Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
andy_forresite написа:
На 1/45/49 ще поддържа 70 града само в малкия кръг заедно с лирата в банята :lol:
Поддържа с монтиран трипътен поне на 60* , нисък шнек и отворили термовентили на ниски проценти.
judas - специалист
n.ganev написа:
andy_forresite написа:
На 1/45/49 ще поддържа 70 града само в малкия кръг заедно с лирата в банята :lol:
Поддържа с монтиран трипътен поне на 60* , нисък шнек и отворили термовентили на ниски проценти.
На Р2 2/50/43 в момента поддържа 56°C, в хола е 23,5°C, по стаите не знам колко е.
judas - специалист
Извинете, дублирах постинга :sad: !
n.ganev - майстор
На 60-65 поддържам камината / на пелети с водна риза / в офиса ми който е 75кв.м. плюс 2 канцеларии на три етажа над мен за време на работа сутрин 1-2 часа и вечер 2-2,5 часа. Камината е без трипътник, радиаторите са с термоглави. По наблюдения - когато имам време разбира се, работа след първите 20мин. на 5 , 4 , 3, степен къкри на 1 и 2 степени. Това е при условие че склада се отваря почти постоянно / склада е 30кв.м. и не се отоплява / и през времето на работа на камината влизат и излизат пациенти и персонал. Няма да Ви правя извадка от паметта на кЮмпютера на каминката за да броим брой запалвания, часове на работа по степени и приблизителен разход - само ще напиша, че за октомври са изгорени 5-6 чувалЯ дървесни пелети.
Всичко зависи както много пъти съм писал от изолацията на ЖИЛИЩЕТО, начин на пребиваване, топлозагуби и топлонужди.
LazarGanev - "Велик майстор"
Препоръчвам да се престане със свободни съчинения на тема настройки на Грейко. Има си прекрасни заводски настройки. Вентилатор може да се вдигне малко заради слънчогледа. Сравняването на секунди на подаване не води до никъде, защото всеки е с различен наклон на шнека и различни пелети. Заиграването с цикъла води само до объркване
n.ganev - майстор
+1000 =D>
Особено на новата версия фабрично е намален само въздуха, но това е друга бира. Прикрепяйте се към заводски подавания и цикъл - променяйте въздуха - важи и за камини.
masterpit - специалист
n.ganev написа:
Всичко зависи както много пъти съм писал от изолацията на ЖИЛИЩЕТО, начин на пребиваване, топлозагуби и топлонужди.
:rock: :rock: :rock: :partyman: :rock: :rock: :rock:
stelibg - специалист
LazarGanev написа:
Препоръчвам да се престане със свободни съчинения на тема настройки на Грейко. Има си прекрасни заводски настройки. Вентилатор може да се вдигне малко заради слънчогледа. Сравняването на секунди на подаване не води до никъде, защото всеки е с различен наклон на шнека и различни пелети. Заиграването с цикъла води само до объркване
Ъъъъ..., добре.
Я да попитам - наклон на шнека 65 градуса, 32 кг/час.
Да разгадаем уравнението. Кое е по-добре, 1,5 секунди работа на шнека през 60 секунди, илик 3 сек. през 120? Става въпрос за P1.

BTW - заводските настройки не ме устройват. Те са просто работещи в повечето случаи, но не и оптимални.
Evgeniy - майстор
Няколко седмици при котела и ще разбереш.
n.ganev - майстор
stelibg написа:
Ъъъъ..., добре.
Я да попитам - наклон на шнека 65 градуса, 32 кг/час.
Да разгадаем уравнението. Кое е по-добре, 1,5 секунди работа на шнека през 60 секунди, илик 3 сек. през 120? Става въпрос за P1.

BTW - заводските настройки не ме устройват. Те са просто работещи в повечето случаи, но не и оптимални.
Коя горелка ще работи по такива настройки?
След като си стигнал до такива стойности никога няма да се стоплиш ефективно.
След като не вярвате на такива дето на ден прехвърлят по стотин пъти менютата на съоръженията с които Вие се отоплявате и започвате да разбъзиквате щото Той оня дойде, направи там нещо си и ми нагласи горелката да работи така, че след време да го потърся за да му платя да работи добре - я аз да сА упрая сам, и после рев у форумите.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: