Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Няма защо да се притесняваш, че няма да достига въздуха, ако досега не си имал проблем. А и не вярвам да си се херметизирал с дограмата :) Не се шашкайте толкова много, не правете супер-дупер сложни и ненужни изчисления, от които да ви болят главите, бъдете малко повече практици, и си гледайте кефа :)
bibobore - специалист
kalin72 написа:
Няма защо да се притесняваш, че няма да достига въздуха, ако досега не си имал проблем. А и не вярвам да си се херметизирал с дограмата :) Не се шашкайте толкова много, не правете супер-дупер сложни и ненужни изчисления, от които да ви болят главите, бъдете малко повече практици, и си гледайте кефа :)
Нямам никакви проблеми с Притито сега,но тя е на дърва.И затова питам :) Никой не спомена крановете.Ако монтирам електронни термоглави,то те ще регулират самата печка,нали?
bibobore - специалист
p.v.x написа:
Тука е интересно.
Кат не разбираш е така :-D От кое не разбирам не разбирам и това си е.По логика трябва да е така както казвам.
p.v.x - майстор
bibobore написа:
p.v.x написа:
Тука е интересно.
Кат не разбираш е така :-D От кое не разбирам не разбирам и това си е.По логика трябва да е така както казвам.
Няма лошо.
Такива теми , са ми полезни и на мен.
Предполагам и на други.
Създават и настроение.

пп.На фона на тъпите теми на Инфото , си е много полезна.
kalin72 - майстор
Дай да споделиш кое създава настроение? Питам, за да знам дали правилно давам съвети, или има да уча още :mrgreen:
p.v.x - майстор
kalin72 написа:
Дай да споделиш кое създава настроение? Питам, за да знам дали правилно давам съвети, или има да уча още :mrgreen:
Подхода към знаещите.
Добре се справяш(ти).
И не само в тази тема(айде малко да те гъдна).
bibobore - специалист
А незнаещия кара колело :lol: Та по въпроса за термовинтила прав ли съм или не?
andy_forresite - майстор
Питаш за радиаторните вентили, на които ще сложиш електронни термоглави, така ли?
Камината ще регулира мощността си по температура на водата. Това е по-добрия вариант в сравнение с регулиране по стайната температура. След като загрееш стаите термоглавите ще затворят притока на вода, камината ще вдигне по-висока температура на водата и ще се изгаси. Същата работа вършат и механичните термоглави, с тази разлика че трябва да минаваш по стаите да ги завърташ на съответните градуси. Хубавото при тях е че не затварят рязко както правят електронните.
Като сложиш електронни добре ще е да ги настроиш да затварят по различно време, иначе ще предизвикаш изключване на камината (ще "кипне" водата). Настройваш ги на 15-20 минути една по една да се затварят и така камината ще има време да си свали на първа степен и да не изгасне.

В стаята с камината не трябва да имаш аспиратор. Това е малко известен факт. Четох го отдавна в една тема за камини на пелети.
Също така в стаята с камината е хубаво да имаш малък радиатор за да помага в студено време. Ще го пускаш при нужда. Някакъв между 2500 и 3000 вата според мен. Ако си фен на алуминиевите радиатори това значи 15 глидера Н500. 1000 вата ще ти "хвърли" в стаята при температура на водата 60°С и връщаща около 50.
n.ganev - майстор
Не си много прав. Е ТГ не винаги затварят на 100%, имат състояния когато са на 5%, 10%, 15%, и т.н. Дори в момента от три дена наблюдавам една / нов модел / в къщи и я сравнявам с другите които имам.
andy_forresite написа:
След като загрееш стаите термоглавите ще затворят притока на вода, камината ще вдигне по-висока температура на водата и ще се изгаси.
Това гасене може да се предотврати посредством минимална поддържаща мощност и баланс на системата.
andy_forresite написа:
Също така в стаята с камината е хубаво да имаш малък радиатор за да помага в студено време.
Това зависи от обема на стаята.В повечето случаи камината помага на коридора.

Тема "Помощ при избор на камина на пелети от абсолютно начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: