• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Rhnbkr - специалист
Ами мисля да се върти в една посока... Но какво имате в предвид ако няма да се върти на 360°?
maleeeestrax - специалист
Така дали ще ме разбереш?
Прикачен файл:
PB083439.JPG
:rock:
Rhnbkr - специалист
Двигателят от чертежа как върти платформата? :rolleyes:
Като шайбата на двигателя опира в периферията на платформата.Виждал ли си люлка на панаирите дето й викат --Гондола и загледал ли си как я задвижват?? :rock:
fill - специалист
Rhnbkr написа:
От къде мога да намеря зъбно колело с диаметър 400, 500мм?
Маховик от по голям двигател.
angelfilev - специалист
Rhnbkr написа:
Мисля за http://www.morallift.com/product/drivew ... turntable/ от доста време. Не са ми ясни някои неща, като от къде да намеря зъбно колело, и мога ли да преоборудвам http://www.electricwinchshop.co.uk/tmw00001.html или подобен електромотор...
Питайте, обсъждайте.
П.С. Ако има подобна тема моля за извинение...
Преди зъбно колело, редуктор, електромотор бих се концентрирал върху конструкцията на самата платформа, как да изглежда, от какви материали, на колко опори и какви и т.н.
Когато има това в дори "суров" вид можеш да мислиш как да се задвижва. Има и други варианти освен със зъбни колела.
Rhnbkr - специалист
Прикачен файл:
1478730120829-583065371.jpg
Имам неизползваемо място в двора. Мога да копая до 600мм в дъчбочина. Броят на ролките/лагерите ще зависи от това каква тежест могат да носят, като мисля да ги удвоя. Конструкцията не мосля да е по-тежка от 300кг., за да мога да се вместя в 2тона заедно с колата и двама трима в нея... Това е само идея какще изглвжда платформата под повърхността...
Пускам ти данните на Опел Вектра-2005-2008 а ти виж как са ти размерите на платформата----
Дължина 4511 мм.
Широчина 1798 мм.
Колесна база 2700 мм.
Предна следа 1536 мм.
Задна следа 1525 мм. :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Въртяща платформа за кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: