как да се преборя с нагара от слънчогледовите пелети чувам че вътрешния шнек доста стърже има ли вероятност да изгори мотора на шнека?
gnt69 - майстор
Отваряш и чистиш. После проверяваш настройките. Нещо не е наред или пелетите са с някакви примеси. Аз моята съм я отварял един път от любопитство но такива работи не е правила. Само слънчоглед съм горил, дървесни пелети не е помирисвала. :partyman: :supz:
judas - специалист
masterpit написа:
bai_bradyra написа:
направих едно екселско файлче за автоматично изчисляване на P1, P2, P3 в зависимост от калоричността на пелетите ( да се надяваме, че производителите са коректни в надписите по чувалчетата :-D ), количеството, което пуска шнека за 1 ч. и желаната мощност. Въведох и една корекция, която кръстих Коеф. КПД на системата, но какъв е той за отделните системи трябва да се произнесат специалистите от форума. За чисто пелетните системи може би около 90%. Цикълът също може да се променя. Може да се тегли от тук: http://dox.bg/files/dw?a=79faf80edc . Линкът ще е активен 5 дни.
Свършил си отлична работа!!! Водката ще да е била добра :partyman: Препоръчвам го на всички колеги!!!
Някой може ли да ми го изпрати, че съм го изпуснал? :sad:
gnt69 - майстор
Аз го проверих но не е много коректно така със секундите. Най вярно е с паницата и кантарчето.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: