Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Благодаря на всички за изчерпателните отговори.Малко по малко мистерията"пелетна камина" лично за мен започва да се разкрива.
Emoooo - специалист
Здрасти,извинявай че аз така се вмъквам в темата,но мисля че и на теб ще тие интерестно.Някой можели дами даде по голямо info за тея италиянските камини на едил кamina или MCZ-а.Освен от техните сайтове и тук таме някой пост неможах да намеря.А исках да разбера с какви пелети могат да работят,могат ли да бъдат с ЕТГлави,имат ли трипътен винтил,и дали са скъпи частите в случай че нещо се счупи(помпа,запалка и др.) :?
jabata - специалист
Това каква камина ще си слагаш си е изцяло твой избор. Но понеже отоплявам почти същата площ, искам да внеса малко информация относно разхода.
След като апартамента като цяло е топъл и има частична външна и вътрешна изолация, и в предвид температурите които искаш да поддържаш, мисля че разхода ще ти е около 1.5 тона.
При мене първия сезон, когато камината гореше 24/7 и поддържах 24 - 25 градуса разхода от 1 декември до края на отоплителния сезон беше 1.7 тона.
Следващия сезон, когато камината работеше между 18.30 вечер и 8 сутрин разхода беше 1.4 тона за целия сезон.
Иначе като цяло помещение от 25 м2 спокойно се топли от камината, но ако искаш можеш за по-бързо вдигане на температурата да сложиш един радиатор 1.5 - 2 KW с термоглава, която да затваря като се вдигне температурата.
Иначе всяка една камина на пелети (Burnit, македонските или сръбските) може да се зададе поддържане на температура в стаята. И тогава модулира по температурата в стаята. Но според мене по-добре да сложиш навсякъде електронни темроглави, и да нагласиш камината да модулира по-температура на водата. Но каквото и да правиш, не мисля че разхода ще надскочи 2 тона на сезон, все пак това е апартамент.
bibobore - специалист
Мерси jaba.В събота обиколих да погледна цените на кубик дърва.Направи ми впечатление,че имаше няколко "плахи" опита за 80 левчета кубика(нарязани и нацепени),което за нашия край вече си идва множко.Ако успея да се се вместя в рамките на два тона от края на октомври до март ще е добре.То и зимата вече не е нормална,та всичко е много относително.

Тема "Помощ при избор на камина на пелети от абсолютно начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: